Odp: vaderstad-talerz-siewnika 451371
albo mnie po sylwku jeszcze trzyma albo on nie jest na talerzach
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » vaderstad-talerz-siewnika 451371
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
albo mnie po sylwku jeszcze trzyma albo on nie jest na talerzach
jest (bo chyba innych rodzaju wysiewu nie było) tylko z przodu ma zamiast agregatu talerzowego ma zęby spulchniające (czasem handlarze sprzedają z samą włóką) ciekawe jak tyły się prezentują i ile talerza zostało
ale to jest 4 metry Grześ a jak z dojazdami na pole
Właśnie dojazdy byłyby jako tako, choć większość po drogach. Jedynie mam takie rondo gdzie kombajnem na szosie mieszczę się a ma w kołach 3.5m ale na 4m to chyba szosy tyle nie ma i pewnie wyskakiwałby na krawężnik. Boję się, że koła mogłyby nie wytrzymywać. Ogólnie to jakby była konkretna maszyna to i praca konkretna. 4metry to pola ubywa. nie spieszy mi się, aż tak bardzo z kupnem, ale jakby to było sprawne to czemu nie?
Grzesiu tani bo szeroki. Gadałem z gościem co miał 323 z leylandem 150km na sprzedaż, z tyłu bliźniaki i mówił że ciągał nim właśnie 4 metrowego rapida to szału nie było. Mało mocy i przyczepności
Właśnie tak czytałem gdzieniegdzie, że to potrzebuje mocy. Tak samo rozmawiałęm z gościem co sieją kockerlingiem na tych gęsiostopach to 4m i ursus 1634 to mówił, że jak opuści i chce ruszyć to nie da rady, musi opuszczać przy jeździe to jest w miarę. Na co tam idzie tyle mocy? Na dobrą sprawę grabki podnieść to tylko redlice talerzowe i ciężar siewnika....... Może od razy w orkę byłoby ciężko rzeczywiście,ale po gruberze nie powinno być aż tak ciężko.... Jakby co to kół odjąć zrobić na 3m a skrzynia będzie wystawać...
No te sprzęty powinny pracować z dość dużą prędkością więc pewnie do tego potrzebna ta moc
W horszu 3m znajomemu na testach jony 150KM nówka sztuka zdychał
Właśnie nie wiem, czy te konie słabe czy co tam tak trzyma? 3m byłoby jednak dużo praktyczniejsze, do przejazdów, tak pomyślałem...
No a znajomy ma JD 6330 i 6830 to do horscha pronto 3 zakłada właśnie mniejszego bo mówi że w zupełności wystarcza a po co robić przepały i faktycznie radzi sobie z nim bardzo dobrze
Ziemia ziemi nie równa .... wypłycając uprawę o 5 cm to też opory bardzo maleją o prędkości roboczej nie nie zapominając ...
No właśnie ja myślę, nim siać nie doprawiać, więc głębiej jak 5-10cm na pewno nie pchałbym. Tak żeby ford dawał radę, a w razie zawału to forszaj ogarnął...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » vaderstad-talerz-siewnika 451371
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo