Odp: Słaba sprężarka czy coś z zaworem?
Nie w Ciechanowie . Z THU były ... Teraz mam z Ciechanowa .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ pneumatyczny » Słaba sprężarka czy coś z zaworem?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To ci powiem że jeden h.j szybko się wyrabiają zawsze coś się urwie.Zrób sobie na zapas jak pisałem wyżej i zapomnisz że masz sprężarkę.
Po co pchasz się w takie badziewne podróbki,kup u Piotra i będziesz miał spokój.
muszę wymienić zaworki w sprężarce, przy okazji chcę wymienić gumę łączącą sprężarkę z kolektorem bo widzę, że poprzedni właściciel coś nakombinował z silikonu, dorobionej uszczelki i jakiejś tulejki. Jak powinno wyglądać połączenie tzn ta guma przylega tylko do kolektora, czy z kolektora powinna wychodzić jeszcze jakaś tulejka?
W środku są dwa łączniki, a między nimi jeszcze powinna być odpowiednia sprężyna. W skrócie to wygląda tak: w głowiczkę sprężarki wchodzi taki metalowy łącznik, na niego nachodzi sprężyna, a na nią kolejny łącznik, z tulejką wchodzącą do środka kolektora ssącego, a na to wszystko nakładana jest guma, którą ten drugi łącznik dociska swoim "kapeluszem" szczelnie do kolektora ssącego. Gumkę od strony głowiczki sprężarki zakłada się na opaskę, a te łączniki i sprężyna pozostają wówczas wewnątrz gumy i nie mają prawa wypaść. W katalogu jest to jest ładnie pokazane, bo nie wiem czy dość obrazowo to napisałem
Niestety nie mam katalogu, ale dziękuję za odpowiedź. Teraz wiem, że brakuje mi jednej tulejki od strony kolektora i sprężyny. A może ma Pan to w sprzedaży?
Mam wszystko co tu potrzeba. Muszę to mieć, bo 95% silników, które przyjmuję do naprawy, nie mają tych elementów.
potrzebuje wiedziec jakie są łożyska w spręzarce forsza do tego w stopie korobowodu jest łozysko czy panewka ? to takie informacje na wczoraj potrzebne
6305 x 2 szt
i igiełkowe 4906
o takie http://www.sklepthu.home.pl/mysklep/pro … ts_id=5500
a zakładał ktoś z was wydajniejszą sprężarkę niż ta oryginalna. Pytam, bo u mnie forsz ciąga przyczepę na poduszkach i długo muszę czekać aż nabije cały układ.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ pneumatyczny » Słaba sprężarka czy coś z zaworem?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo