7,341

Odp: GG FORUMOWE

Dziś lecie na Suwaliszki i babci się zachciało pralki... Co polecacie do 1000zl? Trzeba coś popatrzec...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

7,342

Najtańsze co znajdziesz...
I tak ma się rozlecieć po gwarancji.
I tak używasz 2 - 3 programów
Smsa od pralki nie musisz dostawać...

7,343

Żeby pralka miała rozbierany bęben do wymiany łożysk ceny zaczynają się od 1400

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,344 Ostatnio edytowany przez androl (2017-03-25 20:42:50)

Na jesieni wymieniłem z pomocą kolegi bęben w pralce polar, właśnie z powodu łożysk kosztował coś koło 4 stów chyba było warto ? bo ma 4 lata. Średnio raz  dziennie chodzi. poprzednia mastercook chodziła 11 lat bezawaryjnie, padła przez korozję. a była wtedy najtańsza w sklepie.

7,345

Warto dokupic ubezpieczenie koszt okolo 300zl ale do 5ciu lat przedluzona naprawa serwisowa.

7,346

to prościej kupić taką z gwarancją na 5 lat smile

7,347

Tylko już Amica i Whirlpool robi że łożyska da się wymienić w innych cały system piorący nie opłacalny aby wymieniać.

7,348

Kuzyn wymieniał niewymienialne łożysko.  Nie pamiętam czym ale wyciął plastyk potem wymienił łożysko i całość skleił i lata jak nowa od dwóch lat... 30 zł..

7,349

Za 1500 kupiłem Bosch produkowany w Łodzi i wszystko da się naprawić, poprzednio miałem Whirlpool AWO 4313/p 11lat orki na dwie rodziny tzn moja + moi rodzice 4 komplety łożysk na bębnie wymieniłem, a jak zapytałem  o nowe szczotki w serwisie to powiedzieli że to niemożliwe żeby w tej pralce zdarły się szczotki, a poszły 2 komplety.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

7,350

Ja 9 lat temu kupiłem beko. Najtańszy dostępny model coś koło 600zł . Pracował bez awaryjnie te 9 lat i padł komputer... wymiana komputera 140zł gośc na allegro naprawia je.
A pralka chodziła średnio 5 razy w tygodniu

7,351

Też mam  boscha niby rozbieralny ale zobaczymy miałem aristona 5 lat, gwarancia sie skonczyła i pralka złom

7,352

Przy poprzedniej pralce zapytałem serwisanta do czego najrzadziej jeździ powiedział że bosch kupiłem i od 5 lat na razie spokój

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

7,353

A i Bosch Boschowi nie równy, bo są naprawialne i nienaprawialne. Dzięki koledze w sklepie wiedziałem, który jest który. Dla przeciętnego kupującego to spacer po bagnie.

7,354

wierny marce Polar która pierwsza pralka u mnie pracowała 17 lat zakupiłem drugą polara ładowaną od góry i to poniekąd plus , i śmiga 8 rok.

Leszek   dla kolegów'

7,355

Się nawyprawiało ! gadamy jak baby o sprzętach agd, o po***yce boimy się zacząć yikes

7,356

no cóz taka demokracja według kod...

mdw

7,357

Serwisant najmniej jezdzi do bosza bo boszów najmniej po domach...

7,358

androl napisał/a:

Się nawyprawiało ! gadamy jak baby o sprzętach agd, o po***yce boimy się zacząć yikes

A koledze tęskno za nie miłą atmosferą? Jeśli tak to proponuję poszukać w sieci miejsc gdzie można się nawzajem obrażać .
Tu teraz będzie się dyskutować kulturalnie i nie jest to kwestia sympatii politycznych tylko dobrego wychowania.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

7,359

zajechało hipokryzją, ale rację masz, bo do niczego konstruktywnego te nasze wywody nie prowadzą.  a  ta ,,polityka,, to jeden wielki smród z prawej, z lewej i pośrodku.

mdw

7,360

Co do pralek to najwytrzymalsza była Frania big_smile