Odp: Z cyklu znalezione na Allegro
albo go przynajmniej czymś przetrę z kurzu
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Strony Poprzednia 1 … 464 465 466 467 468 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie zapomnij o plaku.
kupiłem nówkę sztukę :dance: https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-10t … fcb9cf6d7d
Jak z woja to tak jak napisałeś jak nowa.
To fakt
A opony bardzo stare,?
Ja to bym zmieniał na 22.5
Gratuluję zakupu! Co do opon to te stare mogą być lepsze od nowych. Ja 5 lat temu z mojej "6" zdjąłem oryginały z pobudek czysto estetycznych a nowe już są popękane..... a przyczepa starsza niż ja. Tata ją kupił z betoniarni w 1983r tam woziła betonowe płyty kładli ile wlezie.
Nie rozumiem po co aż tak duża kontrolka ? Pierwszy objaw awarii to brak ciśnienia na zegarze a dopiero po jakimś czasie jak olej wypompuje przez dziurę to zaswieci kontrolka. Jeśli już coś to lepsze rozwiązanie sygnału to na przekaźnikach zrobić tak żeby nie ogłuchnąć jak silnik zgasisz. np spiąć z kontrolką od ładowania.
A opony bardzo stare,?
Z tego podniecenia nawet nie spojrzałem na datę produkcji. Wyglądają jak nówki co nawet słońca nie widziały bieżnik 99,9 % zapas też na stanie .Gumy na siłownikach pneumatycznych też jak nowe nie spękane ani nie sparciałe.
pewnie pod dachem stały i na klockach.
Ciekawie czy służyła w Zegrzu? Bo ja po szkółce mieszkałem tam 9 miesięcy!😀
Pajej napisał/a:albo go przynajmniej czymś przetrę z kurzu
Nie zapomnij o plaku.
Przegoniłem kurz szmata i wstawiłem inne zdjecia wyglada odrobine lepiej
to ona była za 6500 wywoławcza w okolicach gorzowa w jednostce wojskowej ja byłem raz na takim przetargu nieraz za 3000 kupisz a jak zaczna licytacje i trafi sie młotek to za szrot 10000 wybiją tu podaje link i sprzedaż od stycznia do konca grudnia tylko trzeba sprawdzac ogłoszenia
https://amw.com.pl/pl/uzbrojenie-i-sprz … rzetargi-1
jamir a jak to jest ze skrzyniami MF gość parę kroków dalej ma notorycznie jakieś problemy jest to ciągnik bodaj 3685 i mówił mi że ma lipną skrzynię że leiepj tam czegoś nie włączać bo później jest jakiś problem. Ma też większego już z inną skrzynią i bardzo chwali maszynerię.
Jakie problemy?? Bo po opisie "jakieś" to może być nic poważnego albo odwrotnie. Opisz dokładnie co się dzieje i z czym i w jaki sposób bo czasem sam operator sobie psuje a najgorsze w tym jest to że robi to nieświadomie i wystarczy uświadomić i po problemach.
Jamir12 Mógłbyś podać przykład?
Jamir12 Mógłbyś podać przykład?
Czego przykład Ci podać?? Określ się konkretnie.
oj no tyle tylko się dowiedziałem, zauważyłem że ten co mu się psuł to miał z boku po prawiej stronie na korpusie skrzyni pod schodkami kabiny owalny dekiel który był uszczelniony silikonem. i tam się dobierał że być coś zmienić i powiedział że już wiecej tego ruszać nie będzie. chyba półbiegi... czort wie.
Jak dobrze pamiętam to on w tym miejscu powinien mieć sterowanie półbiegiem i ten traktor powinien mieć 2 grupy biegów. jest to prosta skrzynia tylko ma dołożoną elektrykę. Na tej pokrywie powinien byś przewód hydrauliczny a za pokrywą zawór. Wystarczy odjechać silnikiem i ten zawór jest do wyjęcia bez problemu bo znajduje się on w suchej części skrzyni tylko chyba trzeba będzie wysunąć wysprzęglik i to tyle kłopotu.
A da się jakoś w takich ciągnikach poprawić tą skrzynię / elektrykę ? Czy trzeba się obchodzić przy nim jak przy panience ? jeden ma w okolicy takiego 36xx to tylko przy paszowozie praktycznie robi rzadko co innego bo się rypie coś...
Strony Poprzednia 1 … 464 465 466 467 468 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo