Odp: Czy podoba Ci się "dobra zmiana" ?
Napewno bez komuny by było nam lepiej, ale czasu nie cofniemy, możemy przyszłość próbować zmienić, ale narazie nie wychodzi to na dobre.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Czy podoba Ci się "dobra zmiana" ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Napewno bez komuny by było nam lepiej, ale czasu nie cofniemy, możemy przyszłość próbować zmienić, ale narazie nie wychodzi to na dobre.
Oddałem głos na "Nie". Wczorajsze wystąpienie pani premier utwierdza mnie że ta władza walczy z Polakami. Nie wspomniała ani słowa o ograniczeniu praw dziennikarzy, o pobiciu posłów też nie. Pewnie niedługo reanimują trybunę ludu i tam będą pisali jedną i słuszną rację.
Boję się że wiosenna transza paliwowa będzie oskubana, obym się mylił.
czytam i myślę jak kraje zachodu po wojnie się rozwijały i to bardzo nie mając komuny i Edwarda ? który by im pomogł w rozwoju ? jak oni dali radę ??? i pod strzechami nie mieszkają.??
Socjalizm, a jego lagodniejsza wersja komunizm to ustroje niewolnicze. Ustrój niewolniczy jest gospodarczo nie wydajny. Na zachodzie po wojnie panował kapitalizm , mniej lub bardziej ''dziki'' gdzie bardziej to się kraj rozwijał szybciej. Ot cała filozofia. Teraz gdzie mamy kapitalizm? Chyba ostatnio widziany był w Indiach a prędzej w Chinach.
Mój głos na nie bo :
Wprowadzili 500 plus
Podnieśli podatki
Do Tomka i sarasta po wojnie zostaliśmy oddani Ruskim a nie muszę wam przypominać co było na Węgrzech i Czechosłowacji więc ci co rządzili z nadania Moskwy wysyłali wszystko za darmo do ruska i tyle a jak cała europa dostała plan Marshala to rusek kazał ładnie podziękować i nie brać więc niepisz ,że zachód się ogarnął się sam po wojnie bo to bzdury.
Do Tomka i sarasta po wojnie zostaliśmy oddani Ruskim a nie muszę wam przypominać co było na Węgrzech i Czechosłowacji więc ci co rządzili z nadania Moskwy wysyłali wszystko za darmo do ruska i tyle a jak cała europa dostała plan Marshala to rusek kazał ładnie podziękować i nie brać więc niepisz ,że zachód się ogarnął się sam po wojnie bo to bzdury.
ten pouczający ton gdzie i komu i jak byliśmy oddani a ile sami chcieliśmy to sobie daruj kolego bo ja o tym doskonale wiem , ale ja już z dorosłego życia pamiętam koniec rządów Gierka i drwię sobie z tego odnowiciela polskiej wsi i miast na kredyt z europy . ale jak wcześniej bywało jestem w mniejszości z tym myśleniem i zaraz się naczytam jak to nie mam racji . i pewno to nie w tym temacie o dobrej zmianie :
Ja jestem na nie, ale dlatego, że PiS wszystko sprowadza do 500+, przez to w naszej okolicy ludziom co mają 4 i więcej dzieci odbiło , zwalniali się nieźle blizgając pracodawcom w twarz, że za marne 3 tysiące na rękę nie opłaca się im robić ( podejrzewam, że mając 5 też by nie robili bo po co) Moim zdaniem tym kupili sobie wygraną w następnych wyborach . Prowadzę firmę w branży drzewnej i już cena drewna podskoczyła z nowym rokiem o 20%. Wykazał się Dyrektor LP nadany przez PiS. Ponadto już straszą Urzędami Skarbowymi po nowym roku. Ale nie ma co narzekać i po prostu znaleźć swoje miejsce by utrzymać rodzinę za każdych rządów.
Na nie mają prezydenta mają większość parlamentarną obsadzone kluczowe spółki i zamiast merytorycznej pracy cenzura awanturnictwo syndrom oblężonej twierdzy anie konstruktywna praca na rzecz społeczeństwa dlaczego bo pracować trza umieć i chcieć
Nasz kochany kraj to niestety miejsce dla nierobów bo ci są promowani zasiłkami przez państwo a kiedy ktoś obetnie im kasę podnoszą wielkie larum.Od dwudzistu lat pracuję zawodowo i przez ten czas nie dostałem rodzinnego na syna z niepełnosprawnoscią ba wykazałem za duży dochód,a somsiad z wiochy co nic nie robił przez całe życie łoił wóde dostał rentę alkocholową.
gierek wziął kasę z zachodu a pis z skąd weźmie bo kasa zaraz się skończy temu dali tamtemu dali nie wiem ilu z nas by się cieszyło gdy jarek wypnie się ue (kasę )
część pomysłów owszem dobre i to dawno powinno zrobić psl i po ale takie rozdawnictwo nie wróży nic dobrego
Nie widzisz co się stało ? boisz się braku unii ? wyobraź sobie że tak miało być ! miałeś się bać !
nawet ciągnik mogli Ci zabrać za długi sąsiada i to zgodnie z prawem.
0812 napisał/a:Do Tomka i sarasta po wojnie zostaliśmy oddani Ruskim a nie muszę wam przypominać co było na Węgrzech i Czechosłowacji więc ci co rządzili z nadania Moskwy wysyłali wszystko za darmo do ruska i tyle a jak cała europa dostała plan Marshala to rusek kazał ładnie podziękować i nie brać więc niepisz ,że zachód się ogarnął się sam po wojnie bo to bzdury.
ten pouczający ton gdzie i komu i jak byliśmy oddani a ile sami chcieliśmy to sobie daruj kolego bo ja o tym doskonale wiem , ale ja już z dorosłego życia pamiętam koniec rządów Gierka i drwię sobie z tego odnowiciela polskiej wsi i miast na kredyt z europy . ale jak wcześniej bywało jestem w mniejszości z tym myśleniem i zaraz się naczytam jak to nie mam racji . i pewno to nie w tym temacie o dobrej zmianie :
Wrażliwy kolego jesteś ja cie nie pouczam a przypominam a kto stworzył krus macierewicz? nie gierek a do rzeczy za gierka popłynęły pieniądze na wieś a jak gadamy o pożyczkach to balcerowicz ten co nas okradał w zgodzie z prawem w warszawie zawiesił taki licznik to przylukaj jak zapierdala nasz dług publiczny i twój i mój więc zachowaj rozsądek.Pozdrawiam kolegów i życzę zdrowych i wesołych świąt z poważaniem grzegorz
rozsądku mi nie brakuje zapewniam , tak możemy bez końca !! ale to mój dziadek w zamian za śmieszną emeryturkę w czasach GIERKA musiał zdać gospodarstwo, bo następców nie było a sprzedaż zabroniona w obrocie prywatnym.tylko skarb państwa. . które dostał jako osadnik wojskowy i za mienie na wschodzie potem pałowany że w 1953 nie chciał kółek rolniczych czytaj sowchozu . końca nie ma. zdrowych i wesołych świąt.
no i macie dobrą zmianę podział Polaków i polski
a to nie jest dobre
Dopóki mamy partie dopóty będą podziały. Podpalaczom stanowcze STOP !!!
Wystąpienie pani Premier było jednotematyczne. Flagowy temat 500+, 500+, 500+. Reszta (obecna sytuacja) to drobiazgi.
Kilka lat temu stoję w sklepie, przede mną chłopak tak z 10 lat.
- poproszę kinder niespodziankę
- nie ma, może cukierki jakieś chcesz ?
- nie, poproszę kinder niespodziankę
- nie ma, przyjdź jutro
- to poproszę kinder niespodziankę
- mówię że nie ma, weź coś innego
- poproszę kinder niespodziankę
I tak jeszcze kilka razy.
Dobra zmiana to coś jak świnka morska, ani świnka ani morska.
500+ to jakaś reklama Fiata chyba jest, widać dobrze płacą premierzycy, która jest co prawda lepsza od poprzedniej ale jakoś mnie udawadnia głupie hasło: kobiety do garów.
Gdyby to jeszcze dawali za pośadanie kota, to bym złąpał jakiegoś bo latają mi obce po podwórku, może bym zaczął pić bo tak za swoje to mi strasznie szkodzi.
Wiele nie zmienią, bo odkąd jesteśmy w eurokołchozie to kasa jest dzielona w Brukseli i mogą tyle na ile im pozwolą. Rząd to atrapa w sumie do niczego już niepotrzebna, Belgowie nie mieli rządu chyba ze 2 lata i nic się nie stało.
Dobra zmiana to coś jak świnka morska, ani świnka ani morska.
500+ to jakaś reklama Fiata chyba jest, widać dobrze płacą premierzycy, która jest co prawda lepsza od poprzedniej ale jakoś mnie udawadnia głupie hasło: kobiety do garów.
Gdyby to jeszcze dawali za pośadanie kota, to bym złąpał jakiegoś bo latają mi obce po podwórku, może bym zaczął pić bo tak za swoje to mi strasznie szkodzi.
Wiele nie zmienią, bo odkąd jesteśmy w eurokołchozie to kasa jest dzielona w Brukseli i mogą tyle na ile im pozwolą. Rząd to atrapa w sumie do niczego już niepotrzebna, Belgowie nie mieli rządu chyba ze 2 lata i nic się nie stało.
dobre!!
koledzy coraz ciekawiej piszą i z sensem .nic tylko pod tą opinią się podpisać. pozd.
Dario polubiłbym Twój post ale tu nie ma takiej ikonki.
Już mam dwa koty a nuż będzie dopłata .....
to będzie od 3 i tylko do samców
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Czy podoba Ci się "dobra zmiana" ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo