Strony Poprzednia 1 … 314 315 316 317 318 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
stawiam koło 1t. przyczepka samochodowa na podwójnej osi na gumach sobie z tym poradzi. Masz go już zaklepane?? Gość z miesiąc do tyłu krzyczał za to 5tysi, niedawno za 4 stało. Jak nie tajemnica to na ilu stanęło???
Licz tonę na silnik + prądnica do tego zboirnik rama i inne pierdy 1300-1500
Koleś nic nie wie o wadze . Mówił że coś koło 2500 kg....
weź lawetę będzie bezpieczniej
jak bedziesz go montowal zrób dokøadna foto leracje
Zaprawiłem dziś pszenice. Ponad 2t koszt zaprawy według porad Mpopisa śmieszny.
Najdroższa była zeszłoroczna zaprawa w ilości 0,5l ( normalnie na 250kg) jako barwnik by było widać jak to się miesza w betoniarce i nawóz donasienny całe 100 zł. Tebukonazol 200ml (25%)
Prochloraz 480ml (47%) i protikonazol 100ml (25%).
Też zaprawaiałem według tej receptury i właśnie próbowałem coś wykombinować aby uzyskać kolor jako wskaźnik zabarwienia. Ja próbowałem tuszem do pieczątek, ale nawet całe opakowanie 30ml nie zabarwiało zboża. Ciekawe czy jakby kupić czerwony nawóz donasienny (są takie) to zboże byłoby zabarwione.
Pisałem o PRIMUS B 143 zł z przesyłką na 5 ton
Na wiosnę kupię i go wypróbuje :beer:
bardzie pasuje do watku usmiechnij sia lub rece opadaja, nie wiedziałem gdzie to napisac to pisze tu.
Wujek ma 10ha w jednym kawałku i daje to w dzierżawe. powiedział ze mi nie da bo stawia takie warunki ze mi sie nie opłaci a po co mam na darmo robic.
ale znalazł Syzyfa ?
podobno sa chetni. ja go przekonuje zeby jeszcze uprawiał, bo jak sie rozniesie ze na takich warunkach dzierżawi ludziom to przyjda włascicielie którzy mi dzierżawia i beda wyciagac łapy. zamiast mi pomóc to...
Pogadaj z nim. Może warto to wziąć dołożyć by miec spokój.....
chu jek a nie wujek.................
To zmieni ceny rynkowe i dzierżawy pójdą w górę jak nic.
ale znalazł Syzyfa ?
Taki Syzyf to się wszędzie znajdzie tylko u nas to dla ANR to i 3 tony pszenicy dadzą ale jak by rolnik tyle chciał to pukają się w czoło do kąt zmierza polskie rolnictwo ?.
Koseś trafił w sedno.
"Chuj nie wujek" z rodziną to.... na zdjęciu...
Psucie rynku mu pewnie wyjdzie. u nas wystarczyła jedna prywatna transakcja i ceny poszybowały o jakieś 30-40% przy rozsądnym sprzedającym i 50-70% w przypadku gupoli.
Grzegorz 89 nie gadasz z nami ?
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo