61

Odp: Beczkowozy

Włókno szklane w matach plus żywica epoksydowa, warstwa po warstwie, tyle ile trzeba i po sprawie. Widziałem HTSa załatanego w ten sposób, a dziura była metr na metr i to na załamaniu, bo burek pegerowski cofnął w przyczepę z gnojem.

Jeżeli chcesz iść przez życie z klapkami na oczach pamiętaj, że w pakiecie jest jeszcze chomąto, orczyk i bat.

62

no to myśle ze sobie poradze a jeszcze nie widzieliście gdzieś taniego weża do ssania gnojowicy moze być używany bo musze dokupić do swojego

63

takie włokno jak z linka czy inne
https://www.olx.pl/oferta/wlokno-szklan … 59f00c1f9d a żywica jaka żywica epoksydowa to jaka najlepiej

64

marekpe nie masz moze linku na jakiś konkretny towar bo bym kupił i wzioł sie za robote a niewiem co za materiał najlebszy nato jkieś namiary moze

65

http://warsztat24.pl/product?productId= … 0wodr3UMTQ
Jeśli chodzi o zasadę to jest to, tylko ty potrzebujesz dużo więcej dlatego musisz poszukać w necie ofert w dużych pojemnikach

Jeżeli chcesz iść przez życie z klapkami na oczach pamiętaj, że w pakiecie jest jeszcze chomąto, orczyk i bat.

66

apropo remontu ponieważ sie za to wzoto panowie takie mam pytanie jaki zawór podcisnieniowy i nadciśnieniowy no i jaki zegar wsadzić do beczki chodzi mi o ciśnienie no i zeby jej nie wciągło i nie połamało i nie rozsadziło gdzie też najlepiej umiescic

67

Ale ta beczka nie pracuje w podciśnieniach...

68

to jak tą beczka nie zaciąsz gnojowicy  bo jak zaciągasz tworzy sie podciśnienie bo wyciągasz powietrze i w to miejsce wchodzi gnojowica

69 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2016-11-13 10:23:27)

Pracuje, pracuje i to całkiem nieźle. Joker widzę że będziesz miał więcej pytań i zagwozdek. Przerób ją podobnie jak ja i będzie niczego sobie beczkę. Było to tak Hans z kolegami usiadł i zaczął tworzyć beczkowóz - wózki od rozrzutnika, koła od przyczepy i pompę na hydromotor wymyślili jako że w ciągniku jeszcze pneumatyka to trza coś dołożyć by miało co zimą zamarzać.Górny właz z uszczelką, siłownikiem od hamulcy i *** sprężyną to zawór podciśnieniowy a czy oryginał miał  nadciśnieniowy nie wiem u mnie nie było. Z tyłu znowu siłownik od hamulcy i nieszczęsna wylewka z blachy z mosiężną przesłoną czy jak to nazwać, którą co jakiś czas musisz przeszlifować albo zasmrodzisz całą drogę. Opróżnianie beczki w oryginale pod własnym ciężarem cieczy - dajesz ciś w tłoki i górny właz "wciska " się do środka a z tyłu drugi siłownik otwiera. Czeka Ciebie jeszcze kilka niespodzianek -wskaźnik cieczy - zawór przelewowy ale chciałeś przyoszczędzić zamiast kupić  nowego meprozeta czy joskina to masz zabawkę z DDR. Odezwij się na PW. nie mogę wysłać wiadomości ani skrzynki posprzątac. Daj mail albo wlej wiadro ropy i podjedź.

70

damian to muj email joker-konin@wp.pl
a tak pytam bo hodzi mi o to ze zasówe z tyłu mam otwieraną hydtaulicznie i mam jeszcze pompe meca 5000 ze starej beczki i mam takie pytanie bo jak jest tutaj raz ona zaciąga powietrze i gnojowice a w 2 strone pcha powietrzedo beczki i wypycha gnojowice czy sie myle już jak to jest

71 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2016-11-13 10:53:56)

Właśnie tak to działa, wyślę zdjęcia.
Pracuje w zakresie -0,55 do 0,5bar. Zwór podciśnieniowy musiałem podkręcić do -0,55 bo z szamb 3m był problem wyciągnąc, nadciśnieniowy ustawiłem na 0,5 to w połączeniu z łyżką rozlewową wystarczy daje 12-14m w zależności od wiatru oryginalna blacha jest do niczego. Górny właz zlikwidowałem - przykręcona płyta z laminatu. Z tyłu zasuwa hydrauliczna 5 cali, wąż 125 mm ciężki ale jest wydajność, górna pokrywa z zaworem przelewowym i manometrem(produkcji dutmar), wskaźnik cieczy zaślepiłem (i tak go nie było) i założyłem kolana od opryskiwacza do tego rura z pleksi i kawałki węża do połączenia. Sam wąż zamyka się na podciśnieniu i szambo to jeszcze było poziom widać ale gnojowicy już nie. Części kupowałem w Dutmarze w środzie wlkp. Zawór nad i podciśnieniowy wkręciłem w zwykły trójnik od wody z ocynku i to jest przykręcone do kompresora.
https://www.olx.pl/oferta/pompa-do-becz … 680fe07e94
w to miejsce gdzie jest sam nadciś. wkręcasz trójnik z dwoma zaworami

72

Damian pisz tutaj, też jestem ciekaw

73

damian a dałbyś jakies fotki jak przerobiłes całej beczki bo bardzo jestem ciekawy

74

Wyśle dzisiaj

75

damian dzieki za fotki ale mam jeszcze takie pytanie jakieś żywicy w dużych opakowaniach nazwy nie znacie czy wystarczy ze to sama ekspodytowa jak do posadzek i jakie płachty jak przyklejacie  a jeszcze jedno niema ktoś wężą 150 na sprzedaz i jak ustawić te zawory na takie zakresy

76

Zawory ustawisz podczas pracy, fabrycznie jest coś koło -0.4 podciśnieniowy i 0.8 nad.

77

skrecasz je czy jakos tak

78

Podciśnieniowy ma nakrętkę od dołu pod grzybkiem plastykowym a nadciśnieniowy luzujesz konterę i wykręcasz cały zmniejszając naciąg sprężyny i dociągasz kontre.

79

panowie po wielu poszukiwaniach do klejenia znalazłem coś takiego niestety niebieskie a nie bezbarwne co o tym sądzicie http://allegro.pl/zywica-poliestrowa-3k … 83753.html

80

OK, mam zamiar też łyknąć zestaw, bo będzie pasował do mojego nowego projektu.