Odp: Generalny remont
Z tłokiem nie a problemu bo go po prostu nie ma w sklepie. Więc kupuję 4 komplety.
chinole z 280 czy polskie za 415?
Krzysiek i jakie kupiłeś zestawy naprawcze chiny czy krotoszyn?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Generalny remont
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 35 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z tłokiem nie a problemu bo go po prostu nie ma w sklepie. Więc kupuję 4 komplety.
chinole z 280 czy polskie za 415?
Krzysiek i jakie kupiłeś zestawy naprawcze chiny czy krotoszyn?
Krotoszyn.
Facet któremu wiozłem korbowody do osadzenia tulejek jak zobaczył że mam w bagażniku zestawy z krotoszyna stwierdził że chce tylko jeden sworzeń na wzór. Z chinolami jest tak że każdy sworzeń ma inną średnicę co niezbyt dobrze świadczy o jakości wykonania.
Co do zestawów z krotoszyna to 2 uwagi.
Pierwsza jak zamawiasz przez kuriera to możesz mieć niespodziankę w postaci połamanych pierścieni. Jak tak miałem ale nie robili problemu i wysłali całe. Pierścienie w paczce leżą na tulei jak ktoś odwróci paczkę ......
Jak kupujesz w sklepie odbierasz sam to otwieraj paczki i sprawdzaj pierścienie i uwaga tłoki. Z 4 tłoków 1 według mnie był minimalnie za luźny sworzeń nie wchodził tępo na zimno a powinien wleźć albo "młotkiem" albo na gorąco. Założyłem mimo to, gdybym miał blisko sklep to bym leciał i wymieniał.
Ale jestem dobrej myśli jak się nie rozleci za tydzień będzie latał.
Jedyne to czego nie jestem pewien na 100% to ten tłok oraz pier**l podkładki pod tuleje dałem takie jakie były tj. miedziane 0,12 0,15 ponad.
Czyli jednak warto dać więcej za mahle...
Raczej tak. Dajemy pracę polakom....
No tak
z tymi pierścieniami miałem krzyśku dokładnie tak samo jeden zestaw był połamany ale przyłali 4 komplety nowe bo stwierdziliśmy ze jak jeden komplet się połamał nie wiadomo jak mogły następne zareagować więc dostaliśmy gratis 4 nowe zestawy dodatkowo
Raz widziałem jak gość pokazywał tłok ze swożeniem od c 360 tureckie.. bez podgrzewania ani co swożeń wchodził bez problemu Taka jakość....
Krotoszyn.
....
Jedyne to czego nie jestem pewien na 100% to ten tłok oraz pier**l podkładki pod tuleje dałem takie jakie były tj. miedziane 0,12 0,15 ponad.
A byś Krzysiek zadzwonił to dostałbyś i odpowiednie tłoki, i pierścienie, i odpowiednie stalowe podkładki pod tuleje, i wszystko co tylko potrzebowałeś, a nie mogłeś dostać w okolicy, i to może nawet z gratisową podwózką do samego Człuchowa...
Napiszę tutaj ... Panowie jakie powinno być ciśnienie sprężania w 323? Mierzy się je w jakiś specjalnych warunkach? Czy normalnie krecimy na zimnym silniku?
ciśnienie? ja wiem o stopniu sprężania i masz 18:1...
ciśnienie mierzysz zegarem, wkręcasz go zamiast wtryskiwacza i kręcisz rozróżnikiem aż do maksymalnego podbicia wskazówki dla diesla to od około30 do 36 bar
ciśnienie? ja wiem o stopniu sprężania i masz 18:1...
18:1 to wiedziałem tylko moja ciężko kapujaca mozgownica nie mogła tego przełożyć na bary ...
Piotrze a jest szansa na zamówienie kompletu panewek (szlif wyszedł na pierwszy nadwymiar) i podkładek metalowych pod osadzenie tulei u Ciebie? + pod półblocza i głowice.
Pisz do Piotra na PW bo możesz czekać i czekać....
albo dzwoń na telefon bo piotr ostatnimi czasy mało co tu zagląda
Już się dodzwoniłem. Dzięki
Tomasz z której części lubelszczyzny jesteś?
Zamość
Jak to jest z tymi panewkami, zamówiłem na THU niby oryginał DDR i z korbowodowymi wszystko ok a jeśli chodzi o główne to 4 komplety są z rowkiem a jeden nie... Błąd przy pakowaniu czy jak... Stary zestaw miał wszystkie z rowkiem
Temat stary jak sama IFA To nie błąd w pakowaniu tylko tak właśnie powinno być, a każda panewka ma swoje miejsce. Jak źle je się założy to sinik długo nie pochodzi...
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 35 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Generalny remont
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo