121

Odp: Czy podoba Ci się "dobra zmiana" ?

Koseś napisz....
Fajnie by było gdybyś coś znalazł coś. Jak nie znajdziesz to będzie troche przygnębiające... 

A z innej beczki. Słyszeliście że jest przymiarka do tego by podwoić kontyngent na ukraińską pszenice?!

122

Coś słyszałem. I te transporty które rzekomo mają iść dalej na ue faktycznie oprą się na naszym krajowym podwórku.

123

Niemców nawet ucieszy że ziarno zostanie u nas a że cena spadnie w całej europie to tez nie problem im chodzi tylko o to by Ukraina zobaczyła jak Unia jest wspaniała będzie potem łatwiej ich nakłonić do wstąpienia potrzeba przecież nowych rynków zbytu na samochody i ciągniki z niemiec a także pracowników

124 Ostatnio edytowany przez androl (2017-03-31 18:38:25)

Ja Fenola i Koseśa rozumiem, Fenol pisał że chętnie by uchodźców przyjął u siebie, Koseś na pytanie o to czy jest Polakiem postawił znak ?. Kaskę to UE robi na nas !, czy oprócz wyznawców pis-u nikt tego nie rozumie ?
https://www.youtube.com/watch?v=Wp7kKizBVMc

125 Ostatnio edytowany przez koseś (2017-03-31 19:46:55)

Androl zacytuj bo nie wiem o czym piszesz ?
Krzysiek nie będę nic szukał bo PO to nie moja partia aby ją bronić  i bardziej mi do SLD a ostatecznie PSL.....
Androl UE robi na nas kasę to po kiego groma do niej wchodziliśmy ? Można było nie wchodzić i być dziś w miejscu ukrainy albo białorusi , bo tam jest taki dobrobyt że to niemcy przyjeżdżali by do nas opiekować sie emerytami a młodzi z UK zmywali by u nas talerze w restauracjach ...
Jest takie stare przysłowie "jak wchodzisz między wrony to kracz jak i ony "

126

niewydostanieszsie napisał/a:

Koseś napisz 3 rzeczy jakie poprzednia władza zrobiła dla naszego rolnictwa pozytywne.
PiS rządzi rok i chociaż zablokował sprzedaż ziemi Niemcom, przy okazji nam też ale innej rady na szybko nie było. W rejonach gdzie są gosodarstwa rodzinne na prywatnej ziemi problemu nie ma. Ale lubuskie i zach-pom gdyby PO było u władzy można by nazwać za 2-3 lata wschodnimi niemcami w takim tempie szła agencyjna ziemia na aukcjach.

zgadzam sie w 100% gdyby nie pis, ani hektara bym nie wziol od anr

mdw

127

wracając do konia Giertycha to jak się musiało zmienić w kraju że ten wyśmiewany i przeklinany zchn-owiec stał się autorytetem, taki Niesiołowski ,i im podobni oszołomy !   Koseś walisz z  grubej rury ale  nie ten adres ja wyborcą Pis-u nie jestem a że sympatykiem to już inna historia bo dla mnie każdy dobry aby liberałów i czerwonych poniewierał. choć ci ostatni to już  galoty stare sami się powykańczali.

Leszek   dla kolegów'

128

I to jest kulturalna merytoryczna dyskusja , tak trzymać koledzy a zapewniam że nic nie zniknie

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

A było tak miło...

130 Ostatnio edytowany przez koseś (2017-04-01 06:13:29)

Przez osiem ostatnich lat,Polki i Polacy........

131

niewydostanieszsie napisał/a:

A było tak miło...

moim zdniem jak na tomka1974 stonowane, ale po co sie znowu nakrecacie   do roboty byscie sie wzieli lbo o dupach popisali.

mdw

132

Piotrfire napisał/a:

I to jest kulturalna merytoryczna dyskusja , tak trzymać koledzy a zapewniam że nic nie zniknie

I wywołałeś wilka z lasu.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

133

Tomek1974 odrobinę jeszcze bardziej lajtowo. Przecież tu nasze tylko tyle co pogadamy, a na kolejnym wątku może kłódka zawisnąć.

134 Ostatnio edytowany przez Massey (2017-04-01 10:42:11)

Gdyby po wojnie nie było komuny to fakt bylibyśmy bardzo rozwinięci... tak samo rozwinięci jak przed wojną ,orka w polu sochą (drewnianym pługiem) , siew z płachty i zagrabianie drewnianymi bronami albo gałęzią jak kogoś i na te brony nie było stać... Albo zapierdzielać od wschodu do zachodu słońca u dziedzica za koszyk kartofli i dzbanek maślanki i tak do u*ranej śmierci bo emerytur przecież nie było. Ale co do tematu wątku czy podoba mi się dobra zmiana... hmm i tak i nie , tamten rząd przez 8 lat nie zrobił kompletnie nic w dobrym kierunku, wszystko rozpiepszyli.  Pis niby coś tam robi dobrego dla ludzi 500 + , mieszkanie + itd... wszystko to pięknie wygląda ale kurcze my nie jesteśmy drugim Kuwejtem. Kasa się kiedyś skończy i wtedy co ? potężne zadłużanie kraju czy nie spełnienie obietnicy wyborczej ? Mało prawdopodobne ,że zacięty prezes wybierze opcję nr 2 i tym samym da pole do ataku opozycji. Ministra Obrony Narodowej i jego wyczyny przemilczę gdyż ciężko było by to skomentować w kulturalny sposób.

135

no 500+ to dopiero szkody przynosi, tak samo jak kiedyś kuroniówka. Znaleźć kogoś do pracy -tragedia

136

androl napisał/a:

Tomek1974 odrobinę jeszcze bardziej lajtowo. Przecież tu nasze tylko tyle co pogadamy, a na kolejnym wątku może kłódka zawisnąć.

Padnij jeszcze na kolana .......

137

A od płaczu to Ty tu jesteś.

138

Panowie no po co to, PO CO?????!!!

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

139

mpopis napisał/a:

no 500+ to dopiero szkody przynosi, tak samo jak kiedyś kuroniówka. Znaleźć kogoś do pracy -tragedia

u nas ludzi do roboty , szparagi, truskawki , jesienią do gęsi i kaczek  , a i do sklepów , transportu , itd  dawno nie ma bo wszyscy do niemiec do roboty jadą !!!!! i w nosie mają  nawet 18 zł na godzinę legalnie ..   w te miejsce Ukraincy wskakują i też nie wiem czy dobrze to jest .   pracodawcy się ratują wschodem nawet u nas Koreą Północną , pełno kobiet pościągali wypłoszone one jak pieszo drałują po 7 km do Biedronki" bo przecięż polska w rozwoju polikwidowała PKS bo to tez musiało zarabiać !!: a z drugiej strony prosciej zatrudnić Ukrainców niż zapłacić uczciwie Polakom . czort wie co dobre.??

Leszek   dla kolegów'

140

bo na ukrainie jest bieda to pracują za pół stawki co Polacy. Żadna nowość

Sprzedam U-4514