Odp: Z cyklu znalezione na Allegro
padre grzyb stary sprzedaje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Strony Poprzednia 1 … 481 482 483 484 485 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Marku przetłumacz to bo nic nie rozumiem ?
Grzesiu a żebyś wiedział ,w dodatku problem jest taki że szukam 100km od domu
ojciec rydzyk.....:satan:
Koseś popatrz na BMW x3 tylko że z silnikiem 3.0d ostatnio kolega z Niemiec sprowadził i nawet ładne i wygodne a i 210 koników też ładnie ciągnie . A jeżeli chodzi o spalanie to w tego typu autach 10l na setkę trzeba liczyć chyba że się jeździ do 80 km na godzinę to spali mniej
polecam Tuarega z 3 litrowym diesel to wytrzymała jednostka i całe auto dużo może ,
No i MON 2 BMW prawie nówki do drobnych napraw lakierniczych lada chwila będzie sprzedawał
:uuuu:
Karol323 napisał/a:marcel napisał/a:324Piotrek323 3,0TDI i 6,5l to chyba jak stoi
Znajomy ma A6 C6 3.0Tdi Quattro po mieście pali mu 8l i zadowolony jest z autka
Arek jaki masz silnik w Allroad'zie ?
silnik mam 2.5 163km i daje radę tylko właśnie trzeba te silniki brać po 2003 roku produkcji bo wcześniejsze to lipa bo się wałki rozrządu wybierają
Starsze 2,5 TDI maja puste walki rozrzadu w srodku I czesto pekaja. A co do 3,0TDI moge pokazac wykres z hamowni wykrecone z 204KM na 290KM I 450Nm do 120km/h w trasie na tempomacie schodzi.lekko do 6,5l jak wroce do Polski to podesle fote 3,0 to tez 6 cylindrow
Grzesiek masz rację Kosieś miałeś plany na auto a tu każdy proponuje coś dla siebie.
Musisz sobie sam odpowiedzieć na pytanie jakiego auta potrzebujesz i na tym się skupić.
Ja osobiście rozglądam się za Avensis kombi 18 do gazu ale ciężko cos w dobrych pieniądzach kupić dla mnie kryterium jest silnik zasilany LPG a nie każdy się do tego nadaje ale mam kulka na oku modeli. czas pokarze co wybiorę
im więcej KM z danego silnika wyciągnięte tym gorzej znosi lpg, tak się dzieje z tymi nowszymi autami które mają tych KM na wyciąganych ze starszych nie dużych silników.
byłem w miescie i na parkingu stało obok siebie x3 i autlander, mitsubishi konkretniej wygląda jak dla mnie.
Mitasubiszi zarezerwowane Jak dam radę to jutro go przyprowadzę.
Pietia kuzyn ma coś takiego 1,8 z gazem. Ładnie się prezentuje bo czary a w środku beżowa skóra. Coś wspominał że już długo go ma i pora z nim uciekać
Leszek widzisz to tak jak napisał androl nie każdy silnik pasuje do LPG przy moim obecnym avensisie wszystko jest ok a mam przejechane na samym gazie ponad 150 000 które ja nakręciłem nowy stary silnik w avensisie po 2009 niby jest ten sam ale trochę go rozbudowali i już jak to mawia mój spec od gazu który w branży siedzi już 20 lat przerost formy nad treścią. Generalnie z nowszych samochodów coraz gorzej z tymi silnikami. Sławek mówi kup zagazujemy i zobaczymy jak to będzie pracować kilka sztuk tych nowych zagazowali, a później będziemy się martwic problemami wszystkie które zagazował maja jak na razie za małe przebiegi aby stwierdzić wpływ gazu na ich kondycję. W moim obecnym silniku mam składaka jesli chodzi o instalację tak to skonfigurował że płaciłem nie dużo a chodzi rewelacyjnie jedyne co zmieniałem to wtryski Hana które powinny wytrzymać 80 tys ja zmieniałem przy 100 tys. koszt coś koło 280 zł za wszystkie.
Leszek widzisz to tak jak napisał androl nie każdy silnik pasuje do LPG przy moim obecnym avensisie wszystko jest ok a mam przejechane na samym gazie ponad 150 000 które ja nakręciłem nowy stary silnik w avensisie po 2009 niby jest ten sam ale trochę go rozbudowali i już jak to mawia mój spec od gazu który w branży siedzi już 20 lat przerost formy nad treścią. Generalnie z nowszych samochodów coraz gorzej z tymi silnikami. Sławek mówi kup zagazujemy i zobaczymy jak to będzie pracować kilka sztuk tych nowych zagazowali, a później będziemy się martwic problemami wszystkie które zagazował maja jak na razie za małe przebiegi aby stwierdzić wpływ gazu na ich kondycję. W moim obecnym silniku mam składaka jesli chodzi o instalację tak to skonfigurował że płaciłem nie dużo a chodzi rewelacyjnie jedyne co zmieniałem to wtryski Hana które powinny wytrzymać 80 tys ja zmieniałem przy 100 tys. koszt coś koło 280 zł za wszystkie.
Dobrze mowisz😉 jeszcze zalezy od speca czy dobrze ustawi gaz . Bo jak amator to szybko uszczelka pod glowica padnie I zawory wypali
Pietia on akurat dużo lata tą avensis i z tego co mówi to nic się nie dzieje. Ogólnie samochody często zmieniają i ostatnio wszystko kupują w benzynie i ładuje gaz.
zazwyczaj gaz krytykują osoby które nie miały nigdy instalacji lub miały starą sterowaną ręcznie która zawsze stwarzała problemy. Przeszedłem wszystkie instalacje w różnych silnikach. Podstawa to pełna sekwencja. Focus 2.0 Zetec na liczniku 300 tyś z czego prawie 200 na gazie i zero problemu. Obecnie jako towarowy - zobaczymy do ilu nakręci bo zostanie u mnie do śmierci.
Zaczynałem od gazu w fordzie sierra gdzie dawkę mogłem ustawiać sam na wężu od gazu. Było śruba regulująca i heja, regulacja na poczekaniu.
U mnie Focus 2.0 Zetec ponad 500000 km z czego 350000 na gazie, raz głowica była robiona koszt coś koło 700zł a mówią że to złe autka
to panowie które 4na 4 najlebsze
A gaz to super alternatywa i tania jazda ... sekwencja i po problemach a z dieslami różnie bywa jak by nie patrzył ... może nie przez model silnika lub auta lecz przez jakość paliwa ...
to panowie które 4na 4 najlebsze
ilu ludzi tyle opini
Strony Poprzednia 1 … 481 482 483 484 485 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo