1

Temat: Dam pracę.

Panowie jak w temacie ,poszukuję pracownika do gospodarstwa ,jakby ktoś coś wiedział to dajcie znać , zakwaterowanie mam . Szukam gdzie się da ale u mnie w terenie nie chcą pracować bo opieka im daje na kieliszek chleba i nie będą się pracą hańbić  .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

2

Odp: Dam pracę.

ile płacisz i jaki zakres obowiązków? kusisz żeby rzucić tą gospodarkę w cholere

Rolnik z powołania:-)

3

Z Ukrainy może być?

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

4

Może być z Ukrainy , szukam do obrządku bydła , pensja jest zawsze za mała.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

5

ja na sezon też szukam może z ukrainy lub białorusi się uda bo te nasze lenie po 12zeta już nie chcą

6

teraz jeszcze premia 500 co miesiąc oczywiście od kwietnia he he a pbszymurka teraz nie zobaczysz no chyba że za mocno zabaluje i się pomyli

7

Paweł znalazłeś kogoś konkretnego? Ktoś jeszcze szukał chyba... Pajej? Kurde nie wiem czy też nie zatrudnić kogoś do pomocy ale tylko dorywczo na obrzadek czyli 3-4h na wieczór chyba że by chciał ktoś i z rana ale tego nie wiem. Ile płacić za 3-4h ? 60-70zł?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

8

mi trzeba dorywczo i jest problem, sasiad przychodzi, był kilka razy kolega ale teraz juz go nie wołam, bo taki szybki do roboty że... Najgorsze u mnie jest to ze nie potrzebuje codziennie, a ile osób mi trzeba dowiaduje sie wieczorem a na rano muszę miec ludzi. gdyby codziennie to byłoby łatwiej znaleść

9

na zachodzie zasuwają w oborach Polacy, a kto zasuwa w polskie oborze?
W moje okolicy ludzie mają zle doświadczenia z pracownikami z Ukrainy.
jeden gosiciu to nawt miał takiego który mu powiedział że on nie będzie pracował w oborze on może pojedzić ładowarką, kazał się zawieźć na pkp i pojechał do poznania szukać pracy.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

10

Karol323 napisał/a:

Paweł znalazłeś kogoś konkretnego? Ktoś jeszcze szukał chyba... Pajej? Kurde nie wiem czy też nie zatrudnić kogoś do pomocy ale tylko dorywczo na obrzadek czyli 3-4h na wieczór chyba że by chciał ktoś i z rana ale tego nie wiem. Ile płacić za 3-4h ? 60-70zł?

Po długich poszukiwaniachi po 5 pracownikach w dwa miesiące mam w końcu chłopaka do obory i drugiego dorywczo na traktor.

11

ile płacisz?

12

10

13

co okolica to inna stawka, w mojej norma to 8, u ojca za 10 nie znajdziesz.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

14

ja płacę jak znajde kogos różyczkowanie pod domem 8 wycinanie w polu10 z tym ze na wycinanie chetnych brak

15

W sąsiedniej wiosce  gospodarz chciał leperów spod sklepu do wożenia małej kostki siana to na stawkę 10 zł był śmiech.podbijał do 20 aż mu powiedzieli żeby dał sobie spokój bo i tak nie pójdą.

16

U nas za 12 nikt nie kiwnie palcem. u mnie pracownicy wychodzą po 15

17

Dokładnie tak jest, kiedyś siano robiliśmy w małą kostkę, ale do tego potrzeba było ludzi, żeby robota szła i po tym jak 3ha we dwóch zbieraliśmy powiedzieliśmy dosyć i robimy w baloty i spokój. Jak przychodzili do roboty dostawali 10zł/godzinę, obiad i jajka albo mleko do domu, ale zaczęli "robić łaskę" i teraz sami wszystko robimy. Oni wolą pod sklepem stać niż robić, takich to trzeba bardziej pilnować niż dziecko, bo często na gazie są.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

18

Trzeba było na końcu pola z kostkami postawić 4-pak piwka to byś zobaczył w jakim tempie można zbierać big_smile teraz i dobrego pracownika zwłaszcza na gospodarstwo ciezko znaleźć...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

Brat jest zootechnikiem w zach-pom to za 2600 na rękę Polakom sie nie chce doić. facet sprowadził Ukraińców i jest zadowolony.