61

Odp: Czy podoba Ci się "dobra zmiana" ?

Co wam te 500 plus , gdzie bys tylko nie rozmawiał to 500  plus i 500 plus

62

To jak z dopłatami a to nie pasuje a tamto a mało i urwali a wszyscy biorą.

63 Ostatnio edytowany przez sarast (2016-12-22 08:37:54)

Andrew89 napisał/a:

Zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie na nich głosują,  potrafisz przedstawić jakieś konkrety Yokoslaw ?

ma ci się tłumaczyć ??? miał takie prawo !!! a po rządach PO i PSL to każdy wybór był lepszy jak pozostawienie tych bufonów . większość moich znajomych głosowało na PIS i nie dla 500+ to na pewno. teraz się okazuje  że wszyscy umartwieni wyborem rządzących  a na głosowaniu ledwo 40% głosowało.

Leszek   dla kolegów'

64

Przecież ładnie się zapytał czy mógłby przedstawić powód, dlaczego na nich zagłosował. Właśnie dlatego, że polityka to szambo co wywołuje rozstrój nerwowy u niektórych ludzi, to staram się jak najmniej wypowiadać.

65 Ostatnio edytowany przez androl (2016-12-22 09:11:36)

Sarast trafiłeś w samo sedno !. Niewielu głosujących na PIS wierzyło w te 500+ ot jedna z obietnic przedwyborczych. PIS ma swój żelazny elektorat, a pozostali głosujący na nich głosowali przeciw tamtej ekipie. Obecne działania opozycji tylko nabijają Jarkowi elektoratu.
Grzegorz ja też czytam między wierszami. Pytanie kolegi Andrew też przeczytałem w ten sposób, jak można być tak głupim żeby głosować na PIS.

66

sarast napisał/a:
Andrew89 napisał/a:

Zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie na nich głosują,  potrafisz przedstawić jakieś konkrety Yokoslaw ?

ma ci się tłumaczyć ??? miał takie prawo !!! a po rządach PO i PSL to każdy wybór był lepszy jak pozostawienie tych bufonów . większość moich znajomych głosowało na PIS i nie dla 500+ to na pewno. teraz się okazuje  że wszyscy umartwieni wyborem rządzących  a na głosowaniu ledwo 40% głosowało.

Nikt nie musi mi się tłumaczyć ze swoich wyborów.  Tylko zapytałem . Dużo emocji jest w wyborcach PiS ... np mój dziadek to za nimi w ogień , i jak się powie słowa krytyki to zaraz nerwy. A Ty Sarast widzę że też kierujesz się emocjami. Naskoczyłeś jakbym chciał Yokoslawa na swoją drogę poglądów nastawić. ... W polityce potrzebne jest takie zimne ''skur.....two'',  wyrachowanie . Emocje są złe,  kierując się emocjami w wyborze nie wybieramy najlepiej i żeby nie bylo niedomówień nie mówię tu o wyborze jako o głosowaniu.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

67

androl napisał/a:

wielu głosujących na PIS wierzyło w te 500+ ot jedna z obietnic przedwyborczych. PIS         
jak można być tak głupim żeby głosować na PIS.

Taka mała zmiana sensu wypowiedźi :-)
A na serio to znam wielu co głosowało na pis tylko na 500+ i nic więcej ich nie obchodziło ,a i wiek emerytalny o obiecali obniżyć.A na pewno to biedota i nieroby dołożyli głosy....

68

po prostu takie mam poglądy, na danine nie liczyłem, . ale głosowałem tez na kukiza , który zupełnie nic nie zrobił.

mdw

69 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2016-12-22 10:39:07)

Owszem ludzie dali sie nabrac i PiS kupił ich głosy za ich własne pieniądze. Powiem więcej ze niektórzy ze środowisk wolnosciowych uwierzylo PiSowi w obniżkę podatkow i podniesienie kwoty wolnej od podatku .... A oni tę obietnicę przekładają w czasie .

Co do czytania między wierszami to gratuluję pomysłowości.  Chyba macie częste przejawy teorii spiskowych . Bo jak to inaczej wytłumaczyć?  Sarkazmu używam tylko w przypadku kontaktu wzrokowego z rozmowca żeby właśnie nie  powodować niepotrzebnych nieporozumień. ...

Case Magnum 7210, MF 38

70

Kolego sarast mniej emocji

po rządach PO i PSL to każdy wybór był lepszy jak pozostawienie tych bufonów

Z takim przekonaniem tylko zamiast PO było PiS podchodziłem do wyborów w 2007, do tej pory zdania nie zmienię wybieram mniejsze zło , przynajmniej nie demolują ustroju. Wiem że zwolenników partii rządzącej nie przekonają żadne argumenty dla tego z nimi nie dyskutuję.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

71

jakie atuty lub dobre kroki podjął rząd do dziś?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

72 Ostatnio edytowany przez androl (2016-12-22 12:34:08)

Andrew w wyborach 2007 miałeś już ukończone 18 lat ? bo mam pytanie : "schowałeś babci dowód" ? wink
Koseś :brawo: wiem wiem, dobry jesteś w te klocki ! wink
Słowa Jarka o drugim sorcie opozycja też przetłumaczyła w wygodny dla siebie sposób.
Arsenał metod walki z PIS-m ich przeciwnicy mają bardzo...... bogaty https://pl.wikipedia.org/wiki/Atak_na_b … %C5%81odzi

