7,281

Odp: GG FORUMOWE

Przepisy nie są jasne i tak mi powiedział jegomość z ARiMR że jak w pomieszczeniu to nie musi być dwupłaszczowy  tylko musi być posadzka i próg aby się to nie wydostało do tego jakiś sorbent i tyle.Dodał też że rolnicy sami się nakręcają a w ciągnikach mają zbiorniki jednopłaszczowe.Może nie będzie tragedii.

7,282

dziki97 napisał/a:

Pany, czy siejecie rzepak siewniki pneumatycznymi?  Bylismy ogladac jeden i mam watpliwosci co do dokladnosci wysiewu rzepaku.

nie lepiej jakąs amazonke ?

mdw

7,283

pewnie lepiej, ale cena w miare przystepna, jest na agregacie

7,284

no tak, w czym masz watpliwosc z tym rzepakiem, co z nim nie tak? w  sumie mieszkam za miedzą , to drygnij to moze coś ci pomoge?

mdw

7,285

Mi paliwa kupionego w grudniu wystarczy nawet na żniwa rzepakowe. Poczekam też na rozwój sytuacji.

7,286

zadzwonilem do kolesia co sprzedaje taki sam siewnik gdzies w Polsce, powiedzial ze zboza sieje w miare ok, a rzepak jak granat, raz wypali raz nie

link do siewnika https://www.olx.pl/oferta/agregat-upraw … 3e859f00ae

7,287 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-03-21 17:08:08)

to odpusc lepiej.a może ten? https://www.olx.pl/oferta/agregat-upraw … f;promoted

mdw

7,288 Ostatnio edytowany przez sarast (2017-03-21 17:35:41)

na poznaniaku  to prostsza konstrukcja i do ogarniecia , ale może szukaj coś na amazone to sprawdzone . a tak  ogólnie to wadą tych biernych agregatów jest to że lubią czysto na polach .

Leszek   dla kolegów'

7,289

ps .. co się stało że o politykach już nie plotkujemy ???   cenzura !  wróciła ?

Leszek   dla kolegów'

7,290 Ostatnio edytowany przez Laszek (2017-03-21 17:46:08)

Dziki co do pneumatyków w rzepaku to mam doświadczenie z accordem i złego słowa nie powiem, i nie trzeba tyle sypać do zbiornika co w mechanicznym. Zostanie tyle co w szklance a i tak będzie dobrze i równo siać. A co do przedstawienia faktur za paliwo do US to żona mówiła że puki co nic konkretnego nie wiadomo. Podpytać jeszcze kogoś tam bardziej obcykanego w temacie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,291

zastanawiam sie czy nie rzucic gospodarki, tylko co dalej?... macie jakies pomysły?

Rolnik z powołania:-)

7,292

Jak byśmy mieli to byśmy dawno gospodarki rzucili , ja umiem tylko gnój wyrzucać i pole orać więc tego się trzymam.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

7,293

ja to samo powiedziałem w ANR jak mnie sie zapytali po co składam papiery na dzierżawe

mdw

7,294

tylko wy macie duże gospodarstwa ja mam ok 60 praktycznie bez perspektywy na wiecej a własnego jest ok 20 wiec moze sie okazac ze tyle mi zostanie

7,295

sarast napisał/a:

ps .. co się stało że o politykach już nie plotkujemy ???   cenzura !  wróciła ?

to przezemnie :stu:

mdw

7,296

Pajej napisał/a:

zastanawiam sie czy nie rzucic gospodarki, tylko co dalej?... macie jakies pomysły?

Co dalej? Znaleźć bogata kobite i żyć jak wielki pan w mieście big_smile A tak serio napisz co jest nie tak na gospodarstwie?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

7,297

co jest nie tak coraz wieksza konkurencja o ziemie, jedni drugim wyrywaja. Stres jest wielki

7,298

To do Ciebie dopiero doszła walka o ziemie? U mnie to normalne zjawisko od kilku lat.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

7,299

wczesniej ludzie sami przychodzili i pytali czy pola nie wezme w dzierzawe

7,300

Wiec teraz co masz staraj się zabezpieczyć i przedłużaj dzierżawy ile sie da, i nie ograniczaj się do najbliższej okolicy, ja osobiście mam działki w promieniu około 30km, a gospodarstwo prowadze z doskoku razem z ojcem pracujemy a na gospodarstwie robimy w miedzy czasie, popołudniami i sobotami. I to jest najlepszy układ według mnie bo pieniądze z gospodarstwa które są i tak sezonowo traktuje jak dodatkowy zastrzyk gotówki do wypłaty mojej na etacie.