201

Odp: Narzędzia warsztatowe

https://fachowiec.com/sklep/pl/products … er_fantasy
pytanie: co to jest kosmiczna cena? Zależy do czego potrzebna i jak dużo tniesz. Jeśli zarobi na siebie i skróci czas pracy to każda jest tania. Wg mnie to lepsza większa i mocniejsza, bo cieńsze zawsze potnie a jeśli będzie potrzeba to poradzi sobie z większym wyzwaniem.
https://fachowiec.com/sklep/pl/products … er_fantasy

202 Ostatnio edytowany przez KASZA (2016-11-27 17:55:32)

Fajne narzędzie, zależy od tego jak często będziemy go używać. Zagubiłem to zdjęcie, ale wyglądało to tak, że do uchwytu na elektrodę podłączyłem pistolet do dmuchania, tnie jak się tylko podoba. Ciąłem 1,5 cm  grubości spawarką na 220V.

Kiedy brak jakichkolwiek argumentów, najlepiej siłą narzucać swoje przekonania, a kiedy brak jakichkolwiek przekonań, pozostaje już tylko siła.

203

max 3 tys   hmm  blachy max 15mm reszte palnik lub tną mi na wymiary co potrzebuje ... łatwiej i szybciej .

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

Czy giętarką do rur za 4-5 stów z allegro da się coś sensownego zrobić? Myślałem o kupnie takiego wynalazku i zrobieniu sobie paśników dla bydła z rur max 2 calowych. Koszt paśnika około tysiąca a koszt rur połowa tego.

205

Szukam sprężarki i nie wiem co kupić , w gwiazdę trzy tłokową czy dwutłokową  zwykłą? http://www.airpress.pl/index.php?menu=15,AIRPRESS_POMPA

206

niewydostanieszsie czy myślisz o czymś takim ?
http://allegro.pl/gietarka-hydr-do-rur- … 46296.html
Też o tym myślałem właśnie aby zrobić kilka paśników.

gg 5118068

Tak albo za 550 jest 16 ton.

208

te giętarki są ok  kiedyś po złomach leżały takie stare polskie .. z 10 razy  wieksze od tego ...  widziałem że to działa ale   też troszkę  płaszczy rury

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

209

Żeby równo rurę wygąć grzeba ją dobrze piaskiem nabić. Jest zabawy ale i spłaszczenia się nie robią.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

210

jak sprężarkę kup największą, jak brakuje wiatru albo włącza się co chwilę to człowiek dostaje nerwa.
dojarkę facet instalował i miał giętarkę przypominającą spawarkę, duży kloc, cienkie rury z nierdzewki miała problem wygiąć. Pewnie te z alegro lepsze, wyglądają na prostsze i mniej skomplikowane.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

211 Ostatnio edytowany przez mw_marcin (2016-12-07 09:33:38)

koseś napisał/a:

Szukam sprężarki i nie wiem co kupić , w gwiazdę trzy tłokową czy dwutłokową  zwykłą? http://www.airpress.pl/index.php?menu=15,AIRPRESS_POMPA

Kupiłem wiosną coś takiego jak w linku poniżej. i jak dotąd zadowolony jestem. Nawet coś tam piaskowałem.
http://allegro.pl/sprezarka-h-pompa-pow … 78600.html

212

Marcin popraw linka bo nie działa .

213

Ja lada chwila biorę się za budowę sprężary z silnika. Nie potrzebuje dużego ciśnienia a wydajność. Chcę użyć głowic z sprężarki ify i płyty stalowej. Po silnik chyba pojadę jutro na złom. 1,6- 2,0. Benzyniak chyba będzie lżejszy co?  Czytałem na forach ludzie piszą żeby zrobić jak najmniejszą komorę najlepiej koło 0mm. Dużo stracę jak zrobię 1cm?. Nic chce mi się jeździć i prosić fachowców o zrobienie gniazd w płycie i chcę przykręcić głowice z zaworami do płyty bo to jestem w stanie zrobić sam.  Sprężarę potrzebuję do wydmuchania wody z rury fi 63 i długości 1000m. Rura leży z małym spadkiem ale są górki i doliny...

214

Nie lepiej kupić jakąś sprężarkę śrubową (sam kompresor), może nie taniej ale wydajność duża.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

215 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2016-12-07 22:33:31)

Ja to raz w roku użyję....
Robię to ze złomu. Bez butli.... na wałek

216

Kup silnik z Transita 2,5 Di i zaspawaj komory w tłoku, będzie pan zadowolony, jak nic nie znajdziesz to jeden lekko poddarty mam.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

217

Krzysiek napisał/a:

Ja lada chwila biorę się za budowę sprężary z silnika. Nie potrzebuje dużego ciśnienia a wydajność. Chcę użyć głowic z sprężarki ify i płyty stalowej. Po silnik chyba pojadę jutro na złom. 1,6- 2,0. Benzyniak chyba będzie lżejszy co?  Czytałem na forach ludzie piszą żeby zrobić jak najmniejszą komorę najlepiej koło 0mm. Dużo stracę jak zrobię 1cm?. Nic chce mi się jeździć i prosić fachowców o zrobienie gniazd w płycie i chcę przykręcić głowice z zaworami do płyty bo to jestem w stanie zrobić sam.  Sprężarę potrzebuję do wydmuchania wody z rury fi 63 i długości 1000m. Rura leży z małym spadkiem ale są górki i doliny...

lepszy diesel np od golfa 1600 i lepiej zostawić głowicę i zawory wdechowe i przerobić można tak że zakładasz słabą sprężynkę zamiast oryginalnych sprężyn i już masz gotowe zaworki wdechowe a wydechowe to  trzeba wtoczyć jakieś zaworki od sprężarki ,a dlaczego lepsza głowica od głowiczek od sprężarki bo jest o wiele cichsza

218 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2016-12-07 23:46:10)

Tomek robiłeś tak?

Chyba coś wymysliłem.
Musze tylko naleźć silnik z 2 wałkami.
W Miejsce świec zawory z sprężarki
koło rozrządu na wał takie jak  2 w głowicy czyli 1:1
I rozrząd ustawiam tak by oba zawory otwierały się jednoczesnie.
Tylko Muszę znaleść silnik i dodatkowe kółko.
Najwyżej się rozleci....

219 Ostatnio edytowany przez Dario (2016-12-07 23:54:41)

1:1 nie będzie działać bo krzywki masz co ~90° chyba że silnik 1 cylindrowy.

220

koseś napisał/a:

jak dużo będzie pracować to lepiej trzytłokową ma lepsze chłodzenie . Polecam waltera.