81

Odp: Czy podoba Ci się "dobra zmiana" ?

Andrew89 napisał/a:

Zanim stałem się wyborcą Wolności to głosowałem za SLD.  SLD to ostatnia partia jaka nami rządziła i zmniejszała jakie kolwiek podatki. Później było coraz gorzej .....

Na tym forum nie wolno się przyznawać że głosowałeś w przeszłości na SLD ......
wiem to z doświadczenia ....

82

A ja tam głosowałem  na Kwaśniewskiego w wyborach prezydenckich bo zawsze stawiam bardziej na jednostke a na partie już nie,teraz to nawet z domku się nie ruszyłem bo niby na kogo PO powinno odejść ale PiS też mi nie pasował,o Kukiz nie wspomnę lepiej było  jak śpiewał.

83

Piotr a kiedy będzie czas na to? Nie mówię że teraz jest ok. Kiedy będzie czas na to według Ciebie?

Jak śpiewał markowski "gdy emocje już opadną" Wielki rów dzielący naród musi osiągnąć rangę kreski. A na czele stanie człowiek który zamiast dzielić połączy naród. Wiem , mogę nie dożyć.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

84

A urodził się ktoś taki?

85 Ostatnio edytowany przez sarast (2016-12-22 21:49:35)

SLD ?? a to jest taka  partia? bo chyba coś ostatnio nie słyszałem. (':walka:',  a tak popularna chyba była ? jak by lewica czy coś podobnego ? co się stało a tak miała wielu zwolenników ? coś nie poszło ?

Leszek   dla kolegów'

86

Krzysiek , obserwując obecną sytuacje myślę że zmiany w konstytucji nastąpią szybko. Pis do porządku obrad wrzuci jakąś kontrowersyjną ustawę , opozycja będzie krytykować , kuchciński zacznie wykluczać i nagle w sejmie zostanie "większość konstytucyjna" Znaleźli sposób na TK znajdą i na konstytucję. Mamy przecież obecnie najbardziej prawe i sprawiedliwe niezwykle mądre i przede wszystkim słuchające suwerena państwo w historii.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

87

Ja tu widzę dyktaturę

88

Ja tu widzę dyktaturę

Jak to w demokracji big_smile

89

Brawo szeryf !!

90

Może i tak być....

91

Miałem nie uczestniczyć  w tej dyskusji bo wiem jakie emocje w obecnej chwili budzi polityka , dlatego jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. Od tej chwili tylko moderuje sad

Krzysiek a tak na marginesie czy podobnie jak mnie interesuje cię klasyka motoryzacji?

92

damian9871 napisał/a:

Ja tu widzę dyktaturę

"każdy widzi to co chce widzieć"
myślę że w tym wątku można ten filmik wkleić https://www.ted.com/talks/donald_hoffma … anguage=pl

93 Ostatnio edytowany przez sarast (2016-12-22 23:58:53)

Piotrfire napisał/a:

Krzysiek , obserwując obecną sytuacje myślę że zmiany w konstytucji nastąpią szybko. Pis do porządku obrad wrzuci jakąś kontrowersyjną ustawę , opozycja będzie krytykować , kuchciński zacznie wykluczać i nagle w sejmie zostanie "większość konstytucyjna" Znaleźli sposób na TK znajdą i na konstytucję. Mamy przecież obecnie najbardziej prawe i sprawiedliwe niezwykle mądre i przede wszystkim słuchające suwerena państwo w historii.

już to słyszałem niejaki  Petru ogłaszał takie nowosci . tylko że do zmiany konstytucji to jednak 2/3 głosów potrzeba ,  a w TK to poprzednicy razem z Komorowskim bałaganu narobili . tak trochę obiektywniej proszę bo to co robi KOD, PO,Nowoczesna , to nie jest łamaniem prawa ?? blokowanie trybuny sejmowej , wyjazdów z sejmu. i prawie linczu na Posłach RP nawet jeśli niskich lotów , ale prawo jest dla  wszystkich . ten sam Komorowski jako Marszałek Sejmu w 2012 r. o blokadzie wyjazdu z Sejmu przez Solidarność zupełnie co innego mówił , takie postępowanie dzisiejszej opozycji na stałe wpisze się w styl uprawiania polityki czyli cyrków część  dalsza, i cała ta reszta nie ma tu znaczenia bałagan zrobiony , rokosz i rewolta po 27 latach demokracji  . ps  tak trochę podpuszczając kolegów parę postów wcześniej  ale SLD jak straciło władzę to jednak potrafiło uszanować wybór narodu w demokratycznych wyborach i hucp nie urządzało !!!

Leszek   dla kolegów'

94

Piotrfire napisał/a:

Miałem nie uczestniczyć  w tej dyskusji bo wiem jakie emocje w obecnej chwili budzi polityka , dlatego jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. Od tej chwili tylko moderuje sad

Krzysiek a tak na marginesie czy podobnie jak mnie interesuje cię klasyka motoryzacji?

Można to traktować jako prywatna wypowiedź nie moderatora😉

95

Dobrze kolego że jesteś spostrzegawczy sytuacja analogiczna tylko zamiast solidarności jak 2012 stoi KOD a zamiast blokowania posłów PO blokowali PiS posłuchaj wypowiedzi z2012 roku byłej opozycji a dzisiaj rządzącej partii o tamtych wydarzeniach. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

96

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.                    i tu zgoda.

Leszek   dla kolegów'

97

I to mnie najbardziej boli wszystko co wytykali PO robią ze zdwojoną siłą

98

a tu nie koniecznie zgoda bo w cynizmie i arogancji to PO nie maja szansy pokonać bo jeszcze raz pytam skoro było tak dobrze za PO  to czemu ten wysmiewany PIS całą władze ma . przewrót był ???

Leszek   dla kolegów'

99

Za 3 lata będzie to samo , arogancja władzy nie minęła dajmy im czas. Pamiętaj po 4 latach rządów, PO otrzymała mandat na kolejną kadencję więc aż tak źle nie było.

100

No to co się stało, że się zesrało i to aż tak? http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, … ;_ticrsn=3
Ja jestem tego zdania, że jak PiS się kompromituje to w 2019 wyborcy to ocenią i docenią, lub nie. Staram się być obiektywny w osądach, ale jak realizacja obietnic wyborczych utrzyma dzisiejsze tempo to PiS będzie rządził w tym kraju tak długo jak tylko będzie chciał.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia