Odp: Pszenica
Pierwszy
Własnie z powrotem przełożyliśmy koła, na wąskich po rekonesansie stwierdziłem że niema szans. Będę lał do pryszczydła na 1ha, czyli 3 kursy, czekam pod wieczór niech jeszcze przesycha.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 109 110 111 112 113 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pierwszy
Własnie z powrotem przełożyliśmy koła, na wąskich po rekonesansie stwierdziłem że niema szans. Będę lał do pryszczydła na 1ha, czyli 3 kursy, czekam pod wieczór niech jeszcze przesycha.
Trzeba po mału myśleć o T2 bo flagowy wychodzi. Pszenżyto opryskane. Do epoksykonazolu dodać strobiluryny? 0.3 starczy?
Andrzeju który to wjazd? NIe licząc tego z wanienką....
Stachu a czemu ma przypalić?
Jak słońce pali to obniż stężenie dla pewności i już.
Kiedyś jak prysnąlem a dwa tygodnie nie popadało to ogień i dym. Teraz widzę, że przed tą gorączką ci co pryskał to wszystko się pali mimo że woda jest. Teraz to już nie wiem.
No to udało się. Za 4 dni trzeba będzie coś na grzyba, pewnie będzie już flagowy. Co dać ?
skoro nie było T1. Widzę jedynie trochę mączniaka, więcej jak na 4 t/ha nie liczę.
u mnie zrobiła się buba... w poniedziałek pryskałem granstarem 0,25 bo mi jesienny oprysk przepuscił. we wtorek zrobiłem grzybówke + skracanie dzis przejeżdzałem obok i końcówki lisci sa rude. wygląda to podobnie jak septorioza, ale we wtorek tego nie było...
Dziś widziałem jak kumpel pryskał w pszenicy fendt em 412 z pilmetem europa 3018 w wczoraj do nocy w rzepaku. Traktor cały żółty a koła w całości od błota. Mówił że tak się wpierdzielił na sam koniec że trza było przyjechać dużym wyciągać. No to pole ładnie wygląda. Tam u niego ziemia cięższa to ubieglotygodniowe opady dają o sobie znać. Opryskiwacz ma na hydraulicznym zawieszeniu to w polu fajnie to funkcjonuje
a ja muszę poprawić na osty mam ich od cholery ... wrrr biatlon chyba dam
Wojtek a czym pryskałeś wcześniej? Jesienny zabieg?
W przyszłym tygodniu planuję dać ostatnią dawkę azotu na pszenicę, po 100 kg saletry 34%, bo będę sypał na len i żeby dwa razy nie myć rozsiewacza od razu dam na pszenicę. Z wilgocią u mnie już krucho, mogłoby popadać ale na razie wszystko omija.
na len azot teraz?
Tak nie dałem przedsiewnie i czekałem aż dobrze wyjdzie. Dodatkowo pchełka się władowała i muszę opryskać.
Na T2 nie było robione T1. Coś bez szaleństwa, bo rewelacji i tak nie będzie, ale i nie za skąpo. Widzę na razie jedynie trochę mączniaka. ??? http://agrobiznes.money.pl/agroporady/a … 22313.html
Ja bym dał 0,7 Soprano i do tego 0,5 lotusa na mączniaka.
Dziś lecę pszenicę Safirem po litrze na hektar plus siarczan magnezu. Zastanawiam się jeszcze czy dorzucić tej strobi ale wg hgca to szału ona nie robi
To daj sdhi
Szeryf to chyba dtr albo septoria.ile chcesz zainwestowac?
Rubric 0,7 l+ Corbel 0,35 l jutro pryszczę. U szeryfa na moje oko to podsuszkowe.
Szeryf to chyba dtr albo septoria.ile chcesz zainwestowac?
Jak najmniej
Strony Poprzednia 1 … 109 110 111 112 113 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo