Odp: Akumulatory
Panowie - upaliły mi się końcówki w aku - te ołowiane do których się przykręca klemy - mam takie małe wąskie kikuty. Czy ktoś wie jak nalać to ołowiem czy czymś tam z powrotem ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Akumulatory
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie - upaliły mi się końcówki w aku - te ołowiane do których się przykręca klemy - mam takie małe wąskie kikuty. Czy ktoś wie jak nalać to ołowiem czy czymś tam z powrotem ?
kumpel nadlewał mi klemy,robi to prądem z tego aku które nadlewa,podłącza sęię pod jedną klemę kablem z prętem grafitowym na drugą zakłada formę,podaje ołów i spawa jak elektrodą, fajna metoda i klemy mocne, jak masz jakieś pytania to dzwoń,696364854
Jakiej marki(firmy) akumulatory kupić do C-330M? Żeby coś pośmigały a nie padły po 2 latach
powiem tak firma jest ważna ale użytkowanie ważniejsze czyli aku nie może być długo rozładowany to znaczy pilnować alternatora i każdy polata długo
Średnio wytrzymują 8-10 lat w moich sprzętach tylko w aucie 6 i nigdy te najdroższe zawsze gdzieś po środku więc nie ma tragedii.
ja ostatnio Boscha przywróciłem do życia od samochodu stał 4 miechy pod szopką bo miałem inny ale naładowałem go przez noc i samochód odpala na zawołanie teraz a jak go postawiłęm pod szopka to był już rozładowany tak do 5v
Ja mam w samochodach Voltmastery i najstarszy ma 4 lata i ciągle jak nowy. Najlepiej żeby akumulator był z możliwością otwarcia go w celu uzupełnienia poziomu elektrolitu.
Jakiej marki(firmy) akumulatory kupić do C-330M? Żeby coś pośmigały a nie padły po 2 latach
Jenox lub loxa. I trzeba dbać o nie.
u nas w MON mamy jenox = tragedia nieporuziemie jakie dziadoctwo lepsze sa ZAP sznajder
Zastanawiam się bo tam gdzie byłem to z takich jak chciałem to tylko centra. I łącznie wychodzi 550 zł za 2 szt.
Zap jest dobry a takie pytanie ile u was najdłużej wytrzymał akumulator i z jakiej firmy ??? może ktoś się pochwali kilkunastoma latami !!!
6lat zap wytrzymał we forszu w sumie dwa zapy i apotem padły jeden sie zepsuł bo wygotował a drugiego mi ciagle radio rozładowywało i też klęknął
Moja polityka wygląda tak
ZAKUP rozrusznika 244 zł z przesyłką
Zakup akumulatora poniemieckiego ok 60-80 zł
3-4 lata bezobsługowo w c-330M, potem bateria idzie na rok służby do elektryzatora, a potem na złom za 2 zł/kg. Biorę w garść te 30-40 zł, dokładam drugie tyle i powtarzam procedurę.
Zap jest dobry a takie pytanie ile u was najdłużej wytrzymał akumulator i z jakiej firmy ??? może ktoś się pochwali kilkunastoma latami !!!
Miałem kiedyś w 902 Jenoxa 12 180Ah u mnie wytrzymał 8 lat a pochodził z ciężarówki, w której siedział co najmniej 3 lata. Do 330 ojciec kupił 2 6V w 2007 roku, jeden do tej pory jest drugi już klęknął.
Ja u siebie zazwyczaj mam Centry, w samochodach i traktorach. Raz kupiłem sznajdera do 360 i 2 lata i po nim. Teraz w rusku kupiłem jednego Auto Bat. Zobaczymy co pochodzi. Co do długo używanego to mam do dziś w ciapku pozostałość po bizone Centra 135 Ah i ma jakieś 17 lat
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Akumulatory
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo