6,361

Odp: GG FORUMOWE

Temat realny jak nigdy dotąd jak policja przyjeżdżała to ją zawsze im na to że będę robił tak dalej bo to mój obowiązek i stanowisko pracy przez trzy lata tak było i sąsiad policjant musiał się przyzwyczaić to samo było jak drzewo które chciał zrobić pomnikiem przyrody to ją podnośnik 24m pilarz i obcięcie gałęzi takie sprawy bez pozwolenia i sprawa załatwiona.

6,362

Już nie.... Więcej jak 30% gałęzi zniknie i dupa. Placisz jak za wycięcie.... W lipcu 2015 weszły zmiany i warto poczytać.....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

6,363

Wiem bo to robiłem w tym roku ale to jest umowne bo jak urzędnik ma stwierdzić ten procent jak przed wycinką drzewa nie widział a fotki mu sąsiad pokazywał to ją mówię że te zdjęcia to z jego strony bo takiej odwagi nie ma aby przejść na moje bo by już go tu nie było.Przepis martwy jak inne urzędasy popatrzyli fotki strzelili i pojechali radni na sesji przegłosowali że drzewa pomnikiem nie ustanowią bo to kłopot zapewne dla nich no i dla mnie bo wkoło zakaz ruchu wszelkich pojazdów a tam stoją silosy zbożowe na które wydali decyzję a i droga powiatowa to co ruch by zamarł na powiatowej.

6,364

jak jest z wywozem obornika i zapachami z tego? ile czasu na przyoranie?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

6,365

coś mi sie kiedys obiło o uszy, ze tydzien czasu

mdw

6,366

Z tego co wiem to Złom an nie było. A jak nie było to 24h od wywiezienia. Gnój gnojóqka gnojowica.

6,367

nawozy naturalne najpóźniej następnego dnia wymieszać z ziemią (czym nie określono).

6,368

Na dniach zakupuję udział 75% ziemi z racji dwóch właścicieli. Jeden postanowił sprzedać swój udział i zostanie jeszcze 25% drugiego. Stąd moje pytanie. Cena tych 75% udziału, którą kupuję wynosi 93750zł. Jakie poniosę koszty notarialne i za wpis? Kupujecie sprzedajecie to może podpowiecie? Dodam, że to 5ha z budynkami, lasem, ornymi i łąkami na jednej księdze.

6,369 Ostatnio edytowany przez Laszek (2016-11-01 11:19:49)

No ja w takie coś na spółkę bym się nie pchał. A znasz tego udziałowca 25%?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,370

z 3k zł ale na początek 100zł za poradę u prawnika daj bo takie spółki to bym szerokim łukiem omijał

6,371

jak ja kupuje to opłaty wynosza ok 10% ceny zakupu

Rolnik z powołania:-)

6,372

Cena z poniedziałku za 2 ha transakcja 30 000 - 1800 jeżeli kupujący ma mniej niż 11 ha własnego, a 1200 jeżeli z kupionym przekroczy 11
Przy wspólnocie można wystąpić do sądu o ustanowienie podziału do używania - ok 400 zł lub zniesienie współwłasności przez podział fizyczny lub spłatę, ale to już duże koszty, bo tu sąd musi zawezwać geodetów, rzeczoznawców itp

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

6,373

Co do spółki to raczej się nie boję bo w wypisie jest udział 3/4 i 1/4. Ja kupuję 3/4 a właścicielem 1/4 jest prostytutka z biednej rodziny. Jeśli się z nią nie dogadam to kto kupi udział 1/4? do sądu raczej nie pójdzie bo to kasa a jej nie ma. Na siebie obecnie mam 11,5ha a z rodzicowymi 40 plus dzierżawy. Mam współwłasność majątkową z żoną. Nie chcę się dać w trąbę zrobić bo nasz notariusz to podobno ździerus.

6,374

te budynki to mieszkalne sprawdzałeś czy jest tam ktoś zameldowany?
do sądu może i ona nie pójdzie ale czy ty nie będziesz musiał bo może Ci ładnie wk****
nawet by drzewko wyciąć w lesie będziesz musiał do niej chodzić po zgodę

6,375

Decyzja zapadła bo część ziemi uprawiam już 6 lat a dojdzie mi las i łąki. Co do budynków to nikt nie jest tam zameldowany a budynki są takie, że jak turem pukniesz to po nich. Na pewno las jest do czyszczenia i nieużytki nazywane łąkami ale da się radę. Chodzi mi o koszty kancelarne. Wszystkie szczegóły znacie. Może podpowiecie?

6,376

Stachu napisał/a:

Co do spółki to raczej się nie boję bo w wypisie jest udział 3/4 i 1/4. Ja kupuję 3/4 a właścicielem 1/4 jest prostytutka z biednej rodziny. Jeśli się z nią nie dogadam to kto kupi udział 1/4? do sądu raczej nie pójdzie bo to kasa a jej nie ma. Na siebie obecnie mam 11,5ha a z rodzicowymi 40 plus dzierżawy. Mam współwłasność majątkową z żoną. Nie chcę się dać w trąbę zrobić bo nasz notariusz to podobno ździerus.

ale alfons moze Ci mieszac. ja tez bałbym sie jak ognia takiej spółki wolalbym dopłacic i rozgraniczyc to

6,377

Stachu napisał/a:

Decyzja zapadła bo część ziemi uprawiam już 6 lat a dojdzie mi las i łąki. Co do budynków to nikt nie jest tam zameldowany a budynki są takie, że jak turem pukniesz to po nich. Na pewno las jest do czyszczenia i nieużytki nazywane łąkami ale da się radę. Chodzi mi o koszty kancelarne. Wszystkie szczegóły znacie. Może podpowiecie?

Za podział działki 25 ha o wartości ok 0,5 mln pln na 3, geodeta załatwiający wszelkie formalności skasował 4000 pln.Notariusz kosztował 2500, inny wołał prawie dwa razy tyle,także warto szukać taniej kancelarii.

6,378

Pajej napisał/a:

jak ja kupuje to opłaty wynosza ok 10% ceny zakupu

Może 1% bo 10% to już lichwa  a jak tak to ty w dziwnym rejonie żyjesz zboże masz tanie jak na Ukrainie a opłaty niebotyczne .

6,379

http://www.gazetaprawna.pl/wskazniki/taksa_notarialna
To jest max dla notariusza, do tego wpis do księgi 150 albo 300 i tyle samo utworzenie nowej. Wszystko stawki ujednolicone więc nie wiem czemu z was tak zdzierają....

6,380

u mnie idrazu jakies podatki itd. zobacze do aktu to wszystko powiem, ale za ostatnia tranzakcje 12tyś notariusz policzył 1220