7,361

Odp: GG FORUMOWE

Panowie przesiaduje często na forum mercedes e klasa W110 tam jest ponad 11000 użytkowników i to z różnych grup społecznych tam są lekarze prawnicy i nawet jak to mówią wioska ale tam jest pełna kultura wszystko w temacie MB , pykniesz posta i masz 10 odpowiedzi pomimo to że większość przesiadła się na inne modele zero polityki i agresji.

7,362 Ostatnio edytowany przez vatras240 (2017-03-26 14:47:08)

Co wy macie z tą polityką kurczę fajne forum (ja tu dużo nie piszę ale czytam co dziennie)a od jakiegoś czasu nic tylko by polityką się zajmowali i jak to u nas jeden mądrzejszy od drugiego, dopóki nie dojdziecie do wniosku że nie ważne kto rządzi ważne żeby żyło się lepiej to nic z tego nie będzie, pis tyle warte co po, robią sztuczne zadymy żeby odwrócić uwagę ludzi od prawdziwych problemów wielkie kłótnie a wieczorem idą razem na wódkę, rządzili jedni jak i drudzy i wciąż to samo bagno, jak może się coś zmienić skoro  przy korycie  wciąż te same świnie, a z drugiej strony taka mentalność ludzi że jak dojdzie do władzy to robi wszystko aby się nachapać bo nie wiadomo jak długo się utrzyma  i tyle a całą resztę ma w tyłku, puki nie zmienimy się my sami nie oczekujmy tego od polityki, bo jak świat światem im większy polityk tym większy kłamca. Dajmy spokój polityce i zajmijmy się tym na co mamy realny wpływ.
Lepiej doradźcie co mam robić mianowicie mam po żniwach wziąć dzierżawę 12ha na 10 lat z prawem pierwokupu, porobiłem próby i wyszło nie ciekawie a mianowicie: ph 4.7 P 7 K 26 Mg 13 gleba ciężka
No i teraz tak wiadomo wapno ale jakie i ile? Chciał bym tam zasiać pszenicę i tu kolejny dylemat co z nawożeniem bo gdzieś wyczytałem że przy tak niskim ph nie ma sensu dawać NPK bo i tak nie będą dostępne dla roślin, jestem otwarty na wszelkie porady i sugestię. Liczę na was panowie.

7,363

Ja proponuje po zniwach na słomę  wapno weglanowe w ilości 3 tony na ha plus tlenkowe 1,5 ha i to wymieszać . A jeśli możesz to posiej pszenżyto a po nim już co chcesz. Do tego może w przyszłym roku badania zrób i zobaczysz co się zrobiło. Fosfor sobie odpuść za to potas możesz dać przed siewem.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,364 Ostatnio edytowany przez androl (2017-03-26 18:01:16)

Z mercedesem W210 rozstałem się w lipcu, i tak to w ten ten sposób dotknęła mnie degradacja umysłowa. Teraz kulturalnie mogę jedynie o : stonce, komosie, gnoju, lemieszach, oponach, etc. pogadać na FF sad

7,365

O widzisz" o oponach" twierdzisz , kupiłem do samochodu letnie i jest super ale teraz szukam coś fajnego i nie drogiego do ładowarki jcb  w rozmiarze 17,5/24 albo 16,9/24.
Chyba gdzieś w twoich okolicach używki można kupić ?

7,366

Spokojnie Tomek dawaj na kawkę, nie pogryziemy się, jeszcze Cię obwiozę gdzie tylko będziesz chciał !

7,367

Też się nie bój ,szczepiony jestem wink Nie masz może po drodze aby zobaczyć czy jest coś fajnego ?

7,368

Mieszki Wielkie mam po drodze do Ciechanowa, coś tam opon jest. Dwóch kolegów mechaników też mam blisko, o silniku mógłbyś pogadać.

7,369

Jak znajdę chwilę to wpadnę , żonkę zostawię w ciechanowie u rodzinki a sam zajadę , tylko terminy muszę jakoś zgrać .

7,370

Kiedy tylko będzie Ci pasowało !

7,371

Tam koło wieży ciśnień po prawej i dalej po lewej mieli trochę opon.

7,372

koseś mam  takowy rozmiar ale bieżnika  słabo   tak z 1.5cm na środku

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7,373

Koseś zerknę w Przasnyszu u Morawskiej mają pewnie już w tysiącach opon.Ewentualnie można u nich zamówić.

7,374

A jeśli by nic nie znalazł fajnego to co z tanich marek nowego polecacie tak pow. 12 partów ?
Dzięki Kamil , Wojtas takie to niestety mam swoje , w dodatki już pękają ...

7,375 Ostatnio edytowany przez sarast (2017-03-26 20:33:32)

a co tam w pralkach słychać ? Beata kontrakt na pranie podpisała!! problem ma bo Grzegorz ją chce zastąpić, w przepierkach ! i coś nie bardzo na ulicę nie chce się zwolennikom wychodzić  flagi na słoneczku suszyć ? lenią się ? czy może w słupkach sondażowych  drgnęło na korzyść  to sobie odpuszczają ??(':D', '');

Leszek   dla kolegów'

7,376

vatras240 napisał/a:

Co wy macie z tą polityką kurczę fajne forum (ja tu dużo nie piszę ale czytam co dziennie)a od jakiegoś czasu nic tylko by polityką się zajmowali i jak to u nas jeden mądrzejszy od drugiego, dopóki nie dojdziecie do wniosku że nie ważne kto rządzi ważne żeby żyło się lepiej to nic z tego nie będzie, pis tyle warte co po, robią sztuczne zadymy żeby odwrócić uwagę ludzi od prawdziwych problemów wielkie kłótnie a wieczorem idą razem na wódkę, rządzili jedni jak i drudzy i wciąż to samo bagno, jak może się coś zmienić skoro  przy korycie  wciąż te same świnie, a z drugiej strony taka mentalność ludzi że jak dojdzie do władzy to robi wszystko aby się nachapać bo nie wiadomo jak długo się utrzyma  i tyle a całą resztę ma w tyłku, puki nie zmienimy się my sami nie oczekujmy tego od polityki, bo jak świat światem im większy polityk tym większy kłamca. Dajmy spokój polityce i zajmijmy się tym na co mamy realny wpływ.
Lepiej doradźcie co mam robić mianowicie mam po żniwach wziąć dzierżawę 12ha na 10 lat z prawem pierwokupu, porobiłem próby i wyszło nie ciekawie a mianowicie: ph 4.7 P 7 K 26 Mg 13 gleba ciężka
No i teraz tak wiadomo wapno ale jakie i ile? Chciał bym tam zasiać pszenicę i tu kolejny dylemat co z nawożeniem bo gdzieś wyczytałem że przy tak niskim ph nie ma sensu dawać NPK bo i tak nie będą dostępne dla roślin, jestem otwarty na wszelkie porady i sugestię. Liczę na was panowie.

Przypomnij o tym wapnowaniu  za jakiś czas sypałem polcalc według ich zaleceń będę robił analizy zobzczymy co wyjdzie.

7,377

sarast napisał/a:

a co tam w pralkach słychać ? Beata kontrakt na pranie podpisała!! problem ma bo Grzegorz ją chce zastąpić, w przepierkach ! i coś nie bardzo na ulicę nie chce się zwolennikom wychodzić  flagi na słoneczku suszyć ? lenią się ? czy może w słupkach sondażowych  drgnęło na korzyść  to sobie odpuszczają ??(':D', '');

Zbiera sie tyle brudu że żadna pralka temu nie podoła , nie wiem czy ta pralka pociągnie 5 lat ale gwarancji społeczeństwo pewnie już nie przedłuży i będzie na nowo stara grzegorza albo pluska .

Może by założyć wątek o praniu :dance:

7,378

https://www.olx.pl/oferta/16-9-24-14-pl … 0bd72be263
nowe z gwarancją

7,379

Marku ale jak sie sprawuje taki bieżnik w błocie wymieszanym z obornikiem ? nie zaklejają sie za bardzo ?
Znajomy teraz dzwonił że wie o oponach michelinach nowych za tysiąc złotych ale mają one jakieś nacięcie  i w Polsce są naprawiane , co to może być , jakieś odrzuty z taśmy w ten sposób brakowane ?

7,380

mam taki bieżnik w koparce i całkiem dobrze się sprawują. Na pewno na twaddym dłużej wytrzymają. Łatanych do teleskopa bym nie brał, sąsiad dał się namówić i szybciutko wymieniał na nówki bo były problemy.