Temat: Kupię Fortschritt ZT 323-A

Witam serdecznie.Tak jak w temacie mam zamiar kupić Fortschritta ZT 323-A. Poszukuję ciągnika zadbanego, sprawnego.W grę wchodzi też transport.Budżet wynosi ok. 20000.Wiem,że jest tu wielu fanów tych ciągników, którzy dbają o swoje sprzęty, więc jeżeli ktoś miałby na zbyciu to możemy dobić targu.Zainteresowanych proszę o informacje na PW. Pozdrawiam.

2

Odp: Kupię Fortschritt ZT 323-A

Odświeże
A więc czy macie gdzieś blisko najlepiej przy woj podlaskim fortschritta 323 do 15 tys do poprawek lakierniczych ale sprawny? Albo inny traktor dobry stosunek do ceny. I musi jeździć więcej niż 30 km/h
Z góry dzięki za odpowiedź

3

323 gna dokładnie 40km/h

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

4

moje się ociągały  tak na 35 kończyły.

Leszek   dla kolegów'

5

Bat miałeś za krótki wink

6

. dobre, ! noga ciężka dość , 3 je miałem i 40 nie szły

Leszek   dla kolegów'

7 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2016-12-30 21:32:08)

50km/h mierzone audi 80 z oryginalnymi oponami, ile zawyża nie wiem, ale licznik w ciągniku zamknięty.

8

Dokładnie też tak miałem jeden tylko 40 drugi do 50 dochodził a wskazówka na kółeczku przy zerze się opierała.

9

ehhh mój idzie 65 mierzone suszarką....

10

To jest tak, samochód zawyża sugerując jak się do radaru prędkości dojeżdża, później się okazuje że jednak i radar zawyża bo jednak też różnie przestaje łypać....
Co tu dużo mówić dokładne to nie jest, ale w katalogu czy forszaja czy forda prędkości są podobne, ale ford się wlecze w porównaniu do 323.... Jak jeździłem raz cały czas fordem a później przesiadłem na forszaja to jakbym do samochodu wsiadł.

11

Nie każdy samochód zawyża, zafira 1,8 pokazuje mi na liczniku tyle co nawigacja.

12

Co do zafiry to zgoda u wuja też kaczka w kaczkę. Jeśli chodzi o zakup forszaja to chyba będzie tylko coraz trudniej, kupić dość sprawnego i nie polepionego...

13

ja mam praktycznie oryginał ale o sprzedaży nawet nie chce słyszeć dobrze ze dokumentów nie ma to chętnych też nie ma

Nie ma to jak FORTSCHRITT

14

Powiem wam jeszcze inaczej. Mam dwa zetory 50 super i jak przesiadam się z młodszego do starszego to też wydaje mi się że jedzie szybciej a leci 30 km/h. Może jest to spowodowane jakością kierowania bo starszy leci po szosie jak poduszkowiec nie jak mtz np.
Co do kupna traktora nie koniecznie fortschritt ale koniecznie za max 16 tyś. Fortschritt to ostateczności która mi się podoba ale dla gospodarza seniora już nie koniecznie. Od razu po zakupie wstawiam turbo i 5 -7 lat pojeźdze a potem dokupuje NH 210 km, za parę lat będą stać pewnie ok 45 tys

15 Ostatnio edytowany przez Fenol (2016-12-31 14:34:52)

ciekawa kombinacja. Będziesz mógł popłakać przy sprzedawaniu big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

16

Łukasz to ile ha obecnie obrabiacie ?

17

Łukasz, sprzedam Ci swojego Case 1270 i z tych 15tyś zostanie Ci na transport i żeby się dobrze opić i to nie raz tylko nie mam papiera do niego.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

18

Obecnie 15 ha. Powiecie mało a ja wam powiem że mam prawie 19 lat i w obrębie ok 15 km od gospodarstwa są działki wolne. Najpierw spróbuję wydzierżawić a potem pomyślę o zakupach. Puki jestem młody chce sie pobawić.
Jamir patrzyłem tego case. Szukam nie tylko konia pociągowego ale coś do transportu i wyglądu. Przyznam że ten case nie ma tego ostatniego. Jeśli się nie idą nic w tym sezonie kupić to kupię przyczepę krone 4000 turbo za 3,5 a traktor w następnym hak coś się trafi

19

No to jak na nh 210 kunia to powinieneś sporo dobrać/ dokupić. Inaczej odpalisz go dwa razy w roku, a na jednym zbiorniku będziesz jeździł 5 lat big_smile

20

Liczę ok 50 ha mieć. Powiecie mało? Tak ale za to dużo czasu na hodowlę jeśli będzie możliwość albo praca jako elektryk. Rozumiem że chyba nie znajdę nic w tym przedziale cenowym