73 Ostatnio edytowany przez sarast (2016-12-22 13:30:21)

Piotrfire napisał/a:

Kolego sarast mniej emocji

po rządach PO i PSL to każdy wybór był lepszy jak pozostawienie tych bufonów

Z takim przekonaniem tylko zamiast PO było PiS podchodziłem do wyborów w 2007, do tej pory zdania nie zmienię wybieram mniejsze zło , przynajmniej nie demolują ustroju. Wiem że zwolenników partii rządzącej nie przekonają żadne argumenty dla tego z nimi nie dyskutuję.

szeryfie jakie emocje ???  jest kiepsko bo Jarek rozpoczyna co raz nowe wojenki ! ma taki charakter !!  a że przy okazji się wietrzy ten bałagan i układziki pękają a to widać jak się zna nastroje w agencjach rolnych , ODR  , i innych urzędach to się ciesze bo te poprzednie bufony poszły w  ,,,,,. i to mnie bardziej cieszy niż martwi kto po nich  bo akurat  w Lubuskim nie najgorzej wyszło , Andrew89  dziwnie pytasz to ci napisałem bo pytanie było proste czy podoba ci się ;dobra zmiana; a nie dla czego ? i kto ich wybrał , ? ... bo się zaraz zacznie zadyma kolejna !!!

Leszek   dla kolegów'

74

yokoslaw napisał/a:

po prostu takie mam poglądy, na danine nie liczyłem, . ale głosowałem tez na kukiza , który zupełnie nic nie zrobił.

Jak nic nie zrobił?

75

androl napisał/a:

Andrew w wyborach 2007 miałeś już ukończone 18 lat ? bo mam pytanie : "schowałeś babci dowód" ? wink

Mało spostrzegawczy jesteś. W moim nick'u jest mój rocznik, 1989 z października.  Jak to takie ważne to sobie sprawdź . Zanim stałem się wyborcą Wolności to głosowałem za SLD.  SLD to ostatnia partia jaka nami rządziła i zmniejszała jakie kolwiek podatki. Później było coraz gorzej ..... 

Co do szeryfa to dlaczego zawsze wybierales mniejsze zło głosując na partie które praktycznie niczym sie pogladowo nie różniły? Nie różnią się bo obie niszczą naszą gospodarkę podatkami a różnią się tylko tym ze PO zajmowało się in vitro i związkami homo itp (lewica obyczajowa ) a PiS zajmuje się sprawami jak unarodowic gospodarkę  (lewica gospodarcza ) połączeniem tych dwóch partii kiedyś było SLD ale powstało PiS i PO i oni przejęli elektorat SLD

Case Magnum 7210, MF 38

76

Andrew a dlaczego ja pytałem czy miałeś ukończone 18 lat w dniu wyborów ? przecież w Sylwestra one nie były, i kto tu nie jest domyślny.

77

Co do szeryfa to dlaczego zawsze wybierales mniejsze zło głosując na partie które praktycznie niczym sie pogladowo nie różniły

Ja daję szanse wszystkim ,wyjątek stanowią ci którzy próbują narzucić mi swój światopogląd , nie przyjmują żadnych argumentów , obrażają tych którzy nie z nimi i takich co łamią prawo. Każdy ma coś na sumieniu ale Pis przekracza wszystkie granice , gdzie obiecany w kampani dialog i konsultacje społeczne , gdzie szacunek dla opozycji , gdzie koniec z kolesiostwem i nepotyzmem wiem  wiem PO robiła to samo ale ich ludzie mieli chociaż kompetencje. Pis powołuje się na wolę suwerena ale zauważ że dostali tylko ponad 5 mln głosów na 15 mln ważnych tak więc ten ich suweren to ponad 37% ale w skali kraju to już wygląda blado.Zauważ kto został prezesem TK i na jakich zasadach poczytaj jej biografię. A co powiesz na tragedię smoleńską i bezwstydne jej wykorzystywanie do polityki ta śmieszna komisja bez ekspertów.  Kukiz ma rację tylko w jednym  , czas zmienić konstytucję która nie przewidziała cwaniaków prawnych którzy dla politycznych korzyści naciągają prawo , popieram również jednomandatowe okręgi wyborcze ,może wówczas skończy się kolesiostwo ale niestety to nie czas za zabieranie się za konstytucję.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

78

https://www.youtube.com/watch?v=OFcMfD-Wn_0
Najistotniejsze od 5 do końca 11 minuty.

79

Piotr a kiedy będzie czas na to? Nie mówię że teraz jest ok. Kiedy będzie czas na to według Ciebie?

80 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2016-12-22 18:27:03)

androl napisał/a:

Andrew a dlaczego ja pytałem czy miałeś ukończone 18 lat w dniu wyborów ? przecież w Sylwestra one nie były, i kto tu nie jest domyślny.

To podaj datę wyborów i co tam takiego istotnego było że tak dociekasz ?

Socjaliści (czytaj lewica) rządzą bez przerwy od 89 roku . Ile jeszcze szans potrzebują?  PiS miał już władzę . Po też już mieli ,SLD i PSL też i kto następny ?

Case Magnum 7210, MF 38