Odp: kupię mdw 514
kumpel z Węgier przyjechał Claasem i się da ale laweta to koszt 4.5zł za km
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupię mdw 514
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kumpel z Węgier przyjechał Claasem i się da ale laweta to koszt 4.5zł za km
Ja płaciłem po 7 zł za km ale kombajn z hederem do qq i jeszcze heder do zboża + wózek 6,6. Cena wysoka ale wszystko na raz załadowane a ci co po 4,5zł to tylko jeden heder by załadował
Wszystko trzeba umieć załadować jak zobaczyłem lawetę to w życiu nie myślałem że wszystko wejdzie a jednak 514 z dwoma hedrami i dwa wózki jeszcze chcieli B201 rozebrać i dołożyć ale cena pługa nie pasowała i wszystko z Niemiec ładnie przyjechało.
Dobry magik. Ciekawe co krokodylki na to by powiedzieli ⛔
Ogólnie wariat z kierowcy przyjechałem przed nim do domu ze 2godziny wcześniej, a miał w międzyczasie postój na odległości 330km.... 90 nie schodziło......
Grzesiek nie wybrałbyś sie ze mna na wycieszke 514 zobaczyc? z tego co wiem to ojciec ma 512 więc znasz te kombajny
Grzegorz kupiłeś te cudo ?
Pajej jakbyś jechał jak się obrobię trochę to czemu nie. Ogólnie te 2najbliższe tygodnie to nie obiecuję, bo muszę stuknąć kabana, pojechać do lasu bo już 3 lata nie byłem i nie ma czym palic, i uratować szkołę przed zamknięciem, o ile się uda...... Później nie ma sprawy, aby miał kto z córką posiedzieć to nie ma problemu. 514 to prosty kombajn to wszystko sprawdzać trzeba jak w każdym innym...
Andre jak zapytałem firmę czy dużego dominatora z dwoma wózkami i hederami mi przewiozą, czy nie będzie problemu to wysłali mi to zdjęcie i rozwiali wątpliwości.... Ta sama laweta przywiozła mi, ale kombajn ledwo wszedł bo 3.5m w kołach, i mało co na poszerzeniu opona trzymała, a jeszcze śnieg i deszcz... Udało się śmichem żartem to wsadzić i zdjąć.
Pajej jakbyś jechał jak się obrobię trochę to czemu nie. Ogólnie te 2najbliższe tygodnie to nie obiecuję, bo muszę stuknąć kabana, pojechać do lasu bo już 3 lata nie byłem i nie ma czym palic, i uratować szkołę przed zamknięciem, o ile się uda...... Później nie ma sprawy, aby miał kto z córką posiedzieć to nie ma problemu. 514 to prosty kombajn to wszystko sprawdzać trzeba jak w każdym innym...
Andre jak zapytałem firmę czy dużego dominatora z dwoma wózkami i hederami mi przewiozą, czy nie będzie problemu to wysłali mi to zdjęcie i rozwiali wątpliwości.... Ta sama laweta przywiozła mi, ale kombajn ledwo wszedł bo 3.5m w kołach, i mało co na poszerzeniu opona trzymała, a jeszcze śnieg i deszcz... Udało się śmichem żartem to wsadzić i zdjąć.
sam jeszcze sie nie obrobiłem więc luzik. Tylko ojciec mi truje zeby forszaja nie kupować, a to dlatego ze ma doradce takiego ze claas i tylko claas
Dlatego ja robię osobno, bo znam te bóle..... jak z claasa to kup coś takiego jak ja mam, ogólnie to wygląd nie kosi a maszyna fajnie wydajna i w zakupie tania. W obecnych cenach naszych płodów ostatnim byłby wygląd na który zwróciłbym uwagę. Jak ciągnikiem forszajem się robi to nie większy wstyd forszajem kosić Ważne żeby kosił kiedy pogoda jest.
Grzegorz89 napisał/a:Pajej jakbyś jechał jak się obrobię trochę to czemu nie. Ogólnie te 2najbliższe tygodnie to nie obiecuję, bo muszę stuknąć kabana, pojechać do lasu bo już 3 lata nie byłem i nie ma czym palic, i uratować szkołę przed zamknięciem, o ile się uda...... Później nie ma sprawy, aby miał kto z córką posiedzieć to nie ma problemu. 514 to prosty kombajn to wszystko sprawdzać trzeba jak w każdym innym...
Andre jak zapytałem firmę czy dużego dominatora z dwoma wózkami i hederami mi przewiozą, czy nie będzie problemu to wysłali mi to zdjęcie i rozwiali wątpliwości.... Ta sama laweta przywiozła mi, ale kombajn ledwo wszedł bo 3.5m w kołach, i mało co na poszerzeniu opona trzymała, a jeszcze śnieg i deszcz... Udało się śmichem żartem to wsadzić i zdjąć.sam jeszcze sie nie obrobiłem więc luzik. Tylko ojciec mi truje zeby forszaja nie kupować, a to dlatego ze ma doradce takiego ze claas i tylko claas
Claasy są przereklamowane. U nas tego jeździ i sypią się prawie jak bizony. Ludzie kochają Claasy i to dobre maszyny ale w roczniku 89-90 przeważnie dużo bardziej wyeksploatowane niż inne marki. Nic nie jest wieczne a płaci się za nazwę. Moje prywatne zdanie.
mi osobiscie 514 przypadła do gustu prostota budowy choc kilka rzeczy w claas jest lepiej zrobione np panewki drewniane na wytrzasaczach to jest to czego mi w forszaju brakuje
Z tym na pewno masz raję.
Kiedyś była 514 w wytrząsaczami przerobionymi na panewki
a w normalnej wersji to jak sie zabrac za wymiane łożyska?
odkręcasz wszystkie wytrząsacze, boczne łożyska i wyciągasz wał.
troche zabawy jest. pytam bo ten co mam na oku ma luz na jednym wytrzasaczu nie wiem tylko czy na łozysku czy obudowie
Jak mały luz to nie ma problemu, a w razie co to nie ma tak źle w bizonie sam robiłem i nawet sprawnie poszło. Najgorzej ze środkowymi. U mnie i u ojca były zmieniane i po wymianie po roku był taki sam luz na nowych łożyskach jak na tych starych na których przyszedł kombajn. Może się nakrętka rozkręciła?
No żeby przedni wał spokojnie robić to najlepiej mieć podsiewacz i cały wentylator prek
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupię mdw 514
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo