121

Odp: RENAULT wszystkie modele

Mam pytanie do posiadaczy reni ... .14 lub .... .54 . A dokładnie chodzi o hydraulikę, jak odpalam renie to nie da sie ukręcic kierownicą przez jakies 10 minut i pompa podnosić też nie chce. Po 10 minutach juz jakoś idzie jechać ale trochę wysiłku jest, a tak nie powinno być, tak po godzinie pracy już est nawet ok ,czasami tylko się przecina, wiecie co to może być czy pompa czy może cos innego ?

122

Filtr czasem nie zapchany ?

123

Też obstawiam ten filtr na wężu dolotowym.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

124

wymieniany był

125

uszczelka w nim nie trzyma i zapowietrza ... odkręc posmaruj  olejem i dokręć ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

126

w jakich wariantach wychodziły ciągniki 103.54? i czym on się od siebie różnią? czy istnieje taki wariant który ma rewersor elektrohydrauliczny i choć jedno gniazdo  z regulacją przepływu oleju regulowane z kabiny?

jaka wersja ma klawisze od podnośnika na błotniku?
i jeszcze jedno czy rewersor ma pozycje neutralną czy tylko przerzuca kierunek jedynie a luz osiąga się tylko wybierając go na skrzyni biegów.
Może głupie pytanie ale tyle się naczytałem w interneach że musze teraz to jakoś przesiać.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

127

Fenol w tej serii elektro sterowanie nie cieszy się dobrą opinią. Były właśnie całkowicie mechaniczne i z rewersem elektrohydraulicznym i podnośnikiem EHR. Ale jakie dokładnie posiadają funkcje to niech już użytkownicy się wypowiedzą

E 516 na części
Telefon 695 076 269

128

modele TX miały przód   wałek i jeszcze coś załączane z przycisku   rewers mechaniczny jedynie chyba modele 180XX miały misz masz ale nikt tego nie poleca

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

129

Fenol przemyśl jeszcze raz czy na pewno chcesz renate. Sam oglądałem kilka sztuk i młodszych i starych szukałem 155.54 ale nic poczciwego nie było poza jedną w pełni mechaniczną ale miała ehr a chciałem zwykły podnośnik. Te 4 wajchy od biegów mnie rozbrajały w tych ciągnikach. Nasłuchałem się bajek jakie to dobre i oszczędne, jeden handlarz co naprawia i sprzedaję powiedział że te mechaniki czy z rewersem i półbiegiem to  to samo tylko że masz cewkę do sterowania i jak coś siądzie to biegi wbija na siłę. Dobrze już nie pamiętam ale tam sprzęgło  jest na linkę i później cewka nim steruje. Za remont mwm w kostrzynie mi powiedzieli około 12tys, (czy wszystkie tak mają, że jak zgasisz zaraz olej świeci?). Na końcu dołożyłem i kupiłem mx z mechaniczną skrzynią.  Renata fajny duży traktor ale jakoś mało ich widzę teraz kilka lat wstecz było tego pełno.

130

Nie wiem na ile to prawda ale jak renia to tylko Ares w serwisie mechanik i handlowiec to potwierdzili że najbardziej udany model.

131

Jak szukałem  ciągnika  własnie brane były pod uwagę te renaty 155  i jakieś CASE  po przeglądnięciu kilku nastu sztuk jednego i drugiego  wybraliśmy tego CASe mx 110  skręcony jest na 140 koni  w tym momencie   zrobiłem nim w 8 miesięcy 1000mtg   i odpukać w puste nie malowane nie żałujemy żadnej złotówki za niego   spalanie hmm  cięzko powiedzieć ale w polu  spali z pługiem z 5 z talerzówką  też ale się zrobi   i miło się robi  awarie  urwał sie krzyżak w przednim napędzie 650zł   olej w skrzyni wymieniłem  Filtr oleju drogi 230zł skrzynia  a i ostatnio wyrzygały sie oringi między sekcjami  w rozdzielaczu 10zł ..  Polecam takki model kolejny będzie mx170

132

W Renault pełną elektrykę miał model o nazwie Nectra. Wyposażenie jak w Arenie ale jeszcze kwadratowa kabina silnik MWM i stary most ze skrzynią. Co do Aresa szły z silnikami JD i Iveco. JD nie polecam. Ci Case to nie podniecał bym się tak bardzo bo pompa która odpowiada za wszystko potrafi kosztować więcej niż traktor a zdycha praktycznie nagle i ciężko nawet do domu zjechać mimo że skrzynia jest na niskim ciśnieniu , jest jeszcze kilka życzy ale to już zostawię dla siebie.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

133

fakt ale pompę do MX  jest w stanie naprawiać tuchola a do modeli  51XX jest masakra koszt ....  ale mniejsza o to ...

134

Też jestem w stanie naprawic te pompy bo mam dostęp do części tyko się nie biorę za to bo byc w stanie a naprawic to jest wielka różnica.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

135

Pompę do 51XX Tuchola odesłała gdzieś do Łodzi, w dziale o Case chyba pisałem jaki to koszt. Ogólnie wszystkie traktory do dupy tylko MF 2680 jest dobry

E 516 na części
Telefon 695 076 269

136

Nie ma złych maszyn są tylko źli operatorzy ! Pracując ciągnikiem nie wyobrażam sobie aby np. padła pompa hydrauliczna bez wcześniejszych oznak niedomagania , co najwyżej operator ich nie dostrzegł albo źle je zinterpretował .......

Fenol nie oszukuj się ale nikt albo prawie nikt a na pewno to sporadyczne przypadki aby sprzedający sprzedawał sprawny ciągnik któremu nic nie dolega.
Dlatego osobiście nie skupił bym się na konkretnym modelu ,marce ,czy wyposażeniu ,tylko na konkretnym egzemplarzu jaki wpadnie ci w ręce aby wyłapać jak najwięcej mankamentów .
Choć z własnego doświadczenia wiem że komuś przy kupnie wyłapię wszystko co się da a sam kupując dla siebie jakiś ślepy się robię wink

137

Święte słowa koseś   tak  własnie bywa że  się nie da wszystkiego wyłapać  prawdziwe defekty  wychodzą jak się pojedzie w pole to się okaże ... co  go boli i  gdzie cieknie ... kupujemy przeważnie maszyny leciwe a  co się trafi wszystkiego nikt nie jest w stanie przewidzieć

138

aresy maja silniki jd iveco maja temisy i niektóre ceres-y.nectra to wesja a nie model

nie wiem o jaki case ci chodzi ale pompa do mx jest w cenie traktorów....na pedały http://sklep.hylmet.pl/pompa-hydraulicz … p-193.html

139

Widać że u  niego ciągniki tanie.🚜

140

To nie ta  pompa do mx 8-12 tys a 51xx ok 30tys i tam jest problem