2,181

Odp: Pszenica

Właśnie się zastanawiam, bo najwięcej jest na jednym kawałku, na reszcie mało i myślę czy jest sens się bawić.. Jak myślisz z tą miotłą?

2,182

POlicz ile masz % tego jęczmienia.

2,183

Na jednym najgorszym kawałku myślę, ze nawet ze 30procent. Na innych sporadycznie... Wychodzi błąd w uprawkach.... a myślałem, że ginie po zimie..

2,184

Też kiedyś miałem ale to były śladowe ilości. Przezimował i kłosy miał imponujące..

2,185

Krzysiek powiedz jak z autopsji u Ciebie działał atlantis na bardzo dużą miotłę? Bo zastanawiam sięczy poprawić czy czekać cierpliwie.

2,186

BArdzo duża to jaka?
Mam jeden badzo wymagający kawałek jeżeli chodzi o miotłę. W ubiegły roku w życie pryskałem 0,3l. W miejscach gdzie żyto wygineło z niewyjaśnionych przyczyn miała z 10-15cm  i była mocno rozkrzewiona tj były takie kępki po "50" pędów. Przy tej dawce taka już została do końca na pewno nie "wykłosiła się".  To był jedyny zabieg. U ciebie jak czymś tam leciałeś  to powinno pozamiatać...

2,187

Będę oglądał ją. Ale coś podobnie jak napisałeś takimi placami. Pszenica bamberka pokrzewiła się nawet siana w koniec listopada a linus siany terminowo tak cholernie słabo mi się nakrzewił, ze nie wiem czym to spowodowane... Miotła najważniejsze, żeby nie wykłosiła się bo utrudnia koszenie i sieje się na lata..

2,188

Błem dziś jednak poprawić od miotły te pszenice poszło drugi raz 0.3 atlantisu. Dałem go bo mi zostało. Mam nadzieje że już teraz przetrzyma.
Pytanie do Kol. Zoraka czy grodyl mieszałeś kiedyś z mocznikiem i innymi odżywkami? Muszę poprawić od przytulii trochę i myślałem żeby coś może dorzucić do tego, żeby całkiem nie jeździć na pusto...

2,189

chcesz zabić czy reanimować?

2,190

Zabić, a odżywka dla podpuchy smile Ogólnie po prostu już męczace są te poprawki. Noga mnie boli jak cholera i chcę jak najmniej jeździc. Pojadę pewnie samym czystym i tyle. Muszę w końcu zacząć odchaszczać jesienią..

2,191

nie mieszałem z mocznikiem czy odżywkami ale pryskałem 2 dni temu to grodyl dodawałem przy okazji oprysku na grzyba. Dokładnie saszetka 20g na 3 hektary, wychodzi niecałe 7g na hektar. Przytulia trafia się miejscami i ma wysokość ok 20cm - oj dawno nie robiłem wiosennej poprawki na chwasty.

gg 5118068

2,192

No u mnie to linus jakoś słabo się krzewił i chwasty  mogły rosnąć ile chciały. Kwiecień nie było jak wjechać i są skutki. Muszę się przerzucić na jesienne odchwaszczanie, bo na wiosnę dużo lżej będzie się wyrobić.

2,193

a ja muszę poprawić na osty  mam ich od cholery ... wrrr  biatlon   chyba dam

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2,194

tylko że ostrożeń ma w średnio wrażliwych. Gold 450 mu zapodaj - pozwija go już następnego dnia.

gg 5118068

2,195

Lontrel proponuje.pytanie czy to ostrozen z siewki czy z korzenia

2,196

W ubiegłym roku w pszenzycie mi wyszly po lancecie. Mustang forte je zalatwil w fazie kwitnienia

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

2,197

Jak to skracać? Jedna już przerosła a druga będzie w przyszłym tygodniu a rosną 50cm od siebie...

2,198

Jutro próbuję wjechać i opryskać swoją Foxtrot + Mustang Forte.

2,199

Teoretycznie ile dni po oprysku powinno popadać, żeby nie przypalić bo opadów cały czas brak

2,200

Andrzeju który to wjazd?  NIe licząc tego z wanienką....
Stachu a czemu ma przypalić?
Jak słońce pali to obniż stężenie dla pewności i już.