6,461

Odp: GG FORUMOWE

Panowie poradzicie coś? szukam jakiegoś rozdzielacza czy coś w tym stylu do przenośnika pneumatycznego.Coś takiego żeby jedna rura obsłużyła dwa silosy,bo mnie już h... strzela z przestawianiem tych kolanek z jednego do drugiego,a tak to tylko przestawić dźwignie i leci do drugiego.Najlepiej, żeby było to jak najprostsze rozwiązanie i żeby było na okrągłą rurę a nie kanciaste,pozdrawiam.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

6,462

https://www.olx.pl/oferta/rury-do-dmuch … 7H40x.html

6,463

Grzegorz89 napisał/a:

Tak ciągam tą od buraków i waży ponad 5ton. Buraków mieści 8lub 9ton nie pamiętam i jak się ciąga nią to po polu idzie lekko tm gdzie z autosanką na bank utopiłbym się. DLatego myślałem kupić lub zrobić sobie taką z 15 -18ton do forda.....

tez przygarnałbym taka przyczepke. tandem to tandem dociąży troche i lepiej idzie w mokrym

Rolnik z powołania:-)

6,464

Jak ten gość to rejestruje przecież to ucięta naczepa z kiprem z wywrotki
https://www.olx.pl/oferta/wywrotka-roln … 4e304975a5

6,465

Pewnie udało mu się przed zmianą przepisów w 2013r. zarejestrować jako przyczepa sam rolnicza albo ma lewe papiery z takiej przyczepy.

"Żadna dziedzina nauki, nawet medycyna, nie ma tak dużego wpływu na zdrowie człowieka jak rolnictwo". Pier Delbert

6,466

Przyczepy mojego znajomego.

6,467

wszystko fajnie ale zrobic zakret taka przyczepa na polu... powinnien wyrzucić jedną os albo zrobic ja skretna

Rolnik z powołania:-)

6,468

Pierwsza ośka chyba podnoszona jest na poduchach.

6,469

dzięki,o coś takiego mi chodziło.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

6,470

powiedzcie mi jak to jest z kupnem od rolnika czy płaci się skarbówkę czy nie bo kupiłem przyczepę i gość mówił że od rolnika się nie płaci ?

6,471

jeżeli kupiłeś ja od gościa który miał ja dłużej niż rok to nie płacisz tylko potrzebujesz nakaz płatniczy(kopie)tego rolnika

6,472

Pierwszy raz słyszę coś takiego !.

6,473

jack napisał/a:

jeżeli kupiłeś ja od gościa który miał ja dłużej niż rok to nie płacisz tylko potrzebujesz nakaz płatniczy(kopie)tego rolnika

ok dzięki

6,474

i musisz chyba przez 5 lat posiadać inaczej zapłacisz

6,475

Przyczepy rolnicze są zwolnione na pewno te pierwszej rejestracji z Niemiec a kupno zarejestrowanej to jestem na 90%  procent pewny że też są zwolnione z podatku.

6,476

Każda umowa cywilno-prawna powinna być opłacona PCC, i co najmniej pół roku powinieneś ją mieć bo inaczej jeszcze dochodowy zapłacisz

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,477

Tak jest. Jak forsza brałem to też gość gadał ze zwolniony bo rolnik od rolnika kupuje. A na skarbówce po głowie się pano podrapała, wyciągnęła jakaś broszure i pokazuje  zapisek ustawowy który brzmoał miejwiecej tak jak laszek napisał. Mało tego. Od kwoty ponizej 1tys nie płacisz podatku ale deklaracja musi zostać złożona

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

6,478

Dokładnie jak mówisz, do 1000 zł jest wolne od podatku. Żona mówiła że kiedyś przyszła do niej babka i mówi że kupiła kota i czy musi płacić pcc. Żona mówi że na takie małe kwoty nie trzeba a babka na to- ale pani ja dałam za niego 2,5 tyś smile No to płacimy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,479

chłopaki apel mam
poszukujemy pługa fortschritt b201 stan dobry zeby mozna było go czepiać i orac 40 ha ziemi najlepiej tak do ok 200km od Elbląg i cena w miarę niska propozycje wysyłac mi na e-mail albo pw

Nie ma to jak FORTSCHRITT

6,480

Overum 5 pół zawieszany cię interesuje w małej kasie ?