Temat: vaderstad-talerz-siewnika 451371

http://prubiren.pl/vaderstad/2189-taler … 1371-.html
Jak by ktoś potrzebował to znalazłem taki na załomie oddam za flaszkę + wysyłka
Talerz oryginalny

2

Odp: vaderstad-talerz-siewnika 451371

Panowie czy warto dać za siewnik 3m vaderstada około 20tys. zł? Siewnik bez podsiewu nawozu. Tak się zastanawiam nad zmianą siewnika, i widzę że można już od tylu pieniędzy coś kupić. Co to warte nie wiem, jednak z podsiewem nawozu kosztuje niestety od 45 tys....

3

Jest wydajny poza tym nie widzę plusów.

4 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2016-12-28 00:31:31)

Grzegorz89 napisał/a:

Panowie czy warto dać za siewnik 3m vaderstada około 20tys. zł? Siewnik bez podsiewu nawozu. Tak się zastanawiam nad zmianą siewnika, i widzę że można już od tylu pieniędzy coś kupić. Co to warte nie wiem, jednak z podsiewem nawozu kosztuje niestety od 45 tys....

grzesiek napisz do forszaj303marek on użytkuje siewnik tej firmy to conieco ci podpowie

Nie ma to jak FORTSCHRITT

5

Cena ładna. Nie wiem które tylko ze zapychaja sie i redlice zawala.. Ale jakiś sposób na to jest..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

6

Też myślałem o czymś takim ale to kawał klamota a na te 52 ha z czego około 20 to qq to to co mam wystarczy. Zawieszane to zwinniejsze. Jak by było więcej pola to czemu nie. Tylko wiesz za tą kasę to nie wiadomo w jakim stanie piasty i talerze a to wymienić to zapłacisz tyle co za całą maszynę...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7

to że talerzowy i duża skrzynia na ziarno to największe plusy dla mnie.

8

tak tylko jam masz pałe i waskie pola to zycze powodzenia

Rolnik z powołania:-)

9

jak ruską talerzówką robiłem to siewnikiem nie będzie inaczej....

10

Niedaleko mnie jeden handlarz ma 3 metrowego rapida pneumatycznego ze starym dobrym wysiewem accorda ale to u sumie 6 metrowy bez bocznych sekcji. Po nowym roku jadę w te okolice wioskę dalej oglądać traktor to jak chcesz to mógłbym go obejrzeć przy okazji

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11

A to vaderstady nie mają mechanicznego wysiewu? Jakbyś mógł to możesz wypytać jaka cena i jak to wygląda.

12

są mechaniczne i pneumatyczne

E 516 na części
Telefon 695 076 269

13

Grzesiu to ten, jak tam będę to go oblukam.
https://www.olx.pl/oferta/siewnik-zbozo … deda530912

E 516 na części
Telefon 695 076 269

14

Właśnie wcześniej oglądałem, ogłoszenie tego siewnika. Później dopiero pomyślałem że większe niż 3m są pneumatyczne, co w sumie zrozumiałem jest....
Zapytałbyś czy nie ma tych bocznych sekcji, bo może jakoś zrobiłby siewnik żeby dobrze pasował na ścieżki 24m, żeby środkowy siewnik za kołami zamykać, bo na łączeniach to z reguły nie wychodzi jak trzeba. Rafał oczywiście jakbyś miał wyjątkowo po drodze, bo specjalnie to nie musisz się fatygować. Na razie mnie interesuje czy w tych pieniądzach można kupić coś zdatnego do użytku. Na wiosnę mam do obsiania raptem z 15ha w tym buraka połowę to byle czym obsieje, ale na wiosną będę chciał mieć coś konkretnego. Najbardziej podoba mi się z jakimi prędkościami można nimi siać.

15

Ostatnio chciałem do tego gościa Claasa 218 oglądać ... ale coś mi nie po drodze

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

16

To i mege mogę przy okazji obejrzeć bo w sumie w dobrych pieniądzach ma. Ten gościu taki dość do pogadania jest. Grzesiu jak pojadę traktor oglądać to będe koło niego przejeżdżać więc luz

E 516 na części
Telefon 695 076 269

17

Dla Karola możesz podejrzeć magnuma wink To handlarz czy taki bamber, bo trochę ma tych klamotów do sprzedania/?

18 Ostatnio edytowany przez Pietia (2016-12-30 08:57:43)

Grzegorz89 napisał/a:

Dla Karola możesz podejrzeć magnuma wink To handlarz czy taki bamber, bo trochę ma tych klamotów do sprzedania/?

Grzesiek magnum ma cos ze skrzynia brałem od chłopaka w żniwa heder miał magnum kupił za ponad 80 tys. klękła skrzynia sprzedał za 30 przyjechali ze słowacji i zabrali twierdził ze 60 tys. remont.
Razem z magnum miał starego MF 180 km twierdził  że  MF silniejszy w polu magnum miało 220 koni , sprzedał wszystko i kupił  na unię dwa NH jednego tuningował na 180 km  bo mocy brakło w polu twierdził ze ma takie kawałki z glina ze 4 h cały dzień orał 4 obrotowa i kocioł paliwa poszedł.

19

A później drugi dzień doprawiał.... Dlatego im cięższa ziemia tym bardziej uświadamiam sobie , po co to orać.... smile Zanim forda kupiłem, to pytałem w kilku miejscach i wszedzie odradzali magnumy z serii 71.. jak brać to 72...  Miałem oglądać 7140 ale dobrze że nie kupiłem, bo pewnie bym się wtopił, bo sporo za tani był, a chytry traci podwójnie.

20

https://www.olx.pl/oferta/agregat-vader … 96b27bc1c5
Ten siewnik jest tani i jakby to było sprawne to  chyba już zadatek dałbym i zboże na skup.... Daleko od Kogoś Chłopaki?