9,201

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

Popraw link bo mi wywala ,że nie znaleziono strony wink

9,202

Massey napisał/a:

Na 12 metrów , póki co spisuje się bez zarzutów  , on jest na przekładni Raucha.

Jest możliwość w nim żeby dorzucił na 15m?

"Żadna dziedzina nauki, nawet medycyna, nie ma tak dużego wpływu na zdrowie człowieka jak rolnictwo". Pier Delbert

9,203

Hmmm gdybyś dał większe obroty na womie i może dłuższe łopatki to pewnie dorzuci ale nie wiem jak to by było w dokładnością...

9,204

Massey napisał/a:

Popraw link bo mi wywala ,że nie znaleziono strony wink

https://www.olx.pl/oferta/kombajn-zbozo … fdcae92e5c

Rolnik z powołania:-)

9,205

Wiesz co Pajej  ,Dziwię się że jesteś kawalerem bo jeśli chcesz kupić takie cudo to masz JAJA !!! wink
Ja bym się nie odważył ....

9,206

znalazłem wrzuciłem ale puki co to bardziej mysle nad forszajem, co nie zmienia faktu że mam co w spodniach nosić

9,207

Nie wiem czy się starzeje ale maszyna która musi być sprawna w 100% przez 2 tygodnie w roku nie może być klamotem do którego specjalistyczne części są w muzeum ......
Już wolał bym jakiegoś rekorda w dobrym stanie .....

9,208

Mi on wygląda na ogarnięty z grubsza po pożarze.

9,209

Mając coś więcej niż 30 ha nie patrzył bym się na takie wechikułu .. bizony   hmm nie wielał bym  forsza 514 bardziej ma to sens ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9,210

https://www.olx.pl/oferta/kombajn-forts … 7b1a3cba22
Pajej tu masz bliżej siebie i to e514

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

9,211

nie wiem czy to ten sam, ale mam znajoma z tej miejscowości i podpytałem jej a ona mnie przestrzegała przed jakims forszajem z tej wiochy

9,212

koseś napisał/a:

Wiesz co Pajej  ,Dziwię się że jesteś kawalerem bo jeśli chcesz kupić takie cudo to masz JAJA !!! wink

musisz zawsze pisać takie głupie komentarze !!!

9,213

tomek1974 napisał/a:
koseś napisał/a:

musisz zawsze pisać takie głupie komentarze !!!

Tomek daj spokój uczepiłeś się Kosesia i sie zgrywasz a wszyscy muszą to czytać , skoro Tomek wlazł ci za skóre to trzymaj to dla siebie a nie wszystkim humory psujesz tymi komentarzami

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,214

https://www.olx.pl/oferta/siewnik-horiz … 03c006defb
podniesie forsz siewnik waży 2050 kg + tona zboża ?

9,215

Jano daj spokój z tym siewnikiem....
PApej co do MF to wiesz gwinty calowe klucze calowe paski calowe łożyska też. Jak się mylę to poprawcie.  Bierz 514 i tą laskę co Ci odradza.....

9,216

pytam bo u mnie taki leżakuje od 8 lat , miał iść do huty ale szkoda bo za ładny

9,217

Krzysiek mylisz się co do MF ,ja mam kombajn mf 36 i w nim nie ma ani jednej calowej śrubki nie wspominając o paskach czy łożyskach. Kombajny mf 31 miały silnik Perkinsa i Valmet , i w Perkisie to calowe są na pewno ale reszta to metryczne . Dodam jeszcze że pozory mylą ,mam ciągnik mf 397 z 1991 roku i był wyprodukowany w Włoszech i poza silnikiem wszystko jest metryczne ,sąsiad ma MF 6110 i był wyprodukowany w Francji i poza silnikiem wszystko metryczne.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

9,218

Nie podniesie

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

9,219

Siewnika nie podniesie, ale warto na same redlice gdyby miały te rolki dociskowe.

9,220 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2016-11-21 09:59:20)

Czyli z MF nie ma zasady? Bo ja takiego widziałem. Nie pamiętam modelu.  Poszedł o żyda....