Odp: GG FORUMOWE
zasilanie i tak trzeba podłączyć, to na kablu na pewno pewniejszy przekaz obrazu. Mi w nh bezprzewodowa nie działała, bo silnik zakłócenia za duże dawał.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 342 343 344 345 346 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zasilanie i tak trzeba podłączyć, to na kablu na pewno pewniejszy przekaz obrazu. Mi w nh bezprzewodowa nie działała, bo silnik zakłócenia za duże dawał.
Pajej przede wszystkim tańsze np.
http://allegro.pl/zestaw-kamera-cofania … 79575.html
Ja przewody puszczałem w peszlach ,w zestawach bezprzewodowych i tak kamerkę trzeba podłączyć do źródła prądu.
kupie sobie taka jak tylko kupie kombajn
tomek a jakim sprzętem zrywasz? ile masz od kubika? ? 8zł?
stachu też myslałem kiedyś do bizona kabine zalożyć ale jakoś sie nauczyłem na lusterka cofać. chodź nie powiem przydala by sie.
zrywam zetorem 12245 + przyczepa palms 13 żuraw 700
Kto mi wytłumaczy jak 12v ekran wpiąć na 24v?
masz dwa wyjscia
ale i tak wiąze sie z tym ze musisz podprowadzać 12v napięcie:
możesz zrobić przez przekaźnik podpinasz 12v jako wejscie podpinasz 12v jako wyjscie a na 24 v robisz sterowanie np.po kluczyku właczasz kluczyk uruchamia ci sie ekran albo np jak włączasz wsteczny to tak samo robisz włacznik który po podaniu 24v na przekaźnik uruchamia przekaźnik i przeskakuje ci 12v to jest proste
a bardziej proste to ciagniesz kabel bezposrednio z aku wpinasz przełaczniczek na lini i kiedy ci ekran potrzebny to włączasz manualnie choć ja jako człowiek pomysłów własnych wybrałbym opcje pierwszą bo lubie jak jest coś bardziej zautomatyzowane
bo jak sie domślam to wstawiasz do E-514 tak?
Dokładnie tak
masz dwa wyjscia
możesz zrobić przez przekaźnik podpinasz 12v jako wejscie podpinasz 12v jako wyjscie a na 24 v robisz sterowanie np.po kluczyku właczasz kluczyk uruchamia ci sie ekran albo np jak włączasz wsteczny to tak samo robisz włacznik który po podaniu 24v na przekaźnik uruchamia przekaźnik i przeskakuje ci 12v to jest prostea bardziej proste to ciagniesz kabel bezposrednio z aku wpinasz przełaczniczek na lini i kiedy ci ekran potrzebny to włączasz manualnie choć ja jako człowiek pomysłów własnych wybrałbym opcje pierwszą bo lubie jak jest coś bardziej zautomatyzowane
Marek ale przeciez taka kamerka może działeąc cały czas podczas prawy wiec podpinanie do wstecznego to nie trafiony pomysł, lepiej juz ze jak przełącza sie hebel to wtedy sie włącza, prostsze, a jaki przekaźnik?
Tomku Gratuluje 5000 postów... no już 5001
Panowie jak u was z pogodą? U mnie bezśnieżnie i dziś drugi dzień temperatury dwucyfrowej na minusie dziś w nocy musiało być sporo bo podciwy polonez 2 razy zakręcił mimo że stał na prostowniku i sie ładował całą noc Teraz jedynym środkiem lokomocji został mi 3P:D albo na nogach:D gorzej martwią mnie oziminy wszczególności te pózno siane juz moja pszenicę którą siałem 1 grudnia skreślam na straty bo w niedziele byłem na polu grzebałem w ziemi to ledwo kiełki puszcza i korzonki wiec teraz ja ścieło jak nic.
to raczej ta późno siana ci wytrzyma niż ta większa. W zeszłym roku u nas tak było, że te późne przetrwały a te najładniejsze popłynęły
Tylko że własnie mówią ze takie ziarno co ma mleczko to szlag trafia. A ona akurat na wierzchu to nie jest;/
tomek 323 napisał/a:masz dwa wyjscia
możesz zrobić przez przekaźnik podpinasz 12v jako wejscie podpinasz 12v jako wyjscie a na 24 v robisz sterowanie np.po kluczyku właczasz kluczyk uruchamia ci sie ekran albo np jak włączasz wsteczny to tak samo robisz włacznik który po podaniu 24v na przekaźnik uruchamia przekaźnik i przeskakuje ci 12v to jest prostea bardziej proste to ciagniesz kabel bezposrednio z aku wpinasz przełaczniczek na lini i kiedy ci ekran potrzebny to włączasz manualnie choć ja jako człowiek pomysłów własnych wybrałbym opcje pierwszą bo lubie jak jest coś bardziej zautomatyzowane
Marek ale przeciez taka kamerka może działeąc cały czas podczas prawy wiec podpinanie do wstecznego to nie trafiony pomysł, lepiej juz ze jak przełącza sie hebel to wtedy sie włącza, prostsze, a jaki przekaźnik?
dobrze pamiętam ze jesteś Jacek tak?
a więc Jacku moze działać ale to miała byc kamerka wstecznego tak? więc sa dwa wyjscia zależy od operatora czy chce ją mieć ciagle włączoną czy tylko jak wykonuje manewr cofania
Tylko że własnie mówią ze takie ziarno co ma mleczko to szlag trafia. A ona akurat na wierzchu to nie jest;/
To zależy, ja mam prawie 10ha takiej pszenicy sinej początkiem grudnia i też puściła kiełek, ale nie wyszła. W zeszłym roku szpilkująca pszenica, dawała koło 7ton z hektara. A znowu jednego roku, miałem taką późną pszenice to dała ledwo 2 tony. Tylko, myślę, że nie przeszła jarowizacji wtedy i nie chciała się krzewić, zielona stała do żniw i była taka popieprzona...
Mam pszenice doś dobrze wyrośnięte, jednak bez azotu, to nisko się trzymały ziemi, rzepaki to samo nie wybujały mi wcale, to jestem dobrej myśli póki co...
Panowie jak u was z pogodą? U mnie bezśnieżnie i dziś drugi dzień temperatury dwucyfrowej na minusie dziś w nocy musiało być sporo bo podciwy polonez 2 razy zakręcił mimo że stał na prostowniku i sie ładował całą noc
Teraz jedynym środkiem lokomocji został mi 3P:D albo na nogach:D gorzej martwią mnie oziminy wszczególności te pózno siane juz moja pszenicę którą siałem 1 grudnia skreślam na straty bo w niedziele byłem na polu grzebałem w ziemi to ledwo kiełki puszcza i korzonki wiec teraz ja ścieło jak nic.
Dziś rano - 18 śniegu raczej na lekarstwo, w rzepaku trochę pokrywy się zatrzymało ale większość rozety na wierzchu więc na dwa razy babka wrozyla ... niby wiatru nie było a to duży plus! Rzepak skracany średniej wielkości zobaczymy ...
U mnie dużo pszenic a raczej większość jest w szpilce i tam śnieg zwialo dalej czyli stoją bez śniegu ale i tak jest lepiej niż w tamtym roku wiec może będzie co kosic
U mnie rzepaki tez w tym roku liche bo mało azotu dostały jesienią. zobaczymy co będzie mimo że jakieś 35% i tak stoi nie obsiane bo się po prostu nie dało wjechać to jeszcze ryzyko jest. Cięzki rok się zapowiada;/
Śniegu w uprawach brak mróz i lekki wiatr ... mimo że wymrozi lub nie to przez żniwami będzie rekordowy zbiór ...
To jest fakt ...
Panowie, mam dwa kawalki ziemi jeden 5ha drugi 3,5ha stoja odłogiem. hmmm źle napisałem że mam. są mi znane te dwa kawałki, co do jednego mam nazwisko i adres włąscicielki chciałem wziaść w dzierżawe ale włascicielka tam nie mieszka tzn zostali tylko jej rodzice tam i powiem szczerze są bardzo nie mili podczas rozmowy tak wyglada jakby z córką kontaktu pisałem polecone listy na ten adres i wracały. A co do drugiego mam tylko imię i nazwisko własciciela niestety adresu nie. I mam pytanie czy ktoś wie jak teraz dotrzeć do tych osób czy poprostu w jaki sposób można wziąść tą ziemie w dzierżawę. ?
U nas trzeba iść do urzędu uśmiechnąć się do p. Eli i już...
Strony Poprzednia 1 … 342 343 344 345 346 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo