Odp: Żniwa 2016
Androl wczoraj jak jechałem do ciechanowa to sporo tam jeszcze zboża stoi , rolnicy śpią czy tak niekorzystna pogoda ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Androl wczoraj jak jechałem do ciechanowa to sporo tam jeszcze zboża stoi , rolnicy śpią czy tak niekorzystna pogoda ?
dzisiaj bym skończył ale z pola deszcz wygonił jeszcze 3ha został ech te żniwa szkoda gadać
Tak jak pisałem wcześniej pogoda była fatalna, nie żadne ulewy tylko takie namaczacze. Było kilka wąskich kanałów czasowych do zebrania w miarę suchego.
Powiem wam że dziś skończyliśmy żniwa... Aż sam się dziwię że się udało... Bo Bizon awaria za awarią same błachostki ale uporaliśmy się i skończło... Jak już ostatnie się kosiło to błyskało szła burza a jak już się wracało to taki ulał że nie widziałem gdzie ciagnikiem jechac a teraz dalej leje... Na IV kl mokro jak cholera rekord miejscami siadał ale szedł... Ważne że się skończyło teraz tylko słomę no i u Wujaszka drugiego skosić kawałek i wsio.. Można jutro czepiać talerzówkę i esa tylko poprzestawiać bele trzeba
esa?
Esa tzn jazda albo smigac nie silnik
aaaa bo myslałem że masz jakiegoś sama na podwórku
Żniwa 2016 zakończone można robić dożynki ☺☺
ja też dopiero teraz bo jedna roślinka dała mi wycisk za niska urosła i nie szło zabrać kombajnem i musiałem zrobić mały stół na 1/3 kosy i tydzień jazdy w kółko,dobrze że mało pali bo bym jej nie zbierał
Żniwa wreszcie wczoraj zakończone...
dzis skosiłem gryke plon z 1,3ha to ponad 2 zbiorniki w kombajnie (jeden miesci ok 1,5t pszenicy) trochę zostało w polu, bo geyka poległa i nie dało rady co do roslinki wyzbierac ale jestem zadowolony. Narodził sie w mojej głowie szatański pomysł żeby zastąpić kuku tj karme dla dzików gryką. koszty na uprawe niewielke a zysk zblizony do kuku (nie dość ze dziki męcza i susza zrobiła swoje to ceny zapowiadaja sie mizerne
Ja dziś zrobiłem 50szt belek słomy a jutro będe zwoził i zwinąć musze siano bo leży od środy to suche jak proch to nawet nie będe owijał.. Będzie cielaczkom. A jak tam u was z Pogodą bo mówią że od Zachodu coś idzie...
Żniwa dziś skończone. Osiem lat siania Prosa i pierwszy przypadek grzyba. Na polu czarno a plon 2,5/ha. Mizernie.
mi wyszło na aucie pszenicy fuzarioza z lezącej pszenicy, takie potrącenia że do tylu drugi dzien łaze a jeszcze rzepak nie zasiany..
mi wyszło na aucie pszenicy fuzarioza z lezącej pszenicy, takie potrącenia że do tylu drugi dzien łaze ..
Też jedno auto pszenicy porażonej grzybem leży w magazynie i czeka.Jak i komu to sprzedać i na co być przygotowanym?????????????
mi jakoś poszło pszenice o dziwo suche po 14.5% na styk ale poszły ale białko różnie po 12.8%-12.0% i i po kasie poszło , jęczmień 16% mokry i też do tyłu , co zrobić taki rok . ale kuku piękna.i kontrakt po 400,netto.
Oby jakaś nawałnica albo grad nie zniszczył. U nas to dziki już niszczą.....
u mnie tez charataja dzikusy
dziki, jelenie, w akcji ..... urok kukurydzy...
Dwa dni temu w nocy jeździłem w nocy ładowarka aby załadować dzika ,po wypaproszeniu miał 115 kg. A dziś rano takiego 50kg walnęło, tak że myśliwi starają się.
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo