Odp: Z cyklu znalezione na Allegro
Stachu ,podejrzewam że on jest starszy.
E-516 na części.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Strony Poprzednia 1 … 456 457 458 459 460 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Stachu ,podejrzewam że on jest starszy.
www.olx.pl/oferta/rozdrabniacz-slomy-fortschritt-e512-e514-sieczkarnia-komplet-elek-CID757-IDhO2Qw.html#771ecfc606 orientuje się ktoś jakiej produkcji jest ta sieczkarnia zastanawiam się żeby pojechać ją zobaczyć tylko czasu brak. Sprzedający kupił ją z 512 z niemiec i nie ma ona żadnej tabliczki. Może ma ktoś taką i się wypowie czy jest dobra.
Ponawiam zapytanie przesłał mi filmik z jej pracy to szału nie ma. Zostawia pokos za kombajnem czy może to być wina tępych noży i zle ustawionej osłony?
Jak najbardziej tępe noże i za nisko kierownica i będzie pokos robił. Mogą być też za niskie obroty.
Masz taką orientujesz się jaka to produkcja?
Jest nisko to fakt. Szagier ma w 21 jeszcze niżej i 6m heder. Powiem tylko że jest to do ustawienia. Nie pamiętam co tam przerabiał ( jakiś banalny patent) i praktycznie rzuca na 6m.
Ja mam polską nie wiem kto jest producentem i robiłem kierownice od nowa. Wieksze i nastawne bo mimo że była bardzo wysoko to rzucała na 3-4m
Podjadę tam może na weekendzie i pooglądam to wrzucę lepsze zdjęcia.
Kupował ktoś może taki rozrusznik? Głownie chodzi mi o firmę, warta to coś?
http://allegro.pl/nowy-rozrusznik-ursus … 09265.html
Lepiej daj oryginalny do regeneracji! Planetarne jak trafisz a przy ciężkiej zimie będzie po nim i nikt go nie zrobi. Jednorazówka.
Kupiłem rozrusznik tego typu do C - 330, nie pamiętam jakiej firmy. Były w sklepie trzy : po 240 zł Chiński , 340 Litewski i 540 Czeski. Wziąłem najdroższy bo najlepszy. Po przykręceniu do obudowy dotykam główny kabel prądowy a on sam kręci. Dzwonię do sklepu i mówię co jest. Nie możliwe ! Sprzedał ponad 50 sztuk i wszystkie bez względu na cenę są OK. Ale mój nie jest. Przyjechał do mnie na prezentację. No tak, szajs, na reklamację. Czekałem pół roku. Wrócił.
Kręcił dwa miesiące. Co któryś cylinder załapał, omykał. Zapalał za 30 razem. Reklamacja, tym razem do Czech, do producenta. Po dwóch miesiącach wrócił z kartką w pudełku. Po Czesku pisane odręcznie, w podpunktach. Wujek Google tłumaczył jak umiał. Wychodziło, że wieniec zębaty jest zużyty a jest nowy. Zębnik nawet nie draśnięty. Wymieniam bendix średnio co pół roku. Mam w komplecie trzy, kupowane po 90 zł, 80 i. Od tygodnia chodzi na bendixie za 50 zł. Pewnie jakiś czas pochodzi.
Swój "stary" dałem kumplowi, bo mu całkowicie zdechł. Teraz nie będę od niego wołał z powrotem. Jestem świnia, ale nie aż taka.
Gdybym miał swój stary, obecny dawno leżałby na najniższej półce w warsztacie, czyli pod imadłem w szrocie.
Chcesz to kupuj, może masz szczęście w życiu. A dla pewności kup zapasowy bendix i niech czeka. W razie "W", klucz 17, imbus 6, pół godziny i pali. Jak kręci, to kręci ładnie.
Rozrusznik mam ok tylko wiadomo jak jest z tym c-330, ale jak mówicie że tak jest to nawet się nie pcham w to, już wole w aku zainwestować lepsze.
Przypadkiem natknąłem się na coś takiego
https://www.olx.pl/oferta/bizon-supra-z … cce9396128
Ktoś zaszalał i założył sam hydrostat do z056
Z ceną też zaszalał
sławek 42 jesteś równy gość nie przesadzaj
co do rozrusznika mam w c360 5lat i narazie nie narzekam. raz wymieniłem bendiks i raz go rozkręciłem i przesmarowałem całego grafitowym. kręci na aku 125Ah i jest ok. tylko prądnica nie chcała doładować tego aku i częśto trzeba było pod prostownik podłączać. w zeszłym roku założyłem alternator 90A z VW i mega różnica.
Co do hydrostatu to miałem też zamiar to zrobić.Miał być z sieczkarni NH. Mało tego skrzynia biegów miała być też zmieniona na tą z sieczkarni i założone zwolnice. Cały komplecik miałem u siebie, ale mi przeszło po 2miesiącach remontu generalnego bizona. miałem dość babraniny i hydrostat poszedł powoli do ludzi. Część na południe poszła, część troche bliżej, reszta na złom niestety....
U mnie taki rozrusznik kręci w Ursusie 1614, mam wywalony przełącznik 12/24V i wszystko jest na 12V. Akumulator 140Ah i kręci jak szalony.
https://www.olx.pl/oferta/kombajn-e524- … f14c2c8624
Okazja czy jakaś ściema?
jedyna co mi przychodzi do głowy to to że swoje w życiu już zrobił. ale czemu nie dzwoń, dowiesz się.
Panowie pytanie z innej beczki ile można wziąć za sulky drc ?poprzedni właściciel mówił że ladowal 1500kg i jeszcze by weszło. Jest w swietnym stanie malo uzywana. Taka jak na zdjeciu tylko bez tych nadstawek https://www.google.pl/search?q=sulky+dr … BqeObHM%3A
Kupiłem rozrusznik tego typu do C - 330, nie pamiętam jakiej firmy. Były w sklepie trzy : po 240 zł Chiński , 340 Litewski i 540 Czeski. Wziąłem najdroższy bo najlepszy. Po przykręceniu do obudowy dotykam główny kabel prądowy a on sam kręci. Dzwonię do sklepu i mówię co jest. Nie możliwe ! Sprzedał ponad 50 sztuk i wszystkie bez względu na cenę są OK. Ale mój nie jest. Przyjechał do mnie na prezentację. No tak, szajs, na reklamację. Czekałem pół roku. Wrócił.
Kręcił dwa miesiące. Co któryś cylinder załapał, omykał. Zapalał za 30 razem. Reklamacja, tym razem do Czech, do producenta. Po dwóch miesiącach wrócił z kartką w pudełku. Po Czesku pisane odręcznie, w podpunktach. Wujek Google tłumaczył jak umiał. Wychodziło, że wieniec zębaty jest zużyty a jest nowy. Zębnik nawet nie draśnięty. Wymieniam bendix średnio co pół roku. Mam w komplecie trzy, kupowane po 90 zł, 80 i. Od tygodnia chodzi na bendixie za 50 zł. Pewnie jakiś czas pochodzi.
Swój "stary" dałem kumplowi, bo mu całkowicie zdechł. Teraz nie będę od niego wołał z powrotem. Jestem świnia, ale nie aż taka.
Gdybym miał swój stary, obecny dawno leżałby na najniższej półce w warsztacie, czyli pod imadłem w szrocie.
Chcesz to kupuj, może masz szczęście w życiu. A dla pewności kup zapasowy bendix i niech czeka. W razie "W", klucz 17, imbus 6, pół godziny i pali. Jak kręci, to kręci ładnie.
Tu zgadzam się z tobą! U mnie było jeszcze co inne! Z ciekawości kupiłem planetarny 2giej generacji Firmy ***!!!!! Zakładam do perkinsa a tu pyk. Jeszcze raz pyk itd. Zakręciłem minimalnie ręką za pasek klinowy, poruszyłem wałem i kręci. Morał? Nie miał siły wejść w wieniec i w niego pukał! Dumam czemu i czemu. Stare rozruszniki mają tak, że jak bendix wychodzi to wraz z wysuwem się lekko zakręca i bez problemu wchodzi a do tego ma skosy na zębach. Ten miał skosy na zębach ale sprawdzając wysuw na małym prądzie wypychało go tylko do przodu i nie ma mowy o podkręcaniu do w wieniec, który również był nowy więc puka jak dzięcioł i leży na półce bo producent dwa razy odesłał i powiedział, że jest git.
A moze wieniec masz na odwrót załozony? Albo rozrusznik nie jest odpowiednio wyosiowany?
A ja kupiłem najtańaszy jaki był w internetach 244 zł z przesyłką pobraniową i zapitala lepiej niż mi się marzyło, odpala czterdziechę której 170 Ah i 1050A rozruchu nie było w stanie obudzić, a teraz pali i to na baterii która już pod rynną czekała w oczekiwaniu na wyjazd na złom.
Sławek jak chcesz to stary jest już Twój.
A moze wieniec masz na odwrót załozony? Albo rozrusznik nie jest odpowiednio wyosiowany?
Wieniec jest dobrze a co do osiowania to jak usłyszałem, że jest dobry i nie oddadzą kasy to rozwierciłem otwory montażowe na tzw fasolki i to nie pomogło pyka i H..j mu w oko!
Strony Poprzednia 1 … 456 457 458 459 460 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo