Odp: GG FORUMOWE
u nas normalnie wożą i leży na pryzmach
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 351 352 353 354 355 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u nas normalnie wożą i leży na pryzmach
U nas też.
Androl. BMW mówi samo za siebie.... Kary za niskie policjantów i fotoradarów za mało...
BMW -Bog Mnie Wybral
to że wożą oborniki to wiadomo , ale czy wolno czy nie ?? ps, a tak na marginesie to reklamy z boku wkur,,,, na max. ktoś kasę za nie przytula ???? łuszczyce i inne gówna do obrzydzenia .
W świetle prawa możesz wszędzie oprócz OSN składować na polu.A na reklamy jest adblock:)
Wolno wozić. A co do gnojowicy i jej rozwozenia zimą to ukarać za to może straż gminna jeśli takowa jest
https://www.olx.pl/oferta/rozdzielacz-h … 1aa372c9d0 Ciekawe jakie przepływy mają takie rozdzielacze do opryskiwaczy. Sam w sobie niedrogi i na linkach. Myślałem zmieniać w białoruśce to może podpasowałby?
nie więcej niż 40l/min
a tak na marginesie to reklamy z boku wkur,,,, na max. ktoś kasę za nie przytula ???? łuszczyce i inne gówna do obrzydzenia .
Taki adres forum i po reklamie https://fortschritt.p2a.pl
Czyli w sumie do jumzika byłoby dobrze. i plus taki, że można rozdzielacz założyć z tyłu jak w zachodnich ciągnikach i krótkie przewody to szybkozłączy.
otwarłem i po reklamie !! dzięki i nic nie wku...
Panowie, nie wiem czy poruszam istotną sprawę ale jak wszyscy wiemy nowelizacja ustawy o ochronie środowiska dała nam wolną rękę jako właścicielom działem prawo do wycinki drzew bez zezwoleń ale już dla prowadzących działalność są ograniczenia i wymagane zezwolenia i pewnie myślicie pisze to co już wiemy i tak jest tylko czytając nowelizację ustawy to zgodnie z tym co tam jest napisane to każdy z nas który ma zarejestrowane gospodarstwo i posiada numer REGON prowadzi działalność rolniczą i ile by nie miał działek to wszystkie należą pod tą działalność i zgodnie z nowym prawem musi mieć zezwolenie na wycinkę no chyba że ja źle rozumiem nasze prawo.
dzwoniłem do gminy potwierdzili jak jestem właścicielem działki na której rośnie drzewo nie objęte ochroną przyrody to ścinam i już...
jeżeli wycinasz drzewo żeby postawić stodołę,itp itd to musisz postarać się o pozwolenie. Jak przywracasz grunt do produkcji rolnej to nie . Jak wytniesz bo ci przeszkadza widok, zagraża czemuś... nie pasuje w ogrodzie to nie. A i na pewno nie można się przyznawać że to na deski czy konstrukcję drewno potrzebne
Dzisiaj właśnie patrzyłem którą Topole pierwszą ciachac; )
To co napisałem to jest moja interpretacja tej ustawy obym się mylił w co watpię bo działalność to działalność nie określili konkretnie jaka i że nie dotyczy rolniczej. Ja będę wycinał w pień 5 arów lasu i też nikogo nie pytam o zgodę bo na to miejsce będą nowe nasadzenia i zgodnie z nowelizacją zostanie zachowana gospodarka leśna. A tym bardziej że obecne drzewa zagrażają budynkowi.
jeżeli wycinasz drzewo żeby postawić stodołę,itp itd to musisz postarać się o pozwolenie. Jak przywracasz grunt do produkcji rolnej to nie . Jak wytniesz bo ci przeszkadza widok, zagraża czemuś... nie pasuje w ogrodzie to nie. A i na pewno nie można się przyznawać że to na deski czy konstrukcję drewno potrzebne
Nic takiego nie ma w ustawie co piszesz. Wyraźnie jest to rozgraniczone na działki prywatne i na działki na których jest prowadzona działalność i nic więcej. Ja od początku stycznia robię na polach porządek z drzewami i siedzę nad tą ustawą i czytam i kombinuje bo gdzie by nie zadzwonił to każdy mówi co mu jest wygodne.
W TR jest opisane mniej więcej jak napisał Marek.
Jak na cele z gospodarstwem to trzeba pozwolenie, jak np na opał do domu albo przeszkadza na placu budowy Twojego domu to bez problemu tnij
nie potrzebujemy zezwolenia na usunięcie drzewa lub krzewu jeżeli prowadzimy działalność gospodarczą, ale obwód pnia drzewa na wysokości 130 cm nie przekracza 50 cm lub 100 cm w przypadku topoli, wierzb, kasztanowca zwyczajnego, klona jesionolistnego, klona srebrzystego, robinii akacjowej oraz platana klonolistnego, a krzew lub krzewy rosną w skupisku nie przekraczającym 25m²
Ja też sprzątam ale tarninę fi 7cm i złamaną wierzbę fi 1,5m
Tarnina to dopiero ***....
jak to jest na dzierzawach od anr albo drzewach przy drodze?
Też odpalam makitę i rąbię. Klinem wchodzi parę osin w 3 lata temu zakupioną działkę. Zasiany jest tam w tym roku rzepak wiec pryszczenia że ho..ho..ho.. a do tego zabiegu najbardziej przeszkadzają.
Strony Poprzednia 1 … 351 352 353 354 355 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo