Odp: Obrotomierz elektroniczny
przydałby się w nim jeszcze otwieracz do kapsli
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Obrotomierz elektroniczny
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
przydałby się w nim jeszcze otwieracz do kapsli
Podoba się, podoba A jakie funkcje były by jeszcze możliwe?
Cokolwiek, tzn., wszystko to, co da się zmierzyć odpowiednimi czujnikami. Najgorszy problem jest jednak z tymi czujnikami. Nieraz może to być droga sprawa. Można wrzucić np. dwadzieścia punktów pomiarowych temperatury, od osi po rozgrzany słońcem dach
Ale tak na poważnie, to w przygotowaniu mam komputerki pokładowe na wielolinijkowych wyświetlaczach LCD (nic, poza ceną oczywiście, jednak nie stoi na przeszkodzie w zastosowaniu graficznych wyświetlaczy LCD) i tam można by mierzyć już wiele wielkości.
Na pewno będzie pomiar temperatury silnika w co najmniej dwóch miejscach, ciśnienie oleju (ale tu będzie drogi czujnik) i co jeszcze? Może coś spoza silnika? Jakieś inne temperatury, obroty, ciśnienia? Czekam na propozycje...
takie zastosowanie do kombajnu to z obrotami to można by bylo dołączyc obroty wialnik silnika ciśnienie oleju tak jak pisałeś i prędkośc jazdy bo w co niektórych to nie dzia i jakieś może inne tez czyjniki zawsze by sie to do czeogs prydało tylko jeszcze pozostaje pytanie ile to cudo by kosztowało
Ludzie czy wam rozum odjeło to ma pokazać obroty silnika a nie wszystkie parametry.
Obroty silnika to pokazuje oryginalny obrotomierz, który ma tą przewagę że jest analogowy. Spojrzysz i wiesz jakie masz obroty, przy cyfrowych wyświetlaczach trzeba jeszcze pomyśleć co cyferki znaczą. Ta zabawka może się przydać dodatkowo, do obrotów wiatraczka w dmuchawie, temperatury powietrza w oponach, itp.
Cyfrowy obrotomierz też nie jest taki zły, wystarczy trochę wprawy i będzie O.K.
No to jak, więcej propozycji nie ma? Czyli zostaje tak jak dotychczas?
Dołożę jedną propozycje, która w podobno nadchodzącym kryzysie może być przydatna. Jest to pomiar zużycia paliwa jak by potrafiło przeliczać jeszcze na mth to by było super
No niestety, przy tego typu pompach wtryskowych nie da się tego zrobić . Właściwie to dałoby się coś wykombinować (a co tam!) ale koszty takiego urządzenia były by spore i chyba lepiej za to kupić nawet paręset litrów ropki , a spalanie policzyć na piechotkę .
Przepływomierze niestety kosztują, ale nie tak dawno w necie znalazłem, że w ciężarówce zamontował ktoś wodomierz, podobno działało
tylko musiały by być dwa jeden na zasilaniu i jeden na powrocie
Nawiązując do wyświetlacza LCD to myślę, że może się nie sprawdzić. Podczas pracy na słońcu w kabinie robi się dość ciepło, w porywach nawet do 50 stopni się zdarza. Wyświetlacz LCD może się po prostu "zdematerializować". Miałem w kabinie termometr samochodowy i nie wytrzymał , wysechł ciekły kryształ w wyświetlaczu. Pozdrawiam!!!!!
Dlatego w upały należy zamontować w kabinie dodatkowo akwarium i w nim trzymać wyświetlacz
Dario jak byś popracował przez całe żniwa na kombajnie, wypocił kilkanaście litrów wody to nie trzymały by się Ciebie takie żarty. Ale lepiej żartować niż chorować. W dobie kryzysu należy się pośmiać!!!! Ale lepiej zapodać YouTube.
Klimatyzacje sobie zamontuj jak Ci gorąco. Kombajn to maszyna która zarabia na siebie i właściciela. Z drugiej strony jak lubisz ciepło to lepiej zostaw jak jest albo dodatkowo ogrzewanie dorób
Pracuje i nie narzekam. Masz racje maszyna zarabia i o to chodzi. Irytują mnie docinki ludzi , którzy nie rozumieją tych aspektów. Pozdrawiam!!!!:beer:
Ja napisałem w formie żartu, a Ty wziąłeś sobie to na poważnie (dotyczy akwarium)
Co do pracy w afrykańskich warunkach to mam takie zdanie, że za krótko się żyje żeby robić sobie krzywdę, ale jeśli należysz do skąpych, chciwych, szkłem dupe ucierających ludzi, to padniesz z roboty, a Twój majątek dzieciaki w kasynie przegrają i nie ma co takich żałować, bo nie uważam takiego podejścia do siebie samego za dobre
Mam prośbę, czy mógłby ktoś opisać i może dać fotkę gdzie się zakłada linkę od obrotomierza w 323 bo w moim wisi koniec linki przy pompie wtryskowej i nie mogę wypatrzyć gdzie go założyć? z góry wielkie dzięki!!!!!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Obrotomierz elektroniczny
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo