Odp: Kukurydza Na Ziarno
sfera we wtorek skoszona miała wilgotność 21, 22 i 28 % ta ostatnia siana pod koniec maja zostało jeszcze 5 hektarów ale wczoraj znowu dolało może jutro uda się skończyć.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 57 58 59 60 61 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
sfera we wtorek skoszona miała wilgotność 21, 22 i 28 % ta ostatnia siana pod koniec maja zostało jeszcze 5 hektarów ale wczoraj znowu dolało może jutro uda się skończyć.
Pietia to wilgotność super. W tym roku co miała najmniej to 29, a najbliżej domu co była i żeby kombajn wytestować to 36
ja czekam az spadnie do 25 bo jakby czesem wyskoczyło ponad 30 po kombajnie to nie widze interesu u nas cena to 280 netto przy 30 %. więc sami wiecie oddac komus dopłaty i robic za frajer to sie nie opłaca. u was jak cena 350 netto to troche inaczej to wyglada. pszenice tez macie drozsza...
Czekać pod warunkiem że dziki nie zniszczą bo czasem one narobią większej straty niż mieli by potrącić za wilgotność
Czekać pod warunkiem że dziki nie zniszczą bo czasem one narobią większej straty niż mieli by potrącić za wilgotność
Lechu widzę ze z odmian najlepiej udają się DKC u nas ładna duża kolba dobre wypełnienie
własnie czekam tez na szacowanie i slak mnie trafia jak sobie pomysle o mysliwych. kolega wygonił z pola komisje :gun::gun::gun:
I jeszcze rok tak będą szacować wprowadzenie ustawy zostało odroczone. Rolnicy posiadający pola przy lasach powinni obligatoryjnie mieć pozwolenie na broń myśliwską.
co? jeszcze rok meki z tymi dziadami...
Mam chęć w przyszłym roku pierwszy raz kuku zasiać na ziarko dla siebie 0,8ha po rozum. W tym roku był jęczmień jary i stąd pytanie. Nie mam dostępu do obornika tylko do gnojowicy. Pole pryskane jeszcze nie drapane. Ile dać gnojowicy i kiedy? Czy lepiej polifoskę dać? Kiedy najlepiej zaorać? Siać mi ma koleś co zboże ode mnie skupuje i ciąć ma też. Zostaje jeszcze czym prysnąć i jak z azotem? Na tym polu klasa V ale urodzajna PH 6,5
Przeczytaj wątek to będziesz wiedział co i jak, po co znowu powtarzać wszystko. A co tegoroczne zbiory podziałały na wyobraźnię?
Nie mimo suszy w tym roku 6,5 tony jęczmienia uleciało z tego kawałka. Z ciekawości chciałbym zobaczyć ile KUKU da bo nigdy nie miałem. Apropo gnojowicy to była by od małych prosiaków. Stąd moje pytanie ile m3 dać pod korzeń? Czy lepiej posiewnie?
średnio u nas 14 t przy wilgotnościach średnio 25% . dobry kontrakt po 430 , super. żeby jeszcze dziki i jelenie odpuściły .
ja sprzedałem 1 samochód wilgotność masakra 34% cena wyjsciowa to 280 netto, a plon ok 8t, ale licze ze bedzie więcej na tej co stoi. Jak życ?
Czyli jeszcze potrącenie za wilgotność pow 30% tak ?
ja sprzedałem 1 samochód wilgotność masakra 34% cena wyjsciowa to 280 netto, a plon ok 8t, ale licze ze bedzie więcej na tej co stoi. Jak życ?
czemu tak późno ?
Czyli jeszcze potrącenie za wilgotność pow 30% tak ?
dokładnie.
Dlaczego pózno, bo cały październik leje, a we wrzesniu była zielona
Późno? Kukurydzy jeszcze od groma stoi na polach
4 tony owsa i to samo byś miał.Sam kosiłeś czy wynajętym.
wynajetym 350/ha
a tak w kwesti scisłości to do tej kukurydzy to dołożę bo musiałbym sprzedac 8t/ha po 280 a sprzedałem 8,5t/ha ale po 260
Trzeba takich błędów nie popełniać po biznes się nie zamknie i można popłynąć.
Strony Poprzednia 1 … 57 58 59 60 61 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo