1,141

Odp: Kukurydza Na Ziarno

Pietia to ile hektarów Ty kosisz swoim kombajnem? No bo rzepak i qq to najmujesz tak?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,142

Witasz Koło  360 wilgotność 30 do każdego procenta w dół   plus 8zł oczywiście ceny netto

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

1,143

Laszek napisał/a:

Pietia to ile hektarów Ty kosisz swoim kombajnem? No bo rzepak i qq to najmujesz tak?

pod kombajn jest około 40 trochę usług do tego qq i rzepak ale rzepaku mam na próbę i chyba nic z tego nie będzie strasznie nie równy wschodził na raty. Kukurydzy też w tym roku dużo mniej

1,144

Na Grzyba pryskać lepiej na wiosne na QQ czy można teraz na ścierń popryskać ?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

1,145

Skosiłem taką działkę gdzie zasiałem wszystkie zmiotki z dwóch lat. Z 3 ha dało 5 suszarni po 9 ton. Po dwóch latach nareszcie sprzyjający rok. Na innym polu wychodzi po 12 ton

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,146

ale jaka cena? u mnie wszyscy dają 280 netto jeden odbiera z pola

Rolnik z powołania:-)

1,147

Kolega miał kontrakt na mokrą do paszarni po 430 zł/t, morda mu się śmieje bo dała mu 13 t/ha

1,148

350 netto plus dopłata za każdy procent w dół. W tym roku po 12 ton i wilgotność 26-27%.

1,149

widzicie u mnie wszystko najnizej. pszenica w młynie 530-600 u was na pewno wiecej.

1,150

Dziś 23-27 %

1,151

Konserwował ktoś z Forumowiczów mokrą całe ziarna, przenośnikiem ślimakowym z aplikatorem preparatu wysypując na pryzmę i tak magazynował ?

1,152

Sąsiad tak setki ton robił , jak chcesz to zadzwoń to pogadamy.

1,153

Pawel21990 napisał/a:

Dziś 23-27 %

wczoraj 35 rwana z pola, a nie po kombajnie

1,154

Pietia a pryskales rzepak na skrucenie by wyrównać lan? Umnie dużo zainwestowalem w tym roku w rzepak 3opryski na samego robaka już poszly ale mimo tak suchego roku zapowiada się super oby przyszly rok sprzyjal bo ten w rzepaku byl masakra niecale 2 tony z ha w plecy sporo kasy poszli.

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

1,155

U nas heniu co postawił nową mieszalnię pasz to skupuje mokrą po 250... Na suchą puki co jest klient za 650...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,156

Laszek napisał/a:

U nas heniu co postawił nową mieszalnię pasz to skupuje mokrą po 250... Na suchą puki co jest klient za 650...

to hu... nie myte aby się dochrapać !!! u nas po 350 jeszcze. kuku bardzo nie równo plonuje raz 15 z ha na gorszych stanowiskach po 7 t z ha, jednak ta susza poszkodziła ,  zawsze coś.

Leszek   dla kolegów'

1,157

Leszek a jak maszyna w  kuku idzie ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,158

Ano idzie, teraz na polu co sypie po 12 ton to pokazuje mi aktualną wydajność w granicach 2 ha na godzinę przy stratach na dnie słupków ale jak pod górkę podjeżdżam to słupki rosną czyli sprawne są bo też i ziarno można tam wtedy zobaczyć na ziemi. Wydajność jest ale jak się suszy to chwila moment i przyczepy pełne do suszenia. Dzisiaj skończę u siebie i wtedy na większy areał do kumpla. Troszkę ziarno mi łupie, obroty bębna mam na 750 i jak zejdę niżej to już równo ich nie trzyma- pewnie pas już do wymiany. Na klepisku puki co szczelina nie jest za duża, wajche mam całkiem na dół w kabinie i cięgna porozkręcane przy klepisku

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,159

jak tam spalanie ale może odpisz w odpowiednim wątku ?? zadowolony ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,160

u nas od rana padało nie kosili qq wczoraj zawoziłem kumpla miała 27,4% wydajność 13,4 ton z hektara gleba 2 klasa cena 360 netto wolny rynek a kontrakty robili po 400 netto.