561

Odp: ceny ziemi

artureekk napisał/a:

fakt to była okazja ale w naszych rejonach to max15tys za ha

u mnie do zeszłego roku tez była po ok 15 teraz jest człowiek co ma działki po 10-20 ha a kupił 10km od domu 1ha w 2 działkach dał 20 albo 25 tys za to i podobno dalej chce kupowac i tym sposobem skończyły sie fajne ceny ziemi

Grzesiek wrzuc na luz poszukaj sobie jekies hobby bedzie ci lżej na duszy

Rolnik z powołania:-)

562

Ja to się dziwię tylko komu się opłaca za tyle kupować?

563

Może to nie ziemia jest taka droga tylko te złotówki takie tanie.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

564

Ja liczyłem i wyszlo mi ze chyba ponad 30 tys sie nie opłaci, bo lepiej kupic mieszkanie na wynajem. zwróci sie po takim samym czasie a bez roboty i ryzyka

565

Może i się nie opłaca ale u nas to po 40-50 tyś płaca za VI klasę a dzierżawa kręci się około tyś za ha plus dopłaty. Także niestety żeby się rozwijać trzeba brać kredyty i cierpieć do końca życia.

566

To ja za przeproszeniem pierydolę taki układ, bo jedyny rozwój jaki zobaczyłbym tak ''cierpiąc do końca życia'', to rozwój garba na plecach...

567

Dokładnie...

568

kamilz napisał/a:

Może i się nie opłaca ale u nas to po 40-50 tyś płaca za VI klasę a dzierżawa kręci się około tyś za ha plus dopłaty. Także niestety żeby się rozwijać trzeba brać kredyty i cierpieć do końca życia.

ktoś mi da tysiaka i dopłaty oddaje wszystko w dzierżawe nawet dziś z zasianymi oziminami. Ja kupie sobie pszczółki i bede chodził i patrzył jak lataja big_smile

569 Ostatnio edytowany przez scoda19 (2017-03-11 21:48:33)

Jeżeli zakupiony gruntu nie rokuje aby się spłacił w przeciągu 10 ewentualnie 15 lat to żaden biznes i nie ma tu mowy o rozwoju.Tym bardziej jak ktoś liczy i obarcza że dzieci zpłacą.Już w okolicy dzielą gospodarstwa i sprzedają bo przynosiło tylko dochód na kredyty i przeżycie a dzieci dorosły i chcą się usamodzielnić i wiadomo auto jakieś mieszkanie i trzeba nogę odciąć aby pacjent dalej funkcjonował. I ta noga leży za miedzą więc warto czasem uczyć się na błędach innych.

570

powiadacie 40-50 tyś to norma hmmm dziś dobiłem targu po 10800 zł za hektar.

gg 5118068

571

Brawo! U mnie to norma za 40-50 tys to byłaby taka, że popukałbym się w głowę i podziękował tongue

572

Ja wczoraj kupiłem 0,6 ha za 10 tys

573

Dobra cena!

574

U mnie kumpel gegał po 52 tysie za 6 klase panie istny pioch co zimnioki i zyto ledwo rosły znalazł jelonka za 45 tysi za hektar dzieci bedom płacic chyba że posieje cybule.Kumpel po 10 ciu latach charówy w bydle wyprzedaje gospodare poszedł do roboty bo by zdechł przy korycie.

575

mam do kupienia  3,80 trochę 3,4,5. typowa mozaika oddalone od moich pól 10 km. uprawiam tą działkę 2 rok  za 33000 zł ,za ha, startowali z 37 tys za ha , czekam na max dam 26 tys.za ha  ale pewno nie wezmę bo mam konkurencję , i bez żalu.

Leszek   dla kolegów'

576

no to sarast jak kupowałem w Kożuchowie to za 1,2ha 3a zapłąciłem 36 koła, za klin 0,8ha zapłaciłem 18koła. wszystko przylegało do mojego i miałem parcie. jak by nie było obok to pewnie bym się nie zdecydował. Już dawno olałem ciepłym moczem ziemię, niech kamikadze kupują, ja mam na to ***.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

577

Znajomy sprzedaje 6 h w jednym kawałku od III do V zaczynał od 285 później znalazł chętnego za 300 i 310 a teraz ma który przebił wszystkich 355 płaci i gotówka przy notariuszu gdzie tu logika i sens uprawy to jest zakup dla wnuków

578

U nas pojawiła się oferta za 38ha  2 miliony. Ktoś chętny? 2 i 3 klasa w kilku kawałkach

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

579

U nas z 5 lat temu agencja sprzedala pole w kawalku jednym 36 ha za 4 miliony

580

U mnie można kupić za 8mln 260ha ziemi z przewagą 3,4kl i w tym jeszcze jezioro budynki itp...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)