1

Temat: Hydraulika Case

Witam   mój mały Case 956 zrobił mi psikusa dziś, siejąc  jęczmień z agregatem w pewnym momęcie przy podnoszeniu siewnika zaczą nim szarpać a przy następnym podniesieniu   zdechło  coś i przestało w ogóle podnosić  , po przekopaniu i szybkiemu zbadaniu spraw , na polu się nic  nie wywnioskowało  Podczepiłem drugiego a ten do domciu  w domu pokręciłem  pokrętłem  pozycyjnym  parę razy podniosło   opuściło  i jakoś znów zaczeło działać  co to może być ? może ktoś coś podpowie

Dodam że pompy chodzą  bo odkręcałem węże i daje ciśnienie , do tego nie wie gdzie  zawór ciśnieniowy  ?   może Jamir coś podpowiesz gdzie szukać 
dodam że podnoszenie jest jak by przez rozdzielacz  obrotowy  nie wbudowany w plecaku ... ciekawa sprawa

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: Hydraulika Case

Pod świdnicą mieszka "imigrant z holandi" wyjatkowy specjalista od casa

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

3

wojtas napisał/a:

Witam   mój mały Case 956 zrobił mi psikusa dziś, siejąc  jęczmień z agregatem w pewnym momęcie przy podnoszeniu siewnika zaczą nim szarpać a przy następnym podniesieniu   zdechło  coś i przestało w ogóle podnosić  , po przekopaniu i szybkiemu zbadaniu spraw , na polu się nic  nie wywnioskowało  Podczepiłem drugiego a ten do domciu  w domu pokręciłem  pokrętłem  pozycyjnym  parę razy podniosło   opuściło  i jakoś znów zaczeło działać  co to może być ? może ktoś coś podpowie

Dodam że pompy chodzą  bo odkręcałem węże i daje ciśnienie , do tego nie wie gdzie  zawór ciśnieniowy  ?   może Jamir coś podpowiesz gdzie szukać 
dodam że podnoszenie jest jak by przez rozdzielacz  obrotowy  nie wbudowany w plecaku ... ciekawa sprawa

sprawdz czujnik  położenia podnośnika tak myślę jeśli ten typ ma EHR .

Leszek   dla kolegów'

4

Ten wyjatkowy specjalista w 2  case z pod swidnicy spartolil skrzynie kasujac za to spora sume przy czym w jednym wyskakuja biegi zas w drugim tez byly problemy . Wyjatkowy to on nie jest za to drogi

5

michał  mechanik od osadkowskich -cebulskich ale on na  placówce w świebodzinie i trochę daleko ma ale jak coś to tel mogę podać ,

Leszek   dla kolegów'