201

Odp: Maszyny sprzedam !!!

Maryush napisał/a:

Tak, miałem i teraz szukam następnego. Twój wygląda całkiem OK.
Jedyny problem to odległość (zarówno pod kątem mojego wyjazdu jak i ewentualnego transportu), ale jeśli jesteś w stanie pomóc w organizacji transportu to już jakiś plus. Muszę wykombinować kogoś na zastępstwo w gosp. i wtedy chętnie bym go obejrzał.

Masz gdzieś tam do niego napinacz paska napędzającego heder? Bo widzę, że odkręcony.

A ja omijałem szerokim łukiem kombajny tej marki, a widze ze to mógłbyc błąd, skoro Ty wracasz po ta marke

Rolnik z powołania:-)

202 Ostatnio edytowany przez Maryush (2017-02-17 11:27:30)

Dronningborgi są spoko. Wygodniejsze w robocie od E514, proste konstrukcyjnie i mają kilka wygodnych rozwiązań niespotykanych w innych kombajnach z tamtych czasów (np. hydrostat, kabina "akwarium" z przyciemnionymi szybami (!), hydr. napęd nagarniacza, "bukownik" doczyszczający ziarno itp.). No i na bazie doświadczeń Dronningborga powstały obecne Masseye i Fendty..

Mojego poprzedniego niestety zjadła ruda, plus wyszły dwie rzeczy, przez które nie opłacało się go remontować.

Kamil, transport byłby w okolice miejscowości Ryki. W wolnej chwili zadzwonię.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

203

Słyszałem właśnie i tym bukowniku ze to super sprawa . Kolega był po siewnik i on ma masseya 29 xp bodajże i mówił że to samo dronningborg co jego i z częściami problemu nie ma.
Odnośnie transportu to pogadam.  Ale powiem ci że w dobrej lokalizacji mieszkasz bo dużo transportu można załatwić na powrocie . Mam taką stronę spedycyjna że ohladzazz się ładunek i myślę że wyciągu 2 tygodni przewioza za dobre pieniądze . Zadzwoń to pogadamy

204

Aktualnie i tak nie mam możliwości pojechać go obejrzeć. Zadzwonię jak będę się wybierał.

205

No pewnie jak znajdziesz chwilę czasu to zadzwoń i wtedy sobie przejdziesz   ,stoi przykryty , jeść nie woła:)

206

sprzedam Ciągnik rolniczy 4x4 FORTSCHRITT ZT-323

http://alehit.pl/maszyny-rolnicze/trakt … t-zt/1/896

207

Sprzedam
-kverneland 3 skibowy obrotowy 13 cal 11tyś
-agregat uprawowy siewny Nordsten 3m Kulti Sader wal pakera z komputerem 14500 Tys

208

Hardi 2400l lance 18m, na kołach, sterownik. 13.500 zl
Fortschritt 524 90r. super stan  heder 4.8m, bez sieczkarni, 41.000tys

209

Sprzedam Ciagnik Renault 113.14 ciągnik sam osobiście sprawdziłem przez kilka miesiecy godny polcenia cena 34900
https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-renau … m8SXg.html

210 Ostatnio edytowany przez kamil3993 (2017-05-29 18:11:23)

Kombajn Fortschritt 514 MDW. 2680 mth  1989 ROK. Heder do kukurydzy 4 rzędowy Oros z docinaczem.   Cena 40.500
https://sprzedajemy.pl/kombajn-fortschr … nr52529367

211

Sprzedam :
https://www.olx.pl/i2/oferta/kombajn-dr … 5D=details

212

Jej już widzę sklepowe półki uginające się pod ciężarem części do tego... Tylko jak wymawia się nazwę tego czegoś?

213

Tu pomoże tylko dobra inwencja twórcza nowego właściciela i dobry tokarz w razie Awarii

214

Pitu pitu to bardzo dobre kombajny, droninborg produkował kombajny dla MF więc co za tym idzie części pasują. Poza tym do takiego szybciej znajdę części u siebie niż do 514. Właśnie dlatego myślę na przyszły sezon o d7000 lub podobnym massyeu.

215

U mnie z dwa tygodnie temu był facet oglądać 514 i pyta co kupiłem zamiast Fortschritta a ja że MF a on że to do kitu bo wszystko calowe a jak mu powiedziałem że to tak naprawdę z duńskiej fabryki Dronningborg D 8900 Jumbo to wywalił takie oczy że śmiać mi się chciało.Ja co potrzebowałem parę rzeczy to kupowałem w lubelskim (musiałbym spojrzeć na fakturę)dziś telefon jutro do południa kurier,pasy i łożyska na miejscu w Alfie.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

216

Chłopaki to nie średniowiecze . Części wszędzie są. Ja miałem już d7000 miesiąc czasu i poszedł na 13ha do ziół.
O tego d1600 z zamoscia ma klijent przyjechać. Ma takiego samego i chce drugiego .

217

W moich stronach pod względem popularności  dronningborg jest pierwszy po bizonach, a o części łatwiej niż do fortschritta czy claasa. Wymowa nazwy też jest łatwiejsza niż fortschritt. Rozmawiałem z gościem z północno-wschodniej Polski, który miał 5 claasów na usługi i obecnie wymienił na dronningborgi. Nie rozumiem zdziwienia tą marką przez niektórych z Was.

218

Tak jak mówisz, zależy jaki w danym rejonie jest dostęp do części. U mnie do Claasa i forsza nie ma problemów.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

219 Ostatnio edytowany przez kamil3993 (2017-07-18 19:18:26)

Sprzedam :
Ciągnik Leyland 262 silnik 4 cylindrowy 60km z turem 4700mth cena 16.600 zł
Siewnik Nordsten 3m CLD,  ścieżki technologiczne. Cena 4.800

220

kamil jakieś fotki link na nordsena