Temat: QUAD 125 dla dziecka
Panowie ma ktoś doświadczenie szukam czegoś do dzieciaka 10 lat, myślałem o czymś takim za wszelkie sugestie będę wdzięczny:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » QUAD 125 dla dziecka
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie ma ktoś doświadczenie szukam czegoś do dzieciaka 10 lat, myślałem o czymś takim za wszelkie sugestie będę wdzięczny:
u nas mają i jeżdżą puki się nie znudzi.
Rower.... a kłada to niech sobie sam kupi jak zarobi po 18 roku życia.
10latek na quadzie? Mądre słowa Krzysiek
Przecie taki quad to jak zabawka to nie 250ccm lub więcej. Czasy się trochę zmieniają, a nie każdy małolat musi wyrosnąć na takiego nierozgarniętego.Sam sobie zarobi jak do tego dorośnie. Po 18roku to będzie myślał o aucie a nie o quadzie....
Może sobie głowy nie rozbije ale dziś dzieciaki ruszają się coraz mniej a taki quad to kolejny powód by się niej ruszać. Potem rosną kaleki. Praktycznie kilka razy w tygodniu jestem w szkole i widzę co się dzieje na lekcjach WF im starsze dzieci tym gorzej. Przebiegnięcie 300m to dla niektórych nie lada wyzwanie i nie chodzi o te z nadwagą.
Rower Ku*****a!!! i zapierdalać......
Na przykład tak https://www.youtube.com/watch?v=eOl-bimftWI
A po 18 niech sobie kupuje co chce...
https://www.facebook.com/historiajakiej … 042180388/
Za długo dziecko rośnie żeby w kilka chwil sie mogło okaleczyć, czy nie daj boże zginąć. A czy to 125 czy 250, czy jeszcze inny to ta sama zasada użytkowania. Za dużo w okolicy przypadków z udziałem tych maszyn - w tym śmiertelny- by ktoś mnie na kłada dla dziecka namówił.
Pietia kupuj i się nie wahaj , ja kupiłem 110 cm3 na komunię swojej Madzi ,wtedy kosztował na giełdzie w Ciechanowie 3000zł .Działa do dziś , jak go kupiłem to Karolinka miała 5 lat u już potrafiła kółka kręcić Dziewczyny tak się oswoiły z motoryzacją że do dziś jeżdżą wszystkim co ma gaz i kierownicę............
Jeśli masz teren gdzie maluch może sobie pojeździć to bież najlepiej na automacie .
A nachodzić się jeszcze w swoim życiu nadążą bo ile godzin rocznie pojeżdżą ?
to moze tak : jak dla dziewczynki to kup quada a jak chłopak to rower
to moze tak : jak dla dziewczynki to kup quada a jak chłopak to rower
jedno i drugie z tego samego rocznika
Panowie temat do zamknięcia będzie ze skrzynia automatyczna i ogranicznikiem prędkości.
110 to już trochę mocy ma.
Ja ważę 100kg i na 110 kręcę bączki.
Jak chłopak rozgarnięty i poukładany i śmiało kupuj.
Na początek po łące niech ogarnie maszynę.
Na pewno kup mu fajny kask i zbroję na klatkę ( 10 latek jest delikatny jeszcze).
Kolegi chłopak śmiga od 5 roku życia, daje radę.
Rower to na deser.
to że są wypadki na quadach to nie wina dzieci tylko rodziców. Jeśli ktoś myśli że wsadzi dziecko na quada i cześć to jest głupcem. Taka rola rodzica aby dziecku nic się nie stało. Dla mojego starszego syna kupiłem quada gdy miał 3 lata i ogarnął go w kilka godzin. Pierwsze jazdy na łące i zawsze biegałem obok niego z językiem na wierzchu. W tej chwili ma 8 lat i ma zamiar się przesiąść na crossa a quad w spadku dla młodszego.
Pietia kupuj i się nie zastanawiaj - tylko pamiętaj, jeśli im się nie spodoba to nic na siłę aha jak będziesz kupował to kup od razu zapasowe sprzęgło bo dość szybko się wycierają okładziny.
Dwa fajne wypasione rowerki, do tego też niech rodzice zadbają o fajne jednoślady dla siebie i sprzęt na zwiedzanie Polski jak znalazł... Krzysiek, obok Ciebie niedawno stworzono Kaszubską Marszrutę - setki przepięknych kilometrów do przepedałowania - http://mapa.wrotaborow.pl/ , potem np. Hel do zdobycia, tam ścieżki też już na całej długości półwyspu są jak marzenie... Do tego osprzęt turystyczny typu fajny namiot, karimaty, śpiworki, jakieś ciekawe przewodniki itd... 10 lat to może mało na takie klimaty ale jak zaszczepiać bakcyla to najlepiej teraz
Piotrze dobry rower mam dla siebie ale na wszystko czasu brakuje na wypady rowerowe nie mówie tu o niedzielnych wycieczkach. Osobiście jak tylko czas pozwala i pogoda ostro pedałuje.
Z tym czasem jest najgorzej. Mi z chłopakami w zeszłym roku tylko trzy razy udało się wyjechać i za karę aż dwa razy gumę załapałem he, he W tym roku poświęcę im znacznie więcej czasu
https://sprzedajemy.pl/quad-150-skygo-nr43575567 warto takiego quada dla siebie kupić? do zrobienia hamulec z tyłu reszta wszystko chodzi. 1500zł do zabrania. Nie ma wstecznego. Przydawałby się może wsteczny, bo myślałem małą przyczepkę do niego zrobić... Potrzebny wsteczny jest w takich sprzętach?
Szajs ...... Za słaby dla dorosłego....ostatnio jeżdżę raportem 660 i ten daje dużo frajdy.
Przy takiej wadze to by był potrzebny. Ważne czy brak wstecznego nie jest zapowiedzią awarii skrzyni.
Tam w ogóle miało nie być wstecznego. Koseś wiem że to nie cudo, ale jaka cena... Poza tym nie chcę wydawać na to kupę kasy, i potrzebne mi jest przewieźć dupę na pole zamiast jechać rowerem... Ogólnie to wiadomo, że jak masz z 50koni w quadzie pod sobą to można poszaleć i wrażenia super, a dodatkowo szybka zarażam się tymi sprawami. Myślałem o motorze, bo kiedyś sporo jeździłem, ale żonce przydałby się quad bo prędzej tym dojedzie w maliny, bo niczym innym prócz ciągnika nie ma tam dojazdu a jak ludzie rwią to co dzień trzeba dojechać...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » QUAD 125 dla dziecka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo