Temat: Regulacia sprzęgła
Nie wie ktoś jak i gdzie wyregulować drugi stopień sprzęgła w 303
za nic nie mogę włączyć wałka.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Regulacia sprzęgła
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie wie ktoś jak i gdzie wyregulować drugi stopień sprzęgła w 303
za nic nie mogę włączyć wałka.
Nikt nie wie jak sprzengło wyregulować ???
Teoretycznie to wiem ale jutro zerknę do forszaja i napiszę , no chyba że mnie ktoś uprzzedzi
Nikt nie wie jak sprzengło wyregulować ???
Ja w 303 niestety nie wiem
MariuszP napisał/a:Nikt nie wie jak sprzengło wyregulować ???
Ja w 303 niestety nie wiem
A w 323 wiesz bo to chyba to samo.
W 323 ustawia się (na włączonym żółwiu) 0,5-0,8 mm luzu pomiędzy śrubą reg. a dociskiem .Dopuszczalna różnica na poszczególnych (trzech) śróbach to 0,1mm.(oczywiście reguluje się przez okienko)
W 323 ustawia się (na włączonym żółwiu) 0,5-0,8 mm luzu pomiędzy śrubą reg. a dociskiem .Dopuszczalna różnica na poszczególnych (trzech) śróbach to 0,1mm.(oczywiście reguluje się przez okienko)
Ciężko będzie mi znaleźć żółwia w moim 303
Miras1232 napisał/a:W 323 ustawia się (na włączonym żółwiu) 0,5-0,8 mm luzu pomiędzy śrubą reg. a dociskiem .Dopuszczalna różnica na poszczególnych (trzech) śróbach to 0,1mm.(oczywiście reguluje się przez okienko)
Taki nieduzy to by ci w kabinie przeżyl tylko w sałate go zaopatrzyc żeby nie glodował bo doplaty mogą zabrac
MariuszP napisał/a:Miras1232 napisał/a:W 323 ustawia się (na włączonym żółwiu) 0,5-0,8 mm luzu pomiędzy śrubą reg. a dociskiem .Dopuszczalna różnica na poszczególnych (trzech) śróbach to 0,1mm.(oczywiście reguluje się przez okienko)
Taki nieduzy to by ci w kabinie przeżyl tylko w sałate go zaopatrzyc żeby nie glodował bo doplaty mogą zabrac
Biorąc pod uwagę warunki, jakie panują w kabinie 303 to ciężko by było temu żółwiowi dobrostan zapewnić
Miras1232 napisał/a:MariuszP napisał/a:Ciężko będzie mi znaleźć żółwia w moim 303
Biorąc pod uwagę warunki, jakie panują w kabinie 303 to ciężko by było temu żółwiowi dobrostan zapewnić
Dobrostan dobrostanem, ale nie zapomnij żółwia zgłosić w agencji i zakolczykować.
Żarty żartami, ale w niczym mi nie pomogą.
Znalazłem u siebie w ciągniku przy sprzęgle takie śrubki „8” chyba 3 sztuki widać je z okienka czyżby ot właśnie one służyły do regulacji sprzęgła ???
Dzisiaj nie dałem rady ale jutro tak do 11:00 wstawię foty , które śruby trzeba kręcić
Masz rację co do tych srub ale całą regulację najlepiej zacząć od ustawienia pedału sprzęgła............
regulację najlepiej zacząć od ustawienia pedału sprzęgła
A niby jakchcesz to zrobić w 303?
Czy łożysko wyciskowe w 323 jest jakoś smarowane.
Raczej na pewno w 303 jest wyprowadzona smarowniczka na zewnątrz po stronie pompy wtryskowej ale bliżej skrzyni jak 323 ma tak samo to jutro wrzucę fotę
Raczej na pewno w 303 jest wyprowadzona smarowniczka na zewnątrz po stronie pompy wtryskowej ale bliżej skrzyni jak 323 ma tak samo to jutro wrzucę fotę
323 ma mniej więcej tak samo.
Ok jutro o 10 będzie fota:)
Jutro poszukam dzięki .
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Regulacia sprzęgła
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo