9,601 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2017-01-29 15:49:16)

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

Yyy ojciec ma trola... Ogółem spoko .. Tylko trafilismy też na nie udanego... Przy 175 tyś poszly w silniku " koniki " tzn lapki na klawiaturze co popychaja zawory parę szt pękło... Rozrząd się przestawił i wgl...  A wszystko składać to ani uszczelki ani silikonu wszystko musi być idealnie spasowane.... Co wtedy przy silniku wyszło 3800zl... Później padło takie kółko dwumasowe z przodu co napędza alternator itp... I przy okazji parę rzeczy Do wymiany i 1600zl.... Sprezyny przód 1200zl jedna z serwisu a na allegro kupione za 600zl komplet i jeździ.. I ogółem za dużo elektroniki napchane.... Iwony siostra cioteczna z mężem mieli takiego tylko bez bajerów to tylko 1 awarie mieli bo rozrząd przeskoczyl a tak to zadowoleni.. U nas silnik 2.0 150km i nawet daje rade przy takim klocku i spalenie ok 8l... Można brać ale bez bajerów...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2d8b5b5ab73.jpg

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

9,602

to bo te były nie udane ponoć najlepiej chodzą roczniki 2001-2005

mdw

9,603 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2017-01-29 16:01:36)

Tez to słyszałem... Ja ogółem nie chciałem żeby ojciec brał jego ale szwagier tak zachwalać nie nadarzał bo to jego szefa i super super a wyszedł diabeł wink  Ale wszystko zależy kto jak uzytkuje

Tak właściwie już zaczyna pojawiać się olej na filtrze wiec Nie długo pewnie turbawka pójdzie....

+33 / -0 (chyba wink)

9,604

to gonić puki chodzi

mdw

9,605

Outlander 2.0 disel ma silnik VW jak passat, Tiguan,Jeep Compas i warto zasięgnąć opinii o przypadłościach tych silników na plus w nich jest to że są oszczędne.

9,606

yokoslaw napisał/a:

to gonić puki chodzi

On już chciał dawno ale on tak ze wszystkim ma ze jak zrobione to chodzi i ze niby ok a zaraz znowu coś... Tak samo z maszynami....

Gość jeden u wujaszka na warsztsacie miał postawiono takiego samego to mówi przy 200 tyś turbina pada później filtr cząstek stałych chyba no i dwumasa później.. Ze tak przy 300 tyś km już jest wsyarko zrobione po swojemu to chodzi jak nalezy.... Ale ja dawno bym go pognal.... Ojcowi się marzy Mesio: )

+33 / -0 (chyba wink)

9,607

Ta mercedes a do siewnika sypać takie zboże co nie daje rady go wykręcić...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,608

Ja mam audi allroad i powiem tak że komfort zarąbisty w stosunku do terenówek a i quattro (rozpiernicza wszystko )!!! Tylko ciężko znaleźć zadbaną i z małym przebiegiem.

9,609

Laszek napisał/a:

Ta mercedes a do siewnika sypać takie zboże co nie daje rady go wykręcić...

Nie wiem czemu ale mam jakieś uczucie ze jak bys coraz częściej mi podpier*****ł..... Coś Ci zrobiłem złego? Jeśli tak to przepraszam smile  Zrozum ze ojciec ma taki charakter i wgl. Każdy jest inny i niestety każdy popełnia jakieś błędy. Raz tak się zrobiło i teraz nie mówi żeby siać stare tylko kupić nowe...

Nie mile to było Rafale sad

+33 / -0 (chyba wink)

9,610

A pro po mercedesa to warte coś te ML ? Poczytałem o silnikach trochę to mam coraz większy mętlik w głowie .
2.0 VW to aż strach używać , subaru pękają bloki ,i tuleje . Jak tak dalej pójdzie to nic nie kupię sad
Zaczynam na serio mysleć o x3 2.0 albo 3.0 , lub ML 2,7 a w ostateczności  jeep 3.0
Podrzucajcie jakieś propozycje to coś może się nada

9,611

Audi a4 b7 3,0tdi dobre silniki I tani w utrzymaniu w trasie do 6
6,5l mozna zejsc a tak srednio to 8l

Sprzedam U-4514

9,612 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-01-29 21:00:50)

ml tez najlepszej opini nie mają, bmw cieżko coś trafić dobrego,ale faktycznie bmki dość fajnie sie prezentują, dwie siostry mają e46 i dla brata kupilismy też e46, ale może faktycznie pathfinder ?

mdw

9,613

324Piotrek323 3,0TDI i 6,5l to chyba jak stoi

9,614

wydaje mi sie ze jest to możliwe, mała buda duży silnik to może tak wyjsc, ale co do jazdy w terenie to szału nie ma jesli chodzi o przeswit w audi quatro

mdw

9,615 Ostatnio edytowany przez marcel (2017-01-29 20:56:40)

Mialem A4 2,5TDI wkolo komina 9-9,5, raz mi spalila 6,5 we mgle do wroclawia i z powrotem bez gazu max 70km/h. A jeszcze pytanie 3,0TDI zmiesci sie? 2,5 6 cylindrow ledwo sie miesci.  Cokolwiek zrobic to pol auta trzeba rozebrac. Ale jazda z tym motorem bajka

9,616

A niech se chłop kupi range rovera i będzie jeździć jak królowa .Ja to na poważnie piszę .Za 30tysięcy z plusem może coś fajnego znaleźć. To są dobre auta.

9,617

koseś napisał/a:

A pro po mercedesa to warte coś te ML ? Poczytałem o silnikach trochę to mam coraz większy mętlik w głowie .
2.0 VW to aż strach używać , subaru pękają bloki ,i tuleje . Jak tak dalej pójdzie to nic nie kupię sad
Zaczynam na serio mysleć o x3 2.0 albo 3.0 , lub ML 2,7 a w ostateczności  jeep 3.0
Podrzucajcie jakieś propozycje to coś może się nada

Ml miał Darek Piotrkowski więc dowiesz się jaki silnik i co go trapiło bo dosyć często w serwisie gościem był i tylko machał ręką i cały dzień milczał.

9,618

A może po prostu coś w benzynie i zagazować będzie spokój na lata

9,619

marcel napisał/a:

324Piotrek323 3,0TDI i 6,5l to chyba jak stoi

Znajomy ma A6 C6 3.0Tdi Quattro po mieście pali mu 8l i zadowolony jest z autka wink

Arek jaki masz silnik w Allroad'zie ? smile

+33 / -0 (chyba wink)

9,620

Pietia napisał/a:

A może po prostu coś w benzynie i zagazować będzie spokój na lata

Nie każde auto da się zagazować i zależy mi na tym aby bagażnika nic nie zajmowało