9,341

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

tutaj też sie podpisze fendt to fendt jeździęłm robiłem przy nim i polecam szczególnie 615 potwór

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,342

Na każdym zmienniku są straty mocy .  W fastraku zmianę na dużych biegach i pod obciążeniem czuć wyraźnie ale steyr ma automatykę i jak jest np 3 bieg oraz  4 półbieg ,i przerzucę na 4bieg to półbiegi automatycznie spadną na niże adekwatnie do posiadanej prędkości .
Jamir nie mam regulacji czułości rewersu bo skrzynia jest zf a nie NH .

9,343

wujek to prawie nie możliwe, a w instrukcji nie ma czegoś jak szybkość reakcji? czułość rewersora? często jest tak że wywołujesz kalibrację tego i jest to kombinacja klawiszy wciśnięta już przed przekręceniem stacyjki i dalej już się wyświetla wszystko.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

9,344

Juz wiem dlaczego znajomy sprzedaje tego https://www.olx.pl/oferta/claas-mega-20 … j9GpF.html bo dzis przywiózł tego https://www.olx.pl/oferta/claas-lexion- … 7f96759f1f

Rolnik z powołania:-)

9,345

Dużo obrabia że takie byczki zmienia? Ta mega wcale nie gorsza.

9,346

Pajej napisał/a:

Juz wiem dlaczego znajomy sprzedaje tego https://www.olx.pl/oferta/claas-mega-20 … j9GpF.html bo dzis przywiózł tego https://www.olx.pl/oferta/claas-lexion- … 7f96759f1f

To mu współczuję bo sam go oglądałem. Cały do remontu. Elektrykę dobrze sprawdził?

9,347

Grzesiek on tylko na usługi
Paweł, to bierz ta mege, naprawde w fajnym stanie, 2 sezony chodziła z jedna awaria tj przekładnia szumachera sie posypała bo oleju nie sprawdził. w zniwa załozył nowa i smigał a zmiło. a lexiona to nie byłem z nim oglądać, ale mówił ze widział kilka rzeczy do zrobienia, co do elektryki to jak go na lawecie zapalił to za chwileczke zgasił bo mówił ze mu sie jakies alarmy zapaliły więc może byc cos na rzeczy, niby to brak oleju bo mu siłownik urwali przy załadunku i olej poszedł, ale tak jest jak sie kupuje bo ktoś ma lexiona 460 to ja musze miec 5xx

9,348

Kupował bo chyba oczami bo nawet opony wypastowane ...   tak się świecą ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9,349

Wojtek bo prezent pod choinkę  dla siebie.

9,350

opony to akurat złom spękane...
Ja twierdze ze do żniw go zrobi i będzie śmigał we żniwa

9,351

3 dychy włoży i będzie chodził. Opona to jedna przebita była przednia z prawej strony miedzy protektorami.

9,352

Jak przyjdzie zmienić m Commandora to raczej następny będzie Mega II generacji. Kabina przynajmniej większa i ciszej. Ogólnie to kombajn prosty, ma hydrostat, sterowanie z dzojstika, czujniki strat, awaryjności, klime. A te wszystkie cebisy to mi nie potrzebne. U henia co mają 4 sztuki 770 i 780 na ful wypasie z tym systemem cemos automatik co sam się ustawia do zbioru to w ogóle tego nie używają bo komputer głupieje. W prospektach wszystko ładnie pięknie a w rzeczywistości już nie tak różowo. Megi to jednak sprawdzony i pewny sprzęt. Kiedyś to tylko brałem pod uwagę 527 ale kupiłem Claasa i nie żałuję. Dostęp do części to taki jak powinno być

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,353

A w moich stronach to przeważnie perkozy kupują.

9,354

Pawel21990 napisał/a:

3 dychy włoży i będzie chodził. Opona to jedna przebita była przednia z prawej strony miedzy protektorami.

zlewej strony widziałem przebita opona i załozona dętka
Koseś co to sa perkozy?
Laszek jak to czytam to powaznie zastanawiam sie czy zmieniac claasa na forszaja

9,355

Laszek napisał/a:

Jak przyjdzie zmienić m Commandora to raczej następny będzie Mega II generacji. Kabina przynajmniej większa i ciszej. Ogólnie to kombajn prosty, ma hydrostat, sterowanie z dzojstika, czujniki strat, awaryjności, klime. A te wszystkie cebisy to mi nie potrzebne. U henia co mają 4 sztuki 770 i 780 na ful wypasie z tym systemem cemos automatik co sam się ustawia do zbioru to w ogóle tego nie używają bo komputer głupieje. W prospektach wszystko ładnie pięknie a w rzeczywistości już nie tak różowo. Megi to jednak sprawdzony i pewny sprzęt. Kiedyś to tylko brałem pod uwagę 527 ale kupiłem Claasa i nie żałuję. Dostęp do części to taki jak powinno być

No i Mega jest na przekaźnikach.

9,356

Pajej  perkoz to przedstawiciel new hollanda z brodnicy i kombajny przez nich sprzedawane nazywane są potocznie perkozami .

9,357

Obecnie nowy claas to już chyba nieco przereklamowany.  Mega to prawdziwe legendy.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,358

https://www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-na … beJKT.html
Rafał miałbyś daleko do tego gościa?

9,359

ciekawe czy do wapna zaadoptować dałoby rade bo do nawozu 10m to porażka
https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-d44 … jlOaD.html
szkoda ze nie mam w planie kupna przyczepy, bo ta jest tnia, choc wiem ze to nie cud techniki

9,360 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2016-12-22 20:24:28)

Ten rozsiewacz jakby działał to jest prawie idealny dla mnie nawet za duży nieco.
Szczerze to jakby ktoś był po drodze to miałbym prośbę o obejrzenie tego wynalazku, bo na dniach mają jechać pod Lublin to Przywiózłby mi ten rozsiewacz. Zwracam koszty, i ile ktoś zawoła za fatygę, bo jechać 600km w jedną stronę i się tylko przejechać to głupota... Szczególnie że wartość niewielka.