61

Odp: Własna firma

Wojtas Vat i dochodowy to 2 różne sprawy. Jeżeli masz typowe usługi bez materiału to moim zdaniem lepszy ryczałt jeśli chodzi o dochodówkę. Możesz też być na Vacie i ryczałcie od dochodowego. Zależy ile kupujesz a ile wystawiasz rachunków.

62

Laszek napisał/a:

Kto by nie rządził to podatki zawsze będą. One i śmierć nas nie ominą

Podatek musi być ale dochodowy to jest kara za pracę . Nie pracujesz nie płacisz . Ciężko pracujesz płacisz grubą kasę. Muzulumanie są pod tym względem lepsi od nas bo u nich Koran zabrania podatku dochodowego

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

63

Jak sie dobrze rozpędzą to dotrą i do nas ciapate i będzie checa.

64

A czy będąc na vacie i mając kombajn na gospodarstwo mogę wystawić fakturę na koszenie kuzynowi? Bo ma trochę ha i faktura by go interesowała. Jak to z tym jest?

65

Kumpel wystawia samemu sobie, bo ma zobowiązania i jest ok.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

66

Paweł załóż działalnosć na karte podatkową i w każdej chwili możesz ją zawiesic

E 516 na części
Telefon 695 076 269

67

Paweł ja  będąc na ryczałcie wciągnełem wszystko  co związane z gospodarką i  brak problemów   faktura i tyle a i większe gospodarstwa są chętne do współpracy   bo są faktóry

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

68

Mi właśnie o to chodzi żeby wystawiać fakturę i po problemie.

69

Laszek napisał/a:

Paweł załóż działalnosć na karte podatkową i w każdej chwili możesz ją zawiesic

A orientujesz się może w jakiej wysokości mniej więcej naliczają ten podatek? Z tego co wyczytałem to są różne dla każdego regionu.

70

To też zależy jaki podasz rejon działania. Ja miałem 300 i parę złotych na miesiąc

E 516 na części
Telefon 695 076 269

71 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2017-03-22 18:13:57)

Czy na karcie płacisz cały czas co miesiąc (dopóki nie zawiesisz) czy robisz usługi czy nie?

72

Cały czas co miesiąc płacisz no chyba że zawiesisz. Zawieszenie i odwieszenie jest przynajmniej darmowe

E 516 na części
Telefon 695 076 269

73

https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-karta-podatkowa