Odp: GG FORUMOWE
Acha
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 333 334 335 336 337 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Acha
Panowie czy ktoś z Was próbował założyć całe koła 12x18 z kombajnu buraczanego Neptun do przyczepy d47 i d732? Wiem że na piastę wejdą, bo mają taki sam rozstaw śrub i średnicę osadzenia, ale czy zmieszczą się pod ramą przy skręcie?
Ogarniales temat? Patrzę nie tak daleko mam możliwość kupienia kompletnych opon z felgami po 150zł...
Muszę podjechać do kolegi co ma neptuna i wziąć takie koło na przymiarkę bo nigdzie nie znalazłem odpowiedzi
Bardzo byście się wkurzyli jakbyście kogoś poprosili o obejrzenie maszyny,a ten ktoś zamiast obejrzeć kupiłby ją?
No nie mów,kto cie tak urządził?
no tak z lekka przesada a zapytał chociaż czy nie miałbyś przeciwko żeby sobie kupił czy tak na ostro poszedł?
Bardzo byście się wkurzyli jakbyście kogoś poprosili o obejrzenie maszyny,a ten ktoś zamiast obejrzeć kupiłby ją?
Dla Pajeja sprzątnąłeś kombajn?
To kupiłeś bez oglądania ?
Nie tak tylko pytałem myślałem, że Pajej się w końcu odezwie... Jaki na początku krystaliczny się poczułem jak chłopaki myśleli, że mi ktoś zwinął klamota....
Ogólnie byłem dziś w końcu i obejrzałem, fajne te forszaje w sumie. Pajej dawaj maila to podeślę fotki, chociaż nie wiem czy kupisz...
To trza było fotki fotoszopem przerobić aby gorzej wyglądał
NIe no oczywiście żartuję .
Obawiam się że nie musiałbym. Z daleka na zdjęciach to nieźle nawet, nie było się czego czepiać, ale trochę polepiony. Chociaż za te pieniądze to nie ma czego wymagać.
maila dam Ci na PW opowiadaj o tym kombajnie co nie halo a co fajnego? poważnie masz cheć na niego?
Fajne te maszyny jako że wyglądają dość nowocześnie, i przez ten dżojstik w środku. Ogólnie jakby w tym dżoju był hydrostat to już bajka. Malowany i spawany w wielu miejscach. Dwa wytrząsacze lepione nitami i blaszką. Zwrotnica z tyłu na wąsie zaspawana. Opony przednie mocno spękane. KOła pasowe popękane, poskręcane śrobami i blachami, lub spawane. O dziwo cepy jak nowe, klepiska nie widziałem. Malowany w większości i niestety tak że pozaciągało na inne elementy w innym kolorze. Podajniki względnie dobre zębatki też, ślimaki również dość dobre. Sito górne nowe. Sieczkarnia pogięta, bo noże przycięły obudowę, ale naprawione i chodziło. Nowy rozdzielacz. Jakiś pas na zapas ma jeszcze, chyba na młocarnię. Spawany uchwyt korby od podsiewacza. Problem polega na tym, ze bardzo długo musiał stać pod chmurką, bo nic nie myte wszystko zarosło mchem. Osłony boczne aż od spodu przeleciały i wszędzie gdzie zgoniny i kurz zatrzymały się i ttrzymały wilgoć to dziura. Silnik suchy, i facet mówił że tylko baterie rozładowane, bo tak to bez problemu odpaliłby.
Podajnik pochyły jeszcze znośny. Heder,,,, ślimak polepiony, kosa gładka i suche to będzie szło,ale jak dla mnie to wymiana i koszenie bez stresu. Targaniec ło matko. jak sobie przypomnę to jak u mnie w bizonie, poprzedni właściciel tyle nalepił, że mało kombajn się nie przewrócił...
Ogólnie to ja nie mam zamiaru siedzieć przy klamotach, albo siedzieć jak naj mniej, dlatego myślałem coś o jakimś zimnym nadmuchu do mojego, i bedę kosił nim długo, bo już nie chce mi się grzebać. Dlatego spokojnie, nie podkupiłbym nawet jakby był lalka w tych pieniądzach. CO nie oznacza, że uważam, ze to fajne maszynki. Jedynie mają bardzo nisko podajniki, i przy przejeżdżaniu przez miedzę trzeba uważać lub tego nie robić. Nie wiem jak podsiewacz, bo trzeba byłoby wejść do środka a miał nowe sito i nie chciałem się pchać.... Luzu na łożyskach na wytrząsaczach nie było, ale jeden ten z prawej gnie się pod ręką i te dwa złamią się prędzej czy później. Powiem CI że w tych pieniądzach to claasa 100 czy 105 miałbyś super. Ja kupiłem za 21koła plus transport dołożyłem ze 3tysiaki i chodzi jak burza. I jeszcze dwa hedery i dwa wózki w tej cenie. A ceny części myśle że podobne. Szkoda, że ten kombajn tak długo stał, pod chmurką, an pewno lepiej wyglądałby. Jednak facet chyba ma nóż na gardle bo gdzieś do agencji jakiejś miałby za niego oddać trochę pieniędzy.... JAk sobie coś przypomnę to jeszcze napiszę fotki zaraz będą.
A jeśli chodzi o podkupywanie klamotów, to tylko o opryskiwacz mnie nie proś,bo akurat szukam
czyli trzeba w niego dużo włozyć. a mi sie nie chce tyle grzebać. podjade poswietach ogladac tego "szykowanego pod siebie"
To na zdjeciu zawsze ładnie wychodzi, ale malowany z zewnątrz i bardzo niestarannie. A gdzie nie malowany to korozja. Ogólnie nie ma się co spodziewć za te pieniądze, i jakby chciało chodzić to bez dokładu może udałoby się pokosić. Jednak jakby się sypało to co chwilę kilka stówek. Same opony sporo... Łożyska chociaż główne te co na wilgoci były to dla świętego spokoju pasowałoby wymienić. Ja u siebie robiłem prawie dwa miesiące po kilka godzin.....
ale jak koła pasow na sruby skręcane to...
czekam na foty
Grzesiek zadowolony z Claasa 105 jesteś? Bo uprawiamy coraz więcej ziemi i E-512 staje się za mała szczególnie w czasie przekropnej pogody w żniwa. Dlatego zastanawiam się na przyszłość nad E524 i 514 lub Dominatorem 85 i 100/105. Duża różnica jest między 100 a 105?
Pajej ta 514 co tam chciałeś ją oglądać znowu jest na OLX https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-e … 35d09e4e40
o i masz babo placek... 514 czy 524???
Powiedz czy doszły zdjecia od 1379 do 1387? Bo mi wyskoczyło, że nie odbierzesz?
Ja z kombaja jestem zadowolony, ładnie idzie pali tyle co bizon, a robotę robi. Zbiornik duży szybki wysyp to nie ma przestojów. Hydrostat piękna sprawa, i szybki w transporcie. HYdrostat dwa razy rozbierałem i to proste jest wbrew pozorom. Za te pieniądze to wolę 100, czy 105 od 106, bo wydajność ta sama a połowę tańszy tylko komfort mniejszy. NA razie musi być, kiedyś zmienię na coś wygodniejszego.
Strony Poprzednia 1 … 333 334 335 336 337 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo