Odp: Kukurydza Na Ziarno
Też miałem w tym roku na kiszonkię i nie że się chwale ale lepszej kukurydzy to we wsi nie miał nikt,warta tej ceny i u mnie lepiej się sprawdziła jak pionier.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 59 60 61 62 63 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też miałem w tym roku na kiszonkię i nie że się chwale ale lepszej kukurydzy to we wsi nie miał nikt,warta tej ceny i u mnie lepiej się sprawdziła jak pionier.
A powiedzcie ile sialiscie nasion na ha? Dzwonił agrolok i cena już 443zl.
Ja na kiszonkę potrzebuje.
85-95 tyś w zależności od tego jak mi woreczki pasowały do pól
nie wiesz może po ile ułan jest był kiedyś o 100 tańszy a na 5 klasie plonami dorównywał
Nie chcę strzelać z tą ceną.w poniedziałek powinienem znać ceny .a ułan to to samo co Subito? jeszcze polecają odmianę kosmo na kiszonkę.
to samo nie ale podobnie długo rosną i plony identyczne miałem
a ułan tańszy i polski więc go polubiłem
nie siałem go jeszcze na naprawdę porządnym stanowisku (czy dalej osiągnie rezultaty subita) i na błotach bo subito czy glina, suchy piach czy podmokłe daje radę
Ja subito w piątek zamówiłem w agroloku po 452zł.wysiewam ok 115tys nasion na ha.
Mam już legion zamówiony , i to taki tańszy polski odpowiednik subito .
ja w tym roku miałem legiona na kiszonke, i na przyszły tez 4 dychy obsieje legionem, nie odbiega od zachodnich odmian i cena nasion połowa .
Mam już legion zamówiony , i to taki tańszy polski odpowiednik subito .
W jakiej cenie? Tez zamówię na 2.8ha zobaczymy jak sie sprawi na moich piaseczkach Bo gdzie czytam i wgl to legion dal niezły popis w tym roku...
wychodzi około 340 zł netto za 100 tys jednostek przy gotówce
Jak przyjdzie fv to powiem
Dziś popołudniu widziałem jak JD kończył kosić kukurydze stała od listopada kilka hektarów nie dało się wcześniej skosić nawet ładnie szło
jakie odmiany brac na nowy sezon. na pewno wezme P 8400 i szukam jeszcze jednej z FAO w okolicach 240. bo miałem w 270 to pod koniec listopada wilgotność miały pod 40%.
co myslicie o Zorion z euralisa? a moze MAS 24.c ??? ostatnio mam problem z podejmowaniem decyzji
FLINTY FAO 240 w cenie do 400 zł na ha tak wybieram i moich warunkach najlepiej wychodzi.
Marczi ty podałes cenę brutto czy netto za to Subito z Agroloku?
cena subito brutto.
legion dostępny tylko w chemirolu po 172zł/j
mas dynamite 282zł/j(50000)
kosmo ok 150zł/j
Jak tam wasze kukurydze? Wychodzą już? U mnie wyskakuja
Nie zasiana
Ja nie siałem ale tam gdzie dziki nie zjadły to coś wyłazi.
Moje już wszystkie na wierzchu opryskane od chwastów. Z dzikami na razie nie ma tragedii. Tylko wsiewam ojce w nasiennej
Strony Poprzednia 1 … 59 60 61 62 63 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo