9,801

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

Ale alusy ma wink

9,802

a tak na poważnie  z tymi uzywkami, to jakaś prażka, obejrzalem już z 20 ciągników, tragedia.

mdw

9,803

Z własnego doświadczenia wiem że dobrego się nie sprzedaje , i zastanawia mnie nieraz jak to jest że ktoś sprzedaje roczny albo dwu letni ciągnik ? co mu musi dolegać ?

9,804

yokoslaw napisał/a:

a tak na poważnie  z tymi uzywkami, to jakaś prażka, obejrzalem już z 20 ciągników, tragedia.

dzwonileś może do Jacka ściąga ładne sztuki z Anglii tego co podawałem ci ogłoszenie odnośnie kombajnu

9,805

no nie , ale zaraz popatrze

mdw

9,806

znajomy dzis opowiadał kupił ciagnik jakis mf 2000r 115km. przywiuzł tej zimy. chciał sie przejechac 2 odpalenie u niego na podwórku i zajechał turbine. Zrobił to. pojechał gdzieś i do oleju poszła woda. podobno pokrywa od pompy wody jest na jakiejs pascie klejona i tam pusciło. Ciagnik w polu nie był a cały czas przy nim robi...

Rolnik z powołania:-)

9,807 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-03-20 08:25:06)

no własnie... poczekam na Andrzej89 może  ogarnie mi temat czy warto wogule jechac ogladac,  a jak nie to i tak podjade bo pewnie nie wytrzymam tongue

mdw

9,808

pamiętam jak kupowałem forszaja, też sporo ich obejrzałem. Zadzwoń do korbana czasami wiedzą że kotś chce wymienić sprzęt, mogą Ci coś podsunąc.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

9,809

Andrew89 napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

oglądał ktoś tego albo ma blisko obejrzeć? https://www.olx.pl/oferta/case-mxm-190- … 962447335d

Mam 30 km mogę podjechać tylko powiedz co mam w nim sprawdzić? Ewentualnie jak będę na miejscu to zadzwonię. Będę w przyszłym tyg w nysie to podjade bo widać że zdjęć ze to gdzieś w okolicy . Na forum był Misiek z nysy ale nie wiem czy tu zagląda jeszcze

i jak tam sytuacja? jest szansa zebys mi to obczaił?

mdw

9,810

yokoslaw napisał/a:
Andrew89 napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

oglądał ktoś tego albo ma blisko obejrzeć? https://www.olx.pl/oferta/case-mxm-190- … 962447335d

Mam 30 km mogę podjechać tylko powiedz co mam w nim sprawdzić? Ewentualnie jak będę na miejscu to zadzwonię. Będę w przyszłym tyg w nysie to podjade bo widać że zdjęć ze to gdzieś w okolicy . Na forum był Misiek z nysy ale nie wiem czy tu zagląda jeszcze

Mieszkam koło Nysy. Napisz co mam obejrzeć bo w nowszych technologicznie ciągnikach jestem zielony.

9,811

yokoslaw napisał/a:
Andrew89 napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

Tak. Dzisiaj tam podjade w okolicach 9-10

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

9,812

Andrzej ogarnoł temat. coś tam juz wiem. wycieczka mnie nie ominie chyba że sie predzej wylecze z niego.

mdw

9,813

a co myslicie o tym bo case mxm odradził mi znajomy co ma takiego od nowosci, już 3 razy pompe wtryskową robił i kupe innych pierdól a nie ma 5 tys mtg  https://www.otomoto.pl/oferta/new-holla … xtor=SEC-8

mdw

9,814

Ten ma 10800 i widać że ktoś o niego dbał. 21 lat.

9,815 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-03-22 19:28:07)

powiedzial co wiedział smile , tyle to ja tez widze dbal albo odpicował, co do mtg to też zagadka jaknaprawde jest, do czynienia ktoś miał z tymi modelami?

mdw

9,816

ciągniki moze i fajne ale te ich przednie osie wysuniete poza maske i te obciązniki mnie nie przekonują jakoś dziwnie to wygląda

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,817

No przecież Pietia ma takiego to nie raz już się wypowiadał

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,818

aha, ale jakoś nie moge nic wykopać na ten temat za bardzo

mdw

9,819

yokoslaw napisał/a:

a co myslicie o tym bo case mxm odradził mi znajomy co ma takiego od nowosci, już 3 razy pompe wtryskową robił i kupe innych pierdól a nie ma 5 tys mtg  https://www.otomoto.pl/oferta/new-holla … xtor=SEC-8

robiłem takim u kolegów tamten chodził pięknie skrzynia super,  fajny traktor jak nie zajechany.

Leszek   dla kolegów'

9,820

tomek 323 napisał/a:

ciągniki moze i fajne ale te ich przednie osie wysuniete poza maske i te obciązniki mnie nie przekonują jakoś dziwnie to wygląda

Z doświadczenia nabranego z moim fordem to myślę,że dobrze że tak wysunięte to jest. Skręt i tak ma dobry a przód lepiej ciągnie. Lepiej dociążony, U mnie to przód słabo ciągnie bo za mało na ni siedzi. Forszaja nie zwodzi a forda zwodzi z tymi samymi maszynami, a ford 2tony cieższy.