Odp: Czy podoba Ci się "dobra zmiana" ?

Jak na razie to idą po wiekszość konstytucyjną w 2019. Niech PO i Petru robią więcej szopek i siedzą na mównicy do Wielkanocy to nawet wcześniej PiS rozpisze wybory i wygra.

102

Jeżeli PIS pójdzie śladem PO i między innymi takie hece będą się działy to wynik wyborów 2019 będzie otwarty. http://www.rp.pl/artykul/740249-Afera-w … .html#ap-1
Mają jednak przed sobą jeszcze 3 lata rządów i tego się trzymajmy !

103

ale jak realizacja obietnic wyborczych utrzyma dzisiejsze tempo to PiS będzie rządził w tym kraju tak długo jak tylko będzie chciał.

I to jest kolejna moja obawa , zadłużanie państwa dla celów politycznych. Oby nie skończyło się jak w grecji.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

104

Może tak, a może nie. Jak widzę jak ci biedni spracowani grecy wyglądają i jak żyją, to ja nie wiem, czy byłoby nam lepiej czy gorzej.

105

Jeżeli o zadłużeniu mówimy. oglądałem wczoraj tvpis i kilka dni temu polsat czy tvn
Tu i tu mówili o wykonaniu budżetu, deficycie itp.
No i powiem szczerze że zbaraniałem bo relacje były całkowicie odmienne.
I nie wiem czy jesteśmy 20 duuuużych baniek do przodu czy do tyłu, a to 40 baniek różnicy.

106

pycha kroczy przed upadkiem amen

107 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2016-12-24 17:06:29)

Jak PIS  zacznie głębiej nam zaglądać  do kieszeni to nie wiem  czy długo się utrzyma  .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

108

Żeby się utrzymać przy władzy dołoży po drugie 500 i będzie wszystko w porządku .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

109

kaczora to powinni zamknąć w psychiatryku on jest chory psychicznie

110

Nie przesadzaj on jest tylko mściwy i uparty .Trzeba pamiętać że zemsta musi być słodka lub gorzka a wybór należy do nas

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

111 Ostatnio edytowany przez Marek323 (2016-12-26 14:58:41)

Ostatnio miałem kontrole z agencji,  wizytę w urzędzie skarbowym i jestem w pozytywnym szoku .Nie wiem jak to się stało wszyscy rozmawiali ze mną jak z człowiekiem .
Marcino faktycznie za poprzedniej władzy zamykali zdrowych ludzi nawet na 11lat.

112 Ostatnio edytowany przez sarast (2017-03-30 21:33:13)

Tego  szeryf nie skasował !!!   to pytam czy gotowi już jesteście na nowego Premiera Grzegorza. ???  Koledzy z Dolnośląskiego chyba nie bardzo bo Grzegorz pod władzą ryżego Donka kłamcy to się tylko do grania w nogę nadawał nie zasługiwał na bycie szefem regionu  PO ! a taki awans .  to dopiero będzie zmiana .. ha ha , dobra.

Leszek   dla kolegów'

113

No to jedziem wink.  Reszta opozycji ma problem !, bo to tak samozwańczo, bez negocjacji, nie demokratycznie wink. Ktoś by wcześniej pomyślał że zjednoczona opozycja smile kontra pis.

114

http://wiadomosci.wp.pl/roman-giertych- … 103467649a

115

cytować Romana ??  co się porobiło że ta kreatura ma coś do powiedzenia , szczególnie w tym szmatławcu WP.pl.    każdy dobry aby walił w PIS . nie jestem ślepy i głuchy i mało rzeczy w dobrej zmianie mi się podoba !! ale tej nagonki i histeria !  to się nie da ogladać i słuchać do tego w zamian z powrotem PO u władzy ?? kurcze  wysiadam. drugi raz tego nie zniosę i się pogniewam ! przestanę chodzić na wybory ..... ha ha..

Leszek   dla kolegów'

116

sarast też lubisz wbić szpilke w dupe, dobrze wiesz że świat nie jest czarno biały, ogólnie to może byłoby do przeżycia gdyby pis miał koalicjanta. działanie rządu byłoby bardziej stonowane i mniej agresywne.  Platfusy były nierobami a pisiory robią ile wlezie tlko nie tam gdzie trzeba. kraj toczy kilka chorób a oni ich nie widzą. albo mają w dupie.  Gdzie są te szafy pelne ustaw?   
kaskę łatwo wydać a trudniej zarobić, jak bym miał się tak rządzić jak pis to zamiast maszyn i krów kasa poszła by na wakacje i zbytki. a z tego nic nie ma.
Rząd skłóci nas z sąsiadami i znowu będzie zdrada zachodu a za gdańsk krnąbrnej polski nikt nie będzie chciał umierać.

W sumie to żadnej zdrady i wojny i trzeba wystarczy kaczyński i efekty będą podobne.  po wyborach na zachodzie sprawy nabiorą tępa, myślę że za jakiś czas obudzimy się z ręką w nocniku.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

117

W Polsce dobrze nie było nigdy począwszy od monarchii kończąc na pisie. Takim już jesteśmy pechowym narodem trudno. Pozostaje się z tym pogodzi i czekać na kolejne wybory w których demokratycznie wybierzemy albo znów to co jest albo to co już było.

118

No tak powinniśmy pełni pokory, przyjmować wszystko co wymyśli Angela i ten pijak Jean Claude.

119

Waszczykowski i Macierewicz to dla Ciebie autorytety ......
"""kaskę łatwo wydać a trudniej zarobić, jak bym miał się tak rządzić jak pis to zamiast maszyn i krów kasa poszła by na wakacje i zbytki. a z tego nic nie ma""" Fenol masz 1000%racji ale nikt  tego nie rozumie u wyznawców pisu .

Koseś napisz 3 rzeczy jakie poprzednia władza zrobiła dla naszego rolnictwa pozytywne.
PiS rządzi rok i chociaż zablokował sprzedaż ziemi Niemcom, przy okazji nam też ale innej rady na szybko nie było. W rejonach gdzie są gosodarstwa rodzinne na prywatnej ziemi problemu nie ma. Ale lubuskie i zach-pom gdyby PO było u władzy można by nazwać za 2-3 lata wschodnimi niemcami w takim tempie szła agencyjna ziemia na aukcjach.