Odp: zakup kombajnu MDW
No i materiały w latach 80 były o wiele lepsze niż w MDW
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » zakup kombajnu MDW
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No i materiały w latach 80 były o wiele lepsze niż w MDW
sąsiad ma taką saxonię i jest zakochany ..... w mokry rok ze 3 razy skrzynia pół oski awarie elektryki itp można o nich opowiadać i opowiadać prędzej miał te starsze groszkowe i złego słowa nie było a o tego to wrrr i cheder 3.6m pomyłka tylne koła na uwrociu jada w zbożu a wcale szybciej nie idzie
Ja mam 3,60m na Ifie i nie jeżdżę na uwrociach po zbożu. Bajki opowiadasz. Jeździć trza umić.
na mojej wsi kosił grubo ponad 100 ha bez żadnego problemu. Był w stanie idealnym. Niestety nie miałem wtedy tyle kasy
No z tym jeżdżeniem po zbożu na uwrociach to nie wina kombajnu tylko operator pierdoła. 100 hektarów skosi ale jak niepewna pogoda w żniwa to jest co robić
bajek nie powiadam ... widzę co widzę oporator operatorowni nie równy polemizować można a na pełnym skręcie w prawo nie mów że koła zboża nie zdepczą ?
albo ten ma większy skręt ...
To chyba jak by w kolo jezdzil to i większym hederem przygniecie.
To wystarczy ciut dalej wyjechać kombajnem na poprzeczniak a nie jak tylko kosa utnie to od razu za kierownice. Kosząc i zostawiając słomę to i tak trza tak jechać żeby pokosy jakoś wyglądały
Albo potem grabić ..........
Ja mam na 3,6 hederze swojego i w życiu bym już nie zamienił na większy. Idealny na nierówne pola czy wyległe zboża, a poza tym na dobrych zbożach i tak ma co robić żeby za dużo nie zgubić a na słabym można spokojnie gnać dwójką i skosić sporo ponad hektar w godzinę. A jaki komfort przy przejazdach po drogach jest(wszędzie się zmieścisz i nie trzeba do rowu uciekać na asfaltach jak coś jedzie z naprzeciwka).
Albo potem grabić ..........
Z tym grabaniem to jest u mnie problem. W tym roku po jeczmieniu poprzeczki grabiłem bo zajeżdżone a zapadalo i jak prasowałem to mi kermit hiczem łapał . Przed maską sterta była bo pod ciągnikiem pokos się nie mieścił
Ja mam na 3,6 hederze swojego i w życiu bym już nie zamienił na większy. Idealny na nierówne pola czy wyległe zboża, a poza tym na dobrych zbożach i tak ma co robić żeby za dużo nie zgubić a na słabym można spokojnie gnać dwójką i skosić sporo ponad hektar w godzinę. A jaki komfort przy przejazdach po drogach jest(wszędzie się zmieścisz i nie trzeba do rowu uciekać na asfaltach jak coś jedzie z naprzeciwka).
Co tu dodać hmmm minusów po prostu nie ma i dostałem propozycję wymiany na 4,2m za dopłatą nie z mojej strony i podziękowałem. Tak jak lesby nie namówisz na chłopa tak mnie na 4,20m. Tak jak pisze Kamil zgadzam się w 100% Z plusów jeszcze to to, że jak tęga słoma to lepiej po 3,60m jest prasować!
bez przesady z tym zbiorem słomy, z 6,7 m się dało zbierać to co dopiero z 4,8 czy tam z 4,2. Chyba że mała kostka
dokładnie ja po 4,2m hederze nigdy nie miałem problemu żeby było za dużo słomy, a wręcz przeciwnie, trzeba było zapie*dalać bo mało słomy.
ja mercatorkiem z hererem 3m prawie tak szeroki jak kombajn nie gniote zboza. Trzeba umiec jeździc
Dziś obejrzeliśmy tego Perkina i szok! Podzespoły i silnik ładna praca a tu Zonk! Zdejmuję osłonę nad gardzielą a Cepy gładkie jak kolano niemowlaka Na moje oko nie był malowany ale patrząc na Cepy musiał być malowany bo innej opcji nie ma. 3000MTH bite a licznik pokazywał 3mth i stał w miejscu Co do słomy po kombajnie 3,60m to jak tnę dobre żyto syntetyczne to na równo z dupą kombajnu kopce stoją i jak rolką chcę prasować to się zapycha na zaczepie.
Jeździsz rolką w kierunku odwrotnym do koszenia ?
jak poznac czy ogłoszenie wygasło bo nie opłacone od wycofanego bo towar sprzedany? chodzi mi o to https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-e … gN0jx.html
jak poznac czy ogłoszenie wygasło bo nie opłacone od wycofanego bo towar sprzedany? chodzi mi o to https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-e … gN0jx.html
Pajej zerknij w pozostałe ogłoszenia użytkownika i przedzwoń zapytaj co jest z ogłoszeniem
Jeśli jesteś nim zainteresowany to coś mi się kojarzy, że ktoś go oglądał i opisywał na Forum.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » zakup kombajnu MDW
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo