Odp: Jaka jutro pogoda?
Spokojnie, jeszcze będę 12 ha pszenicy siał, a sąsiad 56, będzie.
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Spokojnie, jeszcze będę 12 ha pszenicy siał, a sąsiad 56, będzie.
Po mojej orce idzie 8 ha pszenicy wiec musi być jeszcze ok😊
pada pada pada już bym siarczyste mrozy wolał
Późno? No jak będzie 11 listopad to będę mówił że późno, ale nie za późno. Nie mam tego dużo gdyby nie pola w kształcie trójkątów, rogali z przepukliną i to z gliną to by to obrobił w dzień i mógł się brac za inne ważne rzeczy...
Ja jeszcze nie zacząłem orac na zimę a wszyscy dookoła już mają pozaczynane.... Wyrobie się i ja pomału
Ja też nic nie zaorane, dodatkowo jeszcze z 10-15 przyczep obornika mam do zwiezienia a nie ma jak go odebrać bo u bambra takie bagno
spokojnie orki to i w grudniu zrobisz ja chce na chwasty oziminy zrobic
Oziminy na wiosnę opryskasz.... siać oziminy wiosną nie bardzo...
Na szczęście żadnych ozimin nie siejemy bo tym roku za dużo strat, tylko orki. Na wiosnę 50ha do siania będzie
Wyjechałem z plugiem w sobotę na piachy,bez blokady nie podchodz ... reszta mocniejsze ziemie max od wtorku jak nie doleje !
w piątek pojechałem koparką kilka kamiuszków z dość dużej górki wywieźć i niestety babranina w błocie. w sobote układaliśmy jeden przepust to ta sama sytuacja, ale dało się zrobić. jedyne co to koparka do umycia.
ale nie ma co się dziwić. od końca września ma wpadane około 130l
Pogoda nadrabia. W nadchodzący tygodniu może się coś uda zasiać. Oby zdrowie dopisało bo od trzech dni mnie korzonki trzymają...
w piątek pojechałem koparką kilka kamiuszków z dość dużej górki wywieźć i niestety babranina w błocie. w sobote układaliśmy jeden przepust to ta sama sytuacja, ale dało się zrobić. jedyne co to koparka do umycia.
ale nie ma co się dziwić. od końca września ma wpadane około 130l
u mnie tez w październiku spadło ponad 130l ale ziemia ładnie wpija
Ja mam mozaike, a to co zostało na zime do zrobienoa to większość glina. Ppdwórko u mnie jak popada to te 5cm z góry zawsze mazidło.
Panowie jak przewidujecie pogodę na listopad? Mam dziwne wrażenie że będzie padać padać aż ściśnie i już ciepła nie ujrzy w tym roku...... Już miesiąc leje i nie daje nic zrobić...
deszcz grad śnieg grad śnieg deszcz i tak na zmiane masakra
To Pewnie jutro z rana będe miał prezent od Ciebie ( taką pogodę )
możliwe bo szło na wschód tak od mojej strony
Dziad moroz zawitał? -5*
Śnieg u mnie a buraki w połowie dopiero zrobione,, Na polu się tonie woda napływa miejscami w koleiny i traktor ma problem pustą przyczepę wyciągnąć. Na do datek wczoraj porwałem zbieracz korzenia i dziś będę prostował. Mogłoby z tydzień wytrzymać, bo od 2października pada praktycznie cały czas....
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo