9,761

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

Ciekawa konstrukcja...  Niech służy

9,762

Grabki chyba zmienię, bo za tymi to się będzie słoma bardzo wlekła. Jeszcze szukam rozsiewacza do nawozu, no i zacznie się sraczka, żeby swoje klamoty sprzedać... Wolę kupować niż sprzedawać... Ten gość miał też kiedyś drugiego takiego i miał właśnie te talerze do niego.

9,763

Talerze tez brałeś

9,764

Niestety bez talerzy bo ogłoszenie stare i sprzedał je dawno... Jednak rozstaw jest tak duży że nie będzie się nic wlekło. Normalnym siewnikiem siałem to przy dobrych uprawkach ładnie się siało, to tutaj powinno być tylko lepiej.

9,765

Podobne cuś stoi niedaleko ale na 6metrów i ciągany. Musze się przejechać go obejrzeć...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

9,766

Z osiem lat stoi taki w Tararach pod Nidzicą i jakoś wzięcia nie ma .....

9,767 Ostatnio edytowany przez Pawel21990 (2017-02-28 11:12:09)

https://www.olx.pl/oferta/claas-mega-36 … ab1588d7bf

Ma ktoś z forumowiczów w miarę blisko? Bo jechać aby tylko się przejechać to zbytnio nie uśmiecha mi się kolejny raz tyle km. Lubuskie

9,768 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2017-02-28 14:05:37)

koseś napisał/a:

Z osiem lat stoi taki w Tararach pod Nidzicą i jakoś wzięcia nie ma .....

4metry mi pasuje, bo będę mógł jeszcze agregat upchnąć za jednym przejazdem. A nie wiesz ile kosztuje ten siewnik? Rozmawiałem z gościem to kto nie zadzwoni to boi się że śruby calowe i że części nie ma szans dostać i tego się boją....
Te ciągane widziałem, ale tego wybrałem bo zwrotniejszy na polu, i do transportu szybko się boki składają na 2.8m.

9,769 Ostatnio edytowany przez koseś (2017-02-28 14:25:16)

NIe wiem ,jakoś nigdy się nim nie interesowałem . Dla małych gospodarstw sie nie nadaje a duże w dziadostwo nie idą tylko horsch pronto . Jeszcze tacy rzeźbiarze jak my się na takie coś łaszczą .

9,770

Dobrze to ująłeś chociaż to w sumie zwykły mechaniczny siewnik, tylko ziarno podpycha powietrze do redlic. I 4m siewnika waży 780kg to myślę niedużo biorąc pod uwagę że ma koło tony zasypu...

9,771

gdyby było 3m zainteresowanie byłoby wieksze. Powiesic taki na agregacie i jazda

Rolnik z powołania:-)

9,772

Pawel21990 napisał/a:

Ma ktoś z forumowiczów w miarę blisko? Bo jechać aby tylko się przejechać to zbytnio nie uśmiecha mi się kolejny raz tyle km. Lubuskie

weź od gościa nr seryjny i dzoń do korbana niech Ci powie co było przy nim robione, czy były brane materiały eksploatacyjne, zawsze jakaś dodatkowa wiedza.
Wygląda pięknie.
Gdyby to było kilka latek temu to byc podjechał go ozbaczyć.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

9,773

Fenol napisał/a:
Pawel21990 napisał/a:

weź od gościa nr seryjny i dzoń do korbana niech Ci powie co było przy nim robione, czy były brane materiały eksploatacyjne, zawsze jakaś dodatkowa wiedza.
Wygląda pięknie.
Gdyby to było kilka latek temu to byc podjechał go ozbaczyć.

Ciekawe jak tam środek, czyli bębny i klepiska. Wezmę i zadzwonię, zobaczymy co powiedzą.

9,774

https://www.olx.pl/oferta/redliniarka-f … koMXk.html mój dzisiejszy zakup

9,775

Co będziesz sadził, że Ci to potrzebne?

9,776

Szparagi ?

9,777

Marchew sie sieje na takich redlinach

9,778

A to u nas na redlinach od sadzarki do ziemniaków i też rośnie.

9,779

co? jakos tego nie widze... żeby to miało rece i nogi

9,780

teraz tylko spawarka, twarde elektrody np ENŻL, żeby napawać krawędzie zębów i maszyna będzie służyć