Temat: Proch
potrzebny mi proch już zamówiłem składniki ale potrzebna mi wiedza praktyczna macie jakieś doświadczenie w tym temacie ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Proch
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
potrzebny mi proch już zamówiłem składniki ale potrzebna mi wiedza praktyczna macie jakieś doświadczenie w tym temacie ?
wystarczy pewien nawóz i dodatki
Forum będziesz wysadzał?
O ja nie mogę ???? idzie na ostro , ci co pyskowali do kolegi ? mają się bać ??
Normalnie gosc odwazny, wczesniej chciał z chora swinką jezdzic po landach, a teraz proch. Na Twoim miejscu juz bym zaczal sie bac najazdu pewnych słuzb
Paluchy masz jeszcze wszystkie???
Na bank AT Cię odwiedzi!
Juro punkt 6 rano wejdą z drzwiami ....
obejżyj youtube a tak prywatnie to sie z tym nie anonsuj bo buraki z abw już cie sprawdzaja przez słowo proch w twoim zapytaniu maja zasób zwrotów i gogle podaje dane ogólnie śliski temat
powiem tak tam gdzie stara amunicja tam dobry proch ale musisz umiec rozbroić bo inaczej ubedzie nam kolegów z forum rozwiązanie 2 to petardy tam jest czarny proch zawsze mozesz coś podejżec na you tube ale nie polecam i pozdrawiam
a może właśnie chodzi by ABW usłyszało
jak wpadną to powie że zakopał na polu tylko nie pamięta gdzie wtedy oni wszystko przekopią
i będzie za darmo miał uprawione dobry pomysł na taka susze
bez obaw z amunicją to od dziecka umiem się obchodzić ale nie powiem żeby czasem nie było gorąco myślałem o petardach ale wypadło że spróbuje sam zrobić ,myślałem że ktoś już to robił to by było mniej roboty a tak trzeba będzie się uczyć z neta od początku ,a po co to na razie nie powiem jak pomysł wypali to się pochwale
Proch. Ale jaki? Najlepiej poczytaj na forach pirotechnicznych. Jest dużo opisane. Składniki, jak mielić, jak mieszać, itd.
Z mojej strony powiem ci tyle że bez młynka kulowego/walcowego wcale nie startuj...
proch nie jest w Polsce zabroniony bo bron czarnoprochowa jest bez pozwolenia a proch kupisz w Czechach bo u nas nie kupisz a najprostszy ładunek to saletra i olej problem to detonaror co ijak to nie ćwiczyłem ale doktor googl co pewnie powie
saletra amonowa + olej napędowy (ON) daje bdb efety. problemu w detonatorze bym nie widział (bo wystarczy kilka gram czarnego prochu i sznutek lontowy), ale w tym że dobre ANFO (tak to się zwie) musi poleżeć nawet do roku czasu by było skuteczne. Na YT można sobie obejrzeć jakie spustoszenie to robi.
Czarny proch mieszałem z 10lat do tyłu, ale proporcji już nie pamiętam. do oryginalnej receptury dodawałem około 3% cukru i efekt był o woele lepszy. co do składników to idąc do ogrodniczego sklepu kupujesz siarkę i saletrę i węgiel drzewny w bardzo dobrych cenach. nic nie trzeba zamawiać. Do mielenia składników osobno możesz użyć młynka elektrycznego do kawy, ale to już niecie pewne ryzyko że saletra zrobi bum. Najlepiej młyn walcowy czy kulowy. jak zwał tak zwał. masz trochę zdolności majsterkowicza to w kilka godzin zbudujesz sobie taki.
a potem... https://www.youtube.com/watch?v=40EQmJfECF8
bez obaw z amunicją to od dziecka umiem się obchodzić ale nie powiem żeby czasem nie było gorąco myślałem o petardach ale wypadło że spróbuje sam zrobić ,myślałem że ktoś już to robił to by było mniej roboty a tak trzeba będzie się uczyć z neta od początku ,a po co to na razie nie powiem jak pomysł wypali to się pochwale
Jak dobrze wypali to możesz już niczym się nie pochalić z niecierpliwością czekam na efekty z młody to się trochę bawiliśmy saletrą spożywczą i cukrem ładowanymi w kapsle po wódzie.
a co robiliście z wódą?
jak to co robili - utylizowali, bo kapsle były potrzebne :beer:
Imprezy u nas na wsi były piątki i niedziele ,w soboty zabawa u strażaków w somsiedniej wiosce, a w sezonie letnim robiliśmy jeszcze dyskoteki w środy tak że wódy się trochę wychlało.To były piękne czasy zero stresu ,był czas na robotę i zabawę nikt się nie spieszył cały czas :beer::beer::beer:
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Proch
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo