Odp: Kukurydza Na Ziarno
moja tez juz wschodzi, jak ładie wyrzeduje to bede przesiewał po dzikach..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
moja tez juz wschodzi, jak ładie wyrzeduje to bede przesiewał po dzikach..
U mnie 20 dni zanim wyszła z ziemi, strasznie dlugo
A jak chwasty sie maja?robiles przedwschodowo?warunki byly super tzn wilgoc
moja siana 29 /30 /31/1/ w całosci na wierzchu dziki upilnowali ! oprysk bedzie na 4 liść Maister 310 wg 1.1 l na ha dorzucę jej jeszcze po 150 kg polifoski 21. .a w oprysku jeszcze siarczan i cyn-fos Intermag i troche mocznika . taki plan .!!
Maister jeszcze idzie kupic?bo ten power to niewypal troche
Maister jeszcze idzie kupic?bo ten power to niewypal troche
no tego nowego zachwalają ! masz jakieś negatywne doświadczenia ? bo ja mam w tym roku robić nim wszystko !
Problemem jest zachwaszczenie wtorne .
A co cie sklonilo zeby go kupic?
Jak pierwszy rok wchodził, jakies 4 lata temu , opryskalem nim kukurydze .pierwszy i ostatni raz. Tak jak kolega wyzej pisze , zachwaszczenie wtórne. Ja robie 2.5 l Lumaxu i litr nikosha na ha w momencie kiedy kukurudza ma z 5-6 lisci i pole czysciutkie aż do koszenia. Wynik finansowy tez nie najgorszy.
Widze ze jestesmy zgodni.🍻 albo lumax albo mocarz i do tego nikosulfuron tanio i pewnie
Problemem jest zachwaszczenie wtorne .
A co cie sklonilo zeby go kupic?
dobra oferta 110 zł na ha i zapewnienia że będzie OK. Sąsiad na 400 ha od lat Maister i nic innego nie chce. z nikochem problem bo go wycofali poniekąd
U mnie ci co posiali wcześnie kukurudze przesiewają , bardzo słabo powschodziła.
Po sąsiedzku siana 10 kwietnia wyskoczyła z ziemi dzień wcześniej jak moja ale jak wczoraj patrzyłem to strasznie nierówno, ciekawe czy wyjdzie reszta czy reż będą przesiewac
Moja po 9 dniach wyszła narazie z dzikami spokuj i niczym na nie nie zaprawialem A koledzy co zaprawiali to po 3,4 ha stracili i tak się zastanawiam czy te zaprawy nie przyciągają te dziki ale to tylko moje spostrzeżenie
u nas róznie z tymi zaprawami jednemu nie ruszyły drugiemu przeorały, wszystko zależy od dzików jaki maja apetyt.
ja już idę z opryskami
U mnie ci co posiali wcześnie kukurudze przesiewają , bardzo słabo powschodziła.
K....wa siana 02/05[17 i mam takiego samego problema lipnie powschodziła przesiewać całość czy dosiać rządki obok :stu:
moja siana 1 maja i tez widze nierównosci ale w sumie jeszcze wylazi z ziemi, jak juz to ja siałbym obok rządków, te co siane przed 20 kwietnia jak flancowane powschodzily
mam 3 odmiany kukurydzy . Pionier rewelacja . Maiisadur również ok, a caussade słabo na 10 nasion 3 nie wylazły. i jest słabsza od innych a siane jednego dnia na tym samym polu.. tak nabrałem szacunku do pioniera że za rok wszystko sieję pionerem, ma start i już na 5 liściach , reszta odstaje i to widać już.
Z racji, że już po północy to piszę wczoraj . Wczoraj wykosiłem 4,8 ha ziarnówki. Plon to 50.5 tony przy wilgotności 30.5 , odmiany crossman zizou i delitop , wszystkie odmiany sypały jednakowo po 10.5 tony . Dzisiaj idzie reszta włącznie z kiszonkarską co chłopaki nie dokończyli siekać. Mam kontrakt na 25 ton po 420 a reszta poleci po 380 ceny netto przy 30% wilg.
Ja zaliczyłem mój rekord 1,2 ha 18 ton 32% wilgotności.
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